Antik Dara Kenti Yorumlar

(29 Yorumlar)

Beğenmek: antik, dara, için, kent, güzel, tarih, tarihi, olan, mutlaka, girişte, kentin

Sevmiyorum:

Adres şu şekildedir: Dara Mardin Nusaybin, Karayolu üzeri, 47100 Artuklu/Mardin, Türkiye

Telefon: +904822130585

Web sitesi: kulturportali.gov.tr

Maliyet artıları ve eksileri

Kullanıcıların maliyet değerlendirmesi Antik Dara Kenti

Kötü fiyat

En iyi fiyat

Rakiplerle fiyat ve değerlendirme karşılaştırması

Derecelendirmeler & Yorumlar

  1. Me
    #1 ziyaretçi

    Mezopotamya'nın en ünlü kenti Mardin Dara Harabeleri 7 bin senelik geçmişiyle bölgenin en önemli antik kentlerinden birisi. Kesinlikle görmelisiniz. Kaya mezarları ve su sarnıcı görülmeye değer. Çok önemli bir noktadan bahsetmek istiyorum. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  2. Ma
    #2 ziyaretçi

    Mardin de Nusaybin yolunda tebeladı takip edilip bir kısmı gidiş geliş dar bir yoldan ulaşılıyor... Otopark yok ama araç park edecek bir alan var... Yoğun günlerde otopark sorunu olabilir... Giriş Üçretsiz... Antik kent bir kaç bölüm den …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  3. Da
    #3 ziyaretçi

    Dara Antik kenti Mardin'e uzak bir mesafede bulunuyor. Araba park yeri ve girişte yeme içme, WC ler ve küçük hediyelik tezgahlar var. Antik kente giriş ücretsiz. Girişte sizi küçük rehber çocuklar karşılıyor. Bizi küçük Mustafa gezdirdi, o …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  4. Ço
    #4 ziyaretçi

    Çok etkileyici. Büyük olan bölümde üstü cam ile kapatılmış kemiklerle dolu bir alan mevcut. Kesinlikle görülmeye deger bir antik kent. Giriş ücretsiz. Kapıda yerel gönüllü (gönlünüzden ne koparsa) rehberler var. Gitmişken az ilerde köy içindeki sarnıcı es gecmeyin.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  5. An
    #5 ziyaretçi

    Antik kent giriş ücretsiz. Çok sıcak olduğu için şapkasız gezilmez. Toplu mezar olan alan çok ilginçti bence görülmesi gereken bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  6. Yi
    #6 ziyaretçi

    Yine çok güzel ve bakıma muhtaç değerini bilmediğimiz bir antik kent. İnsan gezdikçe değerinin bilinmemesine gerçekten çok üzülüyor. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  7. Mu
    #7 ziyaretçi

    Muthis atmosferi olan,tarih kokan bir yer,kazi calismalrina da katilan ve evinin altinda bu tarihi yeri bulan ve tanitimina buyuk emegi gecen Mehmet Darakaya bize aktarim yapti,gozyaslarima hakim olamadim,nasil bir emekle bu tarihi yer gun …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  8. Ro
    #8 ziyaretçi

    Roma döneminden kalma garnizon bir şehir olan Dara, zamanında Roma imparatorluğunun sınırlarını koruması için kurulmuş ve toplu mezarların bulunduğu bir askeri şehirdir. Oraya gittiğimizde devam eden bir kazı çalışması yoktu ve keşfedilmeyi …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  9. DA
    #9 ziyaretçi

    DARA ANTİK KENTİ Dara isminin kökeni hakkında bilgi veren Evagrius, Malalas, Agapius ve Abu'lFarac gibi Antik ve Orta Çağ tarihçilerinin aktarımlarına göre; Pers Kralı III. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  10. An
    #10 ziyaretçi

    Antik adı Anastasiopolis olan kentin İlk kuruluşunun tarihi net bilgiler içermemektedir.Antik Dara, yüzyıllar boyunca Mezopotamya’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olarak kayıtlarda yer alırken, kentin Pers İmparatoru Darius ile …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  11. #11 ziyaretçi

    Günümüze kadar varlığını bozulmadan koruyan bu aktık kentin, mezar(nekropol) kısmı restore edilerek ziyarete açılmış. Gitmenizi tavsiye ederin

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  12. Ta
    #12 ziyaretçi

    Tabela bilgilendirmesi yetersiz, tamamen kaderine terkedilmiş bir tarih, ulaşım yolu güzel, otopark sorunu bulunmuyor, zindan ve sarnıç görülmeli.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  13. An
    #13 ziyaretçi

    Antik kent severler sakın kaçırmayın ayrıca zindanlara da mutlaka gidin, sıcak günlerde öğlen sıcağında dolaşmak biraz zorluyor bilginize.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  14. On
    #14 ziyaretçi

    On numara yer. Ucretsiz. Ricam bu olağanüstü yer kaç para ediyorsa o parayı oradaki halka yardımcı olarak harcayın. Yüzlerine ufak bir gülücük konsun.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  15. Da
    #15 ziyaretçi

    Dara tam bir ölüler diyarı gibi… Bir grup zamanı gelince yeniden dirileceklerine inanıp kendilerini bu taş oyuklarda defnetmişler. Cam kısımlarda ciddi insan kemikleri gözleniyor ancak bu böyle bir kaç kişi değil; yüzlerce kişi buna inanmış …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  16. Ma
    #16 ziyaretçi

    Mardin'e sadece burayı görmek için bile gelebilirsiniz. Girişte köyün çocukları cüzi bir miktar karşılığında size rehberlik yapıyorlar. Gerçekten bilgililer, rehbersiz gezilmesi zordur.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  17. İh
    #17 ziyaretçi

    İhtişamlı devasa bir yerleşim antik şehir, Su sarnıcı, Zindanları, Galeri mezarların bulunduğu eşsiz bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  18. Te
    #18 ziyaretçi

    Temiz ve girişte tarihi anlatmak için bekleyenler var. Rehber ile gezilmesini tavsiye ederim.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  19. Ço
    #19 ziyaretçi

    Çok ilginç bir mekan. Evin temeli eski bir pagan tapınağı. Henüz tam oturmamış ancak sabır ve itina ile çok değerli bir yer olacaktır. İşletmecisine büyük sorumluluk düşüyor. Urfanin eski sokaklari gerçek bir tarih.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  20. Mu
    #20 ziyaretçi

    Mutlaka kapıdaki rehberlerden biri ile gezin. Gönüllü rehberlik yapan çocuklara da maddi bir katkınız olur. Yapıların hikayelerini içinde yaşayan birinden dinlemek de çok keyifli.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  21. #21 ziyaretçi

    Müthiş bir tarih.. Eskiden Romalılar tarafindan taş ocağı olarak yapılan yer daha sonra Nekropol'e(mezarlık) çevrilmiş. Şu an görülen yerler yaklaşık 13 senelik çalışma ile ortaya çıkarılmış.Mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer. Mardin'e yaklaşık 30 km mesafede.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  22. Mu
    #22 ziyaretçi

    Mutlaka görülmeye değer, “oralara kadar gidilir mi değer mi” gibi düşünceleri aklınızdan çıkarın tarihe bu kadar net yakın olma ve de tanıklık etme şansını kaybetmek sizi sonradan çok üzer ve pişman eder, neredeyse 2 bin yıllık göz …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  23. Ço
    #23 ziyaretçi

    Çoook güzel, çoğu insan sadece sarnıçı ve kaya mezarlarını geziyor ama kent de çok güzel, kesinlikle gezin, zindanların dibinde hemen. Mükemmel kaya mezarları var aşık olacaksınız, zindan(aslında sarnıç) efsane kafayı yersiniz❤️

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  24. Ço
    #24 ziyaretçi

    Çok etkileyici,özellikle köyün içinde kalmış su sarnıçları kolay kolay hiç bir yerde göremeyeceğimiz güzellikte.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  25. Ta
    #25 ziyaretçi

    Tanıtımı yapılamamış çok geniş bir alana yayılmış antik kent. Kazı çalışmaları sürdüğü için bazı bölümleri kapalı ama gezilen yerler bile hayranlık verici. Antik kente giderseniz antik kentin biraz ilerisinde zindan ı mutlaka görün. Dışarıdan hiç tahmin edemeyeceğiniz olağanüstü bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  26. Do
    #26 ziyaretçi

    Doğunun Efes'i, dara mükemmel bir gezi rotası, kısıtlı bir gezi sunmasına rağmen gidilmesi gereken yerlerden

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  27. #27 ziyaretçi

    Böyle güzel bir tarih bukadar sahipsiz bırakılmamalı. Zindanlara elektrik olmadığı için giremedik.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  28. So
    #28 ziyaretçi

    Son yıllarda ortaya çıkmış olmasından kaynaklı sanırım tanıtıcı bilgilendirme vs pek yok. Rehber olmadan giderseniz bir anlam ifade etmez. Bireysel gidilecekse önceden araştırılarak gidilmeli. Yazın gidecekler için sıcağa dikkat.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  29. Ge
    #29 ziyaretçi

    Gezerken inanamıyorsunuz,daha yeni keşfedilmiş şansa. Köyün her yeri sarnıçlarla ve mezarlara doluymuş,biz tesadüf eseri bulunan bir tane sarnıç ve bazı mezarlarıgörebildik. Bütçe yetersizliğinden ,köyde kazı çalışmaları durmuş. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

Bize Antik Dara Kenti ile ilgili deneyimlerinizi anlatın

Antik Dara Kenti kullanım deneyimlerinizi paylaşın