Beğenmek: için, güzel, selamlık, dolmabahçe, saray, sarayı, gereken, müze, olarak, görülmesi, muhteşem
Sevmiyorum:
Adres şu şekildedir: Vişnezade, Dolmabahçe Cd., 34357 Beşiktaş/İstanbul, Türkiye
Telefon: +902122369000
Web sitesi: millisaraylar.gov.tr
Dolmabahçe Sarayı kullanım deneyimlerinizi paylaşın
#1 ziyaretçi
Muhteşem manzarası, tarihi sanatı, ihtişamı ile büyüleyici bir saray İstanbul'da gezilecek yerlerin başında; Ulaşım bakımından en kolay ziyaret yapılan ve tarihimizin önemli bir dönemine tanıklık eden bu yer için söylenebilecek en güzel …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#2 ziyaretçi
Padişahlığın saltanat gücünün, dönemin mimari anlayışının ve saltanatın yaşam tarzını anlamak için önemli bir yapı. Giriş ücreti olarak ciddi ücret ödemek gerekiyor, selamlık için ayrı ücret, haremlik için ayrı ücret alınıyor. Aldığınız …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#3 ziyaretçi
Beşiktaş merkezinde konumlanmış, hem açık hava severlere hem kapalı sergilerin müdavimlerine hitap eden çok güzel bir müze saray. Müzekart selamlık bölümü haricinde geçerli. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği oda …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#4 ziyaretçi
İstanbul Beşiktaş'ta bulunan, Atatürk'ün son günlerini geçirdiği saray. Hakkını vererek gezmek istiyorsanız en az yarım gününüzü ayırmalısınız. Sarayın girişinde büyük bir saat kulesi bulunuyor. Araçla gelmek isteyenler için sarayın önünde …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#5 ziyaretçi
Konum olarak güzel bir yerde fakat sahsi araç ile gidiyorsanız inşallah otoparkta yer bulabilirsiniz ben Yıldız Korusuna park edip geriye yürüdüm maalesef:) görsellik ve ihtişam şahane... Öncelikle bu muhteşem ötesi mirasımızı ziyaret etmek …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#6 ziyaretçi
Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir müze...Yaz tatilinde gittiğim için epey bir sıra vardı.. Eğer muzekartiniz varsa sıraya girmeden direk giriş yapabilirsiniz..Bahcesi çok güzel.Oturup dinlenebilir manzaranın keyfine …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#7 ziyaretçi
Öğrencilerimizle birlikte gittik önceden randevu almadigimiz için 15 tl ücret ödedik kişi başı, önceden rezervasyon yaparsaniz ücret ödemiyorsunuz. Kesinlikle muhteşem bir yer her yeri harika, Atatürk'ün son nefesini verdiği yatak odasina …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#8 ziyaretçi
Mekan şahane... Zemindeki ahşaptan buram buram tarih kokuyor. Bu denli ihtişama gerek var mıydı acaba'yı sorgularken bir yandan da böyle bir şaheserin varlığına şükrediyorsunuz. Keşke sayıca daha çok olsaydı böyle eserler. Bugün gittim …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#9 ziyaretçi
Giriş ücreti öğretmen-öğrenci için 30 TL. Selamlık+Haremlik+Resim müzesi ni gezebiliyorsunuz. İnanılmaz sıra var, x-ray den geçerken, bilet alırken, içeri girerken, içerde …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#10 ziyaretçi
Her Türk vatandaşının gezip görmesini tavsiye ediyorum. Özellikle Selamlık bölümünde görebileceğiniz harika dokular var. İmparatorluğun zevk ve düşkünlüğü, saray hayatınının yapısından belli oluyor. Haremlik bölümünde ise görülmeye değer en …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#11 ziyaretçi
Kesinlikle gezilip görülmesi gereken bir yer. Eğer rahat rahat ve doya doya gezmek istiyorsanız sabah erken saatlerde gitmelisiniz. Çünkü Selamlık ve Haremlik bölümleri ile Resim müzesi oldukça büyük ve aralarda dinlenmeden gezmek oldukça …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#12 ziyaretçi
Giriş ücretleri fahiş miktarda, müzekart sadece sınırlı yerlerde geçiyor, selamlık için vs. ayrı bilet almanız gerekli. fotoğraf çekmenin yasak olması saçmalığını biri bana açıklasın. Bu neden yasak? istanbul arkeoloji müzesinde bundan 10 …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#13 ziyaretçi
Dolmabahçe sarayına Osmanlı’yı bitiren saray desek yanlış olmayacaktır. Bundan 166 yıl önce Sultan Abdülmecid tarafından dışarıdan alınan borç ile 5 Milyon Altın’a yaptırılan ve inşaası 13 yıl süren saray şaşalı süslemeleri, inanilmaz dış …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#14 ziyaretçi
Çok güzel bir yapı ☝
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#15 ziyaretçi
Gösterişli, göz alıcı... Diğer saraylara kıyasla mimari ve dekorasyon yönüyle ön planda. Giriş ücretlerini fotoğraf olarak paylaştım. Müze kart geçerli ancak selamlık bölümünde değil maalesef ki görülecek en önemli yer de burası olsa gerek.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#16 ziyaretçi
Çok güzel bir saray. Müze kartınızla veya bilet alarak girebilirsiniz. Selamlık kısmı için ayrıca bilet almak gerekiyor. Konumu çok güzel ve denizin dibinde. Dışında ve içinde bulunan kafelerle tüm yeme içme ihtiyaçlarınızı …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#17 ziyaretçi
Saraya söylenecek bir söz yok. Ancak Osmanlı’nın iflasına neden olan tarihteki ilk borçlanmanın parasıyla yapıldı. Sonra aynı paranın devamıyla Çırağan sarayı yapıldı. Bu böyle devam etti ve düyunu umumiyeyle sonuçlandı ve ülke işgal …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#18 ziyaretçi
Girişte müzekart geçerli ancak içeride bazı bölümler için ayrıca bilet almak gerekiyor müzekartın geçmediği bölümleri göremiyorsunuz. Fotoğraf çekmek yasak. Baya büyük bir saray bu yüzden gezmek için 2 saatinizi ayırmanız gerekiyor. Büyüleyici bir zarafeti var, mutlaka gezilmeli.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#19 ziyaretçi
Bir 19. Yüzyıl Sarayı; Dolmabahçe Dolmabahçe Sarayı’nın bulunduğu Beşiktaş sahil bölgesi, geçmişte Boğaziçi’nin koylarından biri olarak gemicilik faaliyetlerine sahne olmuş bir alandır. Antik …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#20 ziyaretçi
Muhteşem
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#21 ziyaretçi
Turistlerden çok talep gören bir yer olduğu için sıra beklemeniz epey zaman alabiliyor. Beklemeye değdiğini düşünüyorum, sarayın ayrı bölümleri var, her birini görmek için girişte ayrı ücret ödüyorsunuz. Saray çok geniş bir alana kurulmuş, …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#22 ziyaretçi
Aralık 2022'de ziyaret ettik. Yani güzel ama Atatürk e ait daha fazla bilgilendirme beklerdim. Uzun bir saray türü yapılıyor. Çeşitli salonlar, yemek odaları, hamamlar. Yüksek tavanli karşılama salonu vs var. Ziyaret etmeye değer nitelikte tabii ki.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#23 ziyaretçi
Müze kartla selamlık dairesi hariç gezebiliyorsunuz. Bahçe alanı şu an tadilatta. Mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer diye düşünüyorum. Bahçesinde açan manolyalarin kokusunu hissedebilirsiniz.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#24 ziyaretçi
İçeride fotoğraf çekmenize asla izin verilmiyor.Fotoğraf çekmeye kalkışırsanız çok sert bir uyarı ile kaşılaşırsınız ve bu da hiç hoşunuza gitmez. (E tabi haklı olarak sert çıkışıyorlar çünkü kimse laftan anlamıyor.)Bunun dışında size …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#25 ziyaretçi
İstanbula her gittiğimde uğradıgım ve gezdiğim yerlerden biryer beşiktaş (fenerbahçeliyim) semt dolmabahçe çok güzel deniz kenerı dolma bahçe sarayı mutlaka gezilmesi görüşmesi gereken biryer hem yabancılar hemde türkler için mutlaka gezin derim
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#26 ziyaretçi
Şahane bir yer. Müzekart ile muhakkak gezilmeli. En az 2-3 saat ziyarete zaman ayrılmalı. Hafta içi çok yoğun değildi. İçerde cafeler mevcut, fiyatları ortalama seviyede. İçerde fotoğraf çekimine izin verilmiyor güya
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#27 ziyaretçi
Sarayın içinde gezerken adeta tarihe yolculuk yapıyorsunuz kendinizi o zamanlarda hissedebiliyorsunuz. Kesinlikle sesli rehber eşliğinde gezilmeli. Bahçesi çok güzel. Müze kart geçerli.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#28 ziyaretçi
Dışındaki görsele, içindeki motifli eşyalara bayıldım. O dönemde yaşamayı çok isterdim. Müze kartla 4 bölümden 2'sine girebiliyorsunuz. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#29 ziyaretçi
Çok sıra bekledik ama kesinlikle gidip görülmesi gereken saraylarımızdan biri. İçerideki atmosfer beni çok etkiledi özellikle Atatürk' ün kaldığı odaya bayıldım. Hafta içi daha sakin oluyor .
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#30 ziyaretçi
Osmanlı Devleti’nin 19. yüzyılda dönüşen kimliğinin sembol yapılarından en görkemlisi, Boğaz’ın zarif sarayı Dolmabahçe... …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#31 ziyaretçi
Saray mükemmel ama öyle doya doya gezilmiyor.Cunku her şey yasak koşa koşa geziyorsun . Haremlik selamlık diye ayrılmış. Selamlık a girmek isteyen ikinci bir ücret ödemesi gerekiyor. Girememek beni üzdü.Saray herşeyi ile mükemmel...Tabi bir daha girmem anlatan ve detaylar olmasa gerek yok . Bu yeter bana
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#32 ziyaretçi
Dolmabahçe sarayı Türkiye'deki en güzel sarayların başında geliyor deniz kenarında olmasından dolayı muhteşem bir manzarası var bitki ve peyzajları sürekli bakımlı çok yoğun bir turist akını var özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#33 ziyaretçi
İstanbulun güzel yerlerinden mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden biri. Beşiktaş stadının tam karşısında 19. Yüzyılın tarihi mimari dokusu ve deniz manzarası ile saat kulesi karşılayacaktır sizi. Girişte baya beklemeniz gerekir o yüzden hafta içi erken saatlerde rahat bir şekilde gezmenizi tavsiye ederim.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#34 ziyaretçi
Yaklaşık 110.000 metrekarelik bir alanda kurulu olan ve Sultan Abdülmecid (1839-1861) tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı’nın inşasına 13 Haziran 1843 tarihinde başlanmış ve 7 Haziran 1856 tarihinde kullanıma açılmış,yerli ve yabancı turistlerin ilgisi oldukça büyük
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#35 ziyaretçi
Gezip görülmesi gereken tarihe tanıklık etmiş boğazın kenarında güzel bir mekan. Saat kulesi ve cami den sonra dolma bahçe sarayı ve resim müzesi gezilince tam olur. Şiddetle tavsiye olur.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#36 ziyaretçi
Bu kadar büyüleneceğimi zannetmiyordum. Çok estetik çok detaylı çok büyük bir saray. Daha önce Topkapı sarayı'nı da gezdim. Orası çok eski ve çok güçlü hisler yaratmıştı bende. Ama Dolmabahçe sarayı onun kadar eski değil fakat çok daha …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#37 ziyaretçi
Haftasonlari, resmi ve dini tatil gunleri muthis bi kalabalik oldugunu ozellikle belirtmekte fayda var. Muhteşem mimari detaylara sahip genel yapısı, harika boğaz manzarası ve içinde bulunan cok nadide eserlerle hem tarihimize hemde günümüze ışık tutan eşsiz bir yer
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#38 ziyaretçi
Çok kalabalık oluyor turistik ve sahil kenarı olduğundan dolayı hem kafe bölümüne hem saray müze bölümüne talep aşırı fazlaydı o yüzden sabahın erken saatlerinde gidip erkenden müze gezinizi tamamlayıp sahilin tadını çıkarın yoksa güneşin altında sağlık sorunları yaşayabilirsiniz…
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#39 ziyaretçi
Dolmabahçe Sarayı, otuz birinci Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış. Osmanlı'nın modernleşme hedefine uygun olarak Batı anlayışı ile tasarlanan Dolmabahçe Sarayı, 7 Haziran 1856 tarihinde kullanıma açılmış. İnşasına 13 Haziran 1843 yılında başlanan bu görkemli sarayın yapımı 13 yıl sürmüş.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#40 ziyaretçi
Tarihi buram buram hissettiriyor içerde gezerken yaşanmışlıklar insanı etkilyor mükemmel kesinlikle tavsiye ediyorum otopark sorunu yok hemen orada kendisine ait ücretli otopark var girişler ücretli müze kartınız varsa direk sıra beklemeden …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#41 ziyaretçi
Gerçekten muhteşem bir yapı. Kısa bilgi verecek olursak; Dolmabahçe Sarayı, otuz birinci Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış. Osmanlı'nın modernleşme hedefine uygun olarak Batı anlayışı ile tasarlanan Dolmabahçe …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#42 ziyaretçi
Yarım gününüzü ayırmanız gerekir. Çünkü çok güzel ve iyiki diyorsunuz. Girerken mutlaka sesli rehberi alın ücretsiz veriyorlar. Şu an da camlı köşk tadilattaymis. İçeride fotoğraf çekimi yasak. Ekstra ücretli ve müze kart geçmeyen Selamlık …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#43 ziyaretçi
Mimarisi müthiş. Beşiktaş'a çok yakın. Kabataş tramvayı ya da kabataş iskelesi ile kolayca ulaşabilirsiniz. Mesai saatleri çok dar ve çok yoğun oluyor. İçeride fotoğraf çekmek yasak. Sabah gidin ve tüm gününüzü ayırın. Ayrıca toplu taşıma ile gitmenizi öneririm çünkü özel otoparklar bile dolu oluyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#44 ziyaretçi
Çok huzur veren bir yapısı var, içeri girerken anlatım cihazı istemeyi unutmayın, siz gezdikçe tarihini anlatıyor ve de çıkışta kafede birseyler içmeyi de. Denize sıfır ve fiyatlar da uygun bence
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#45 ziyaretçi
Gişe bölümü Zerrin hanım ne naif ve saygılı ayrıca saray içinde Zübeyde hn kartımın kaybolması ve 3 dk. Da bulunmasına yardımcı olması ikisinede tşk. Ederim. Şuan birçok yeri tadilat da ve kapalı ancak haremlik ve selamlık da sanırım o …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#46 ziyaretçi
Ulaşım bakımından en kolay ziyaret yapılan ve tarihimizin önemli bir dönemine tanıklık eden bu yer için söylenebilecek en güzel tanımlama MUHTEŞEM. Kullanıldığı dönem eşyalarının yeterince iyi korunmuş olması da görkemli duruyor. Tavan …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#47 ziyaretçi
Giriş kapısındaki görünüşten beğenmiştim içerisi çok daha güzel. Gidilip görülmesi gereken bir yer olarak düşünüyorum. Boğaza sıfır olması ve boğaza açılan o kapılar çok ayrı bir güzellik katıyor. İçeride resim çekmek yasak.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#48 ziyaretçi
Dolmabahçe Sarayı, otuz birinci Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış. Osmanlı’nın modernleşme hedefine uygun olarak Batı anlayışı ile tasarlanan Dolmabahçe Sarayı, 7 Haziran 1856 tarihinde kullanıma açılmış. İnşasına 13 …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#49 ziyaretçi
Kullanıldığı dönem eşyalarının yeterince iyi korunmuş. Tavan süslemeleri avizeler geniş toplantı alanları bu sarayı daha da güzelleştiren etkenlerden biri. Mutlaka gezilmeli...
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#50 ziyaretçi
Uzun zamandır gitmek istediğim yere nihayetinde vardım ve buna değdiğine düşünüyorum içeride o kadar çok eser var ki gezerken başım döndü desem yeridir Resim müzesi ve Dolmabahçe sarayını en ince ayrıntısına kadar dikkat ederek gezmelisiniz
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#51 ziyaretçi
10 senedir İstanbul'dayım yeni gittim gerçekten görülmesi gereken bir yer müzekart ile Selamlık hariç gezebiliyorsunuz. Müzekartlılara 60 lira kakmacılık ve oymacılık sanatının en ince teferruatını göreceksiniz, ihtişam , güzellik herşey mevcut, mutlaka ziyaret edelim.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#52 ziyaretçi
Giriş ücreti 100 TL dir. Müze kart ile selamlık bölümüne girilemiyor. Kabataş-Beşiktaş arasında İstanbul Boğazı’nın en güzel yerine kurulmuş olan, Avrupa barok tarzı görkemli mimarisi, oryantal dokusu ve sergi salonları ile …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#53 ziyaretçi
Kesinlikle gelip görülmesi gereken bir yer, tavsiyem sabah 10-11 gibi gelin rahat rahat gezin. Çünkü çok büyük alanları var ve haliyle yoruluyorsunuz. İçeride kafe vs. dinlenme alanları güzel, fiyatları makul. Müzeye girişler şuan tc …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#54 ziyaretçi
En az yarim gununuzu ayirmaniz gereken gercek bir muze. Muze kaet ile giris ucretsiz ama muze kart ile heryere girmenize izin yok illaki bilet almalisiniz ama muze kart ilede gezdiginiz yerler baya guzel. Selamlik gezilemiyor sadece ben bisey kaybettigimi dusunmuyorum. Odalar suslemeler ve ambians muhtesem
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#55 ziyaretçi
Tarihi muhteşem saraylarda biri. Tabii en önemli yani Atamızın son zamların geçirdiği yer olması ve o tarihi doku...
Bu yorum yardımcı oldu mu?