Erzurum Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi Yorumlar

(20 Yorumlar)

Beğenmek: medrese, minareli, harika, çifte, selçuklu, yapı, tarihi, görülmesi, gereken, erzurum, ziyaret

Sevmiyorum:

Adres şu şekildedir: Rabia Ana, Merkez, Cumhuriyet Cd., 25030 Yakutiye/Erzurum, Türkiye

Telefon:

Web sitesi:

Maliyet artıları ve eksileri

Kullanıcıların maliyet değerlendirmesi Erzurum Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi

Kötü fiyat

En iyi fiyat

Rakiplerle fiyat ve değerlendirme karşılaştırması

Derecelendirmeler & Yorumlar

  1. Ya
    #1 ziyaretçi

    Yakın zamanda çevre düzenlemesine cidden önem verilmesiyle birlikte daha bi ön plana çıkan taaa atalarımız Selçuklulardan günümüze kadar gelen mesaj niteliğinde oyulmuş ve yontulmuş taşlardan ibaret insana güven veren harika bir yapı. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  2. Öy
    #2 ziyaretçi

    Öyle sanıyorum ki Erzurumu son ziyaret ettiğimde burası restorasyondaydı zira böyle muazzam bir eseri göremeden ayrılmazdım. Tarihçi yahut arkeolog değilim, buranın restorasyonu başarılı olmuş, olmamış bir …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  3. Ta
    #3 ziyaretçi

    Tarih kokuyor. Biz gittiğimizde üniversitenin mezuniyeti olduğundan şehir dışından gelen öğrenciler ve veliler nedeniyle yoğundu. Güzel bir resim sergisi vardı. Canlı gözle görülmesi gereken Selçuklu mimarisi özellikle minareleri. Küçük …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  4. Ha
    #4 ziyaretçi

    Harika bir şekilde restore edilmiş. Binanın taş yapısı ve duvarlardaki mimari, motifler harika. İçerisindeki odadiklarda Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait sosyal ,ekonomik ve kültürel ögeler sergileniyor. Türk İslam dünyasına damga vurmuş bazı isimlere de yer verilmiş. Kesinlikle ziyaret etmeniz gerekn bir mekan.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  5. Ço
    #5 ziyaretçi

    Çok beğendim, mutlaka görülmesi gereken bir yapı. Ana kapısından çıktığınızda, sağdaki tepelerde kurulu tabyalari da görebiliyorsunuz. Çifte Minareli Medrese 13. Y.y. Selçuklu mimari örneği. Birbirinin aynısı gibi görünen ama usta-çırak …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  6. Öğ
    #6 ziyaretçi

    Öğrencilik yıllarımızdan tanırız kendisini. Erzurum denince Çifte Minareli medrese, Çifte Minareli Medrese denince Erzurum gelirdi aklımıza. Yıllar sonra gidip dünya gözüyle görmek nasip oldu. Giriş mi ücretsizdi yoksa sergi olduğundan …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  7. Ta
    #7 ziyaretçi

    Tarihi dokuları ile insanı duygulandırmaması imkansız rehberimiz anlattıkça duygulandım ve sanatına hayran kaldım iyi ki böyle bir ecdada sahibim son derece zeki ve sanat derecesi yüksek bir tarihî eserimiz ecdadımızı hürmetle,rahmetle yad ediyorum Erzurum'a gelip bu medreseyi ziyaret etmemezlik etmeyin

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  8. Çı
    #8 ziyaretçi

    Çırakın,ustaya galip geldiği ve çırakın haddini aşması'nın farkına geç vardığı hazin hikayeli medrese.Bir zamanlar burada çok kıymetli kapılar,tavandan sarkan zincir vardı ve harika çiniler vardı istilalar ile yagmalanma dan önce.Buranın …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  9. Mi
    #9 ziyaretçi

    Mimarisine hayran kaldım. Medresenin icerisinde sergiler bulunuyor. Küçük küçük odalarda muhteşem eserler göreceksiniz . 16.yy dan 20. yy la kadar faklı eserler var. Erzurum da gezilecek çok güzellikler var iki gün ayırmalısınız. Güzel seyahatler ☺️

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  10. He
    #10 ziyaretçi

    Her odasında aşırı bir konsept belirlenmiş basılı interaktif bir müze / eski medrese. Makamların etkilerini okuyup örnekler dinleyebileceğiniz. 1000 lo yıllarda yazılan mühendislik kitap cevirilierini okuyabileceginiz başarılı bir müze. Sadece mimari bir eser olarak bile oldukça başarılı. Ücretsiz gezilebiliyor. Kesinlikle gidilmeli.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  11. #11 ziyaretçi

    Hüdavent Hatun tarafından yaptırılmasından dolayı "Hâtun iye Medresesi" olarak da adlandırılan yapı, Anadolu'daki en büyük açık avlulu medresedir. Ayrıca yapıda İslamsal motiflerin yanı sıra "yaşam ağacı" ve "hayvan motifleri" gibi Eski …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  12. #12 ziyaretçi

    Yüzyıllar boyu dimdik ayakta kalmayı başarmış ve Selçuklu mimarisinin bütün inceliklerini, ruhunu yansıtan harika bir eser. Tarihe şahitlik etmek için mutlaka görülmesi gereken bir eser

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  13. Bi
    #13 ziyaretçi

    Bir diğer adıyla hatuniye medresesi erzurumun simgesi bence. Özellikle Anadolu selçuklu izlerini bu kadar net görebilmek muhteşem kapının sol tarafında çift başlı kartal net görünmektedir. Ama sağ tarafında büyük ihtimal tahribat sonucu …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  14. Çi
    #14 ziyaretçi

    Çifte Minareli Medrese (Hatuniye Medresesi) Anadolu Selçuklu dönemi medreselerindendir. Avlulu, 2 katlı, 4 eyvanlı medrese …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  15. Ta
    #15 ziyaretçi

    Tarihi dokuları ile insanı duygulandırmaması imkansız rehberimiz anlattıkça duygulandım ve sanatına hayran kaldım iyi ki böyle bir ecdada sahibim son derece zeki ve sanat derecesi yüksek bir tarihî eserimiz ecdadımızı hürmetle,rahmetle yad ediyorum Erzurum'a gelip bu medreseyi ziyaret etmemezlik etmeyin...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  16. #16 ziyaretçi

    Görkemli harika bir yapı içi müze olarak kullanılıyor 1500' lü yıllardan kalma Kur'an'ı kerimler,halılar ve çeşitli değerli eserler var ..

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  17. Mu
    #17 ziyaretçi

    Mutlaka gezilip görülmesi gereken tarihi mekan. Bir saatte çıkamadık. Kapanış saatinden en az iki saat önce gelmelisiniz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  18. Er
    #18 ziyaretçi

    Erzurumdaki mükemmel tarihi mekanlardan biriside çifte minareli medrese ülkemizde nereye gitsen ayrı bir tarih nereye dönsen farkı bir tarihi döneme ışık tutan eserin yapının kalıntının karşımıza çıkmaması mümkün değil erzuruma geldiğinizde …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  19. Ta
    #19 ziyaretçi

    Tarihin hayat bulduğu şehir Erzurum'un en nadide simgesi olan Çifte Minareli Medrese mimarî incelikleri ve ihtişamı ile insanı büyülüyor...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  20. ge
    #20 ziyaretçi

    gerçekten çok etkileyici bir yapı Selçuklular tarafından yaptırılmış 13.yüzyıl sonunda erzurum un zengin tarihinin kalbinde yer alıyor

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

Bize Erzurum Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi ile ilgili deneyimlerinizi anlatın

Erzurum Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi kullanım deneyimlerinizi paylaşın