Beğenmek: için, kars, müze, yeri, giriş, harabeleri, tarihi, saat, kart, kadar, olan
Sevmiyorum:
Adres şu şekildedir: Şehitler, Şehitlik Caddesi No:87, 36000 Ocaklı/Kars Merkez/Kars, Türkiye
Telefon: +90 4446893
Web sitesi: aniharabeleri.org
Ani Harabeleri kullanım deneyimlerinizi paylaşın
#1 ziyaretçi
Bisikletle gittik Kars merkezden 50 KM. Muhteşem bir tarih. Ödeneksizlikten yılda bir ay kazılıyormuş. Yani ortaya çıkarılacak daha çok yapı var. İlk Selçuklu Caminden bakireler manastırına derin bir tarih var. Hatta şahmeran efsanesinin …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#2 ziyaretçi
Kars merkezden 40 45 dakikalık bir mesafede anı harabeleri , yolunuz Kars'a düştüğünde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu tarihi sit alanı görülmeye değer , sakin pas geçmeyin derim.Muze kart ile giriş yapılabiliyor , müze kart yok …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#3 ziyaretçi
Muhteşem bir yer, her yeri tarih kokuyor. Eski zamanda bu kadar geniş ve kalabalık halk kitlesinin yaşadığı bir yeri görmek insana farklı bir his veriyor. Örenyerinin içerisinde beşe yakın ayakta kilise kalıntısı ve merkezinde bir katedral …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#4 ziyaretçi
Kars merkezden kendi aracımızla yaklaşık 30 dakikada Ani Örenyeri'ne ulaştık. Müzekartımız olduğu için giriş ücreti ödemedik (65 yaş üstü de ücretsiz). Alanın tümünü kolayca gezmek için 250 liraya akülü araç kiraladık (Aracı, kiraladığımız …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#5 ziyaretçi
Müzekart ile giriliyor. Zaten kültürel gezi yapıyorsanız mutlaka Müzekart alın. Ülkenin en uç noktası olan Kars’ta var olan Ani Harabeleri de antik medeniyetler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için etkili bir yer olarak görülüyor. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#6 ziyaretçi
Gitmeden önce YouTube dan Ramazan Yetgin hocanın Büyük Selçuklu Devleti'ni anlattığı videoyu izleyip öyle giderseniz buradaki tarihi iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Giriş 50₺ ama müze karta 60₺ verirseniz hem burayı hem de başka …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#7 ziyaretçi
Ani harabeleri şehir merkezine yaklaşık bir saat mesafede. Dolayısı ile daha soğuk ve açık bir alanda yer alıyor. Öncelikle kış aylarinda gidecekler için mutlaka kalın giyinmelerini tavsiye ederim öğlene doğru hava biraz yumusuyor gibi ama …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#8 ziyaretçi
Orta çağ da inşa edilen ve Ermeni hükümdarlarının başkenti olmuş ani Tarih ile doğanın buluştuğu bir noktada Çıldır Gölü’ne oldukça yakın bir yerde konumlanmış. Kars a yarım saat uzaklıkta kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Güzel bir …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#9 ziyaretçi
Gönül ister ki yeterli ödenekler ayrılsın ve bu olağanüstü zenginlikteki tarihi bölgenin gömülü güzellikleri gün ışığına çıksın. Burası binlerce yıl pekçok çeşit inanç ve kokenden medeniyete ev sahipliği yapmış koca bir şehir. Sadece …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#10 ziyaretçi
Turlardan önce gitmeyi deneyin. Eğer biletiniz yoksa müze kart geçiyor. Turla gitmenin en büyük avantajı rehberin olması ve size her şeyi anlatması. Ama fotoğraf çektirmek istiyorsanız sıra beklemeniz gerekiyor. Bir iki işletme var su bile …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#11 ziyaretçi
M.Ö. 3000 yılına kadar dayana geçmişe sahip, Kars şehrinin güneydoğusunda, Arpaçay boyunda ören yeri 961/1045 yılları arasında Pakraduni Hanedanlığından Ermeni Hükümdarlarının Başkenti olan yer. 2016 yılında Dünya mirası sit alanı olarak …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#12 ziyaretçi
Müze kart ile de giriş yapılabilen Ermenistan sınırında bir tarih. Kars'a yolunuz düşerse bu tarihi yere şehir merkezinden saat 10:00'da araç kalkıyor ve yanlış hatırlamıyorsam saat 14:00'da geri dönüyor. Gezmek için yeterli bir zaman …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#13 ziyaretçi
Araba park ettikten sonra bilet gişesi, hediye dükkanı ve kafe var. Elektrikli faytonla rahatça gezebilirsiniz. Yürüyerek 2 saatten fazla bir süre ayırmanız lazım. Muhteşem bir antik kent. İçinde gezerken adeta büyülüyor insanı. Her yapısından her taşından yaşanmışlıkları hissedebiliyorsunuz. Kendinizi fazla kaptırmayın :)
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#14 ziyaretçi
Gidipte görmediyseniz çok şey kaçıracağınız yerlerden bir tanesi de Kars'ta bulunan Ani Harabeleri diyebilirim. Müzekart ile girilebiliyor.Ülkenin en uç noktası olan Kars'ta olan Ani Harabeleri antik medeniyetler hakkında bilgi sahibi olmak …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#15 ziyaretçi
Ermenistan sınırında, karşıdaki ve bizim tarafımızdaki kontrol kulübelerini görmek mümkün. Sınırda olduğu için yurtdışına çıkmış gibi fatura şoku yaşamamak için telefonları uçak moduna almakta fayda var. Kazı çalışmalarının halen devam …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#16 ziyaretçi
Eserler çok başarılı, Ermenistan sınırında 2-3saat boyunca gezebileceginiz geniş bir alan. Keşke zamanında sahip cikilsaymis ve korunsaymis dedik yine. Muzekart ile ücretsiz girebiliyorsunuz. Yürümek istemeyenler için elektrikli fayton …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#17 ziyaretçi
Gerçekten bu atmosfere kapiliyorsunuz. Ermenistan sınırı olduğu için de değişik bir atmosfer vardı. Ancak o kadar korunmasız kalmış ki. Gidip birisi oraya zarar verse bence haberleri olmaz ki olmamış da. Zaten çok büyük bir alan ve etrafta …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#18 ziyaretçi
Kars merkeze uzaklığı 40-45 km civarında. Eğer aracınız yoksa sabah 10:00'da Kars merkezden kalkan il özel dairesi tarafından 10 lira ücretli seferler yapılıyor. Giriş için müze kart almanızı öneririm, yoksa her müze girişinde para …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#19 ziyaretçi
Tarihe tanıklık edeceğiniz bir ören yeri. Kilisesinden, katedraline, camisinden, sarayına birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir harabeler şehri. Ayakta kalan eserler kadar yıkılmış olanlarda fazlasıyla merak uyandırıyor. Kars merkeze …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#20 ziyaretçi
Ani Ören yeri mutlaka görülmesi gereken dünya mirasından bir parça. Tarihi yaşamak diyebilirim. Yalnız bakım konusunda eksik. Hayvanların otlak yeri olmuş bazı yapılar daha özen gösterilmeli. Güzel bakılsa ve mağaralar gibi yerler de …
Bu yorum yardımcı oldu mu?