Kasımiye Medresesi Yorumlar

(38 Yorumlar)

Beğenmek: güzel, daha, kasım, tarihi, medrese, için, giriş, insan, medresenin, kadar, mardin

Sevmiyorum:

Adres şu şekildedir: Cumhuriyet, 1711. Sk., 47100 Artuklu/Mardin, Türkiye

Telefon:

Web sitesi:

Maliyet artıları ve eksileri

Kullanıcıların maliyet değerlendirmesi Kasımiye Medresesi

Kötü fiyat

En iyi fiyat

Rakiplerle fiyat ve değerlendirme karşılaştırması

Derecelendirmeler & Yorumlar

  1. #1 ziyaretçi

    Günümüze kadar mükemmel yapısıyla ayakta kalabilen medresenin yapımına Artuklu Dönemi’nde başlanmış ve Akkoyunlu Hükümdarı Cihangiroğlu Kasım Padişah döneminde 1457-1502 yıllarında tamamlanmıştır. İki katlı, kubbeli, tek ve açık avlulu …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  2. Ma
    #2 ziyaretçi

    Mardin'de, Merkeze giriş kısmı da bulunan medrese, 1457 yılında Artuklu döneminde inşa edilmiş. Zamanın en önemli ilim ve irfan yuvasıymış. Girişte eyvan içerisindeki havuzun insan hayatını tasvir ederek yapılması çok ilginç... Suyun havuza …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  3. Me
    #3 ziyaretçi

    Medrese tek kelimeyle harika muhteşem. Çevresi içler acısısı ben çok üzüldüm. Bir köpek ölmüş ve kenarda çürümesi bekleniyor nasıl bir duyarsızlık anlamadım. Artık kokmuş hayvan. Yol kapatılmış, park yeri alabildiğine uzağa yapılmış bu …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  4. #4 ziyaretçi

    Türkiye’de güzel bir şekilde korunmuş nadide ve şahane yapılardan biri. Manastırlarda olduğu gibi rehber eşliğinde gezilmesini beklerdim fakat bireysel geziliyor. Medresede ünlü Türk alimlerinin icatlarının tanıtımları ve Kasım Bey ile kız …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  5. Ma
    #5 ziyaretçi

    Mardin'in girişinde sayılır çok güzel ve turistik bir mekan her türlü insana kapısı açık medrese nedir gerçekten anlatan bir yer bahçesindeki su ve çeşme insan hayatını anlatıyor duvarda temsili kan izleri var içerde küçük odalar pusula …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  6. #6 ziyaretçi

    Müze kart geçmiyor.Güncel fiyat 10 tl.Rivayete göre Kasım Paşa burada katledilmiştir. Kasım Paşa'nın kız kardeşi, Kasım Paşa öldüğünde kanlı gömleğini ağıtlar eşliğinde bu eyvanın duvarlarına sürmüş ve hala o duvarlara su döküldüğünde …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  7. Ta
    #7 ziyaretçi

    Tarihteki medeniyetin daha yüksek olduğunu, eğitimin insan yaşantısında daha o yıllarda ne kadar önem arz ettiğini, hayatın başlangıcının ve sonunun en güzel şekilde anlatıldığı bir yer. Hayran kalmamak mümkün değil. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  8. Ma
    #8 ziyaretçi

    Mardin merkezinde olan gezilmesi gereken müthiş bir yer . Medrese taş işçiliğinin en güzel örneklerinden. Medresenin önünde uçsuz bucaksız Mardin ovası ayaklarınızın altında. Özelikle hayat çeşmesi ile bilgi alın çok güzel ve anlamlı bir açıklaması var. Sanatsal mimarinin muazzam bir örneği olarak insanı etkiliyor

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  9. #9 ziyaretçi

    Müzenin içerisinde hediyelik gümüş satan bir abimiz, okulun eğitim aldığı bir bölüm, ufak ufak odalarda değişik eserlerin sergilendiği bölümler mevcut. Genel olarak güzel bir atmosfere sahip.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  10. Ço
    #10 ziyaretçi

    Çok güzel bir tarihi mekan ancak müze kartının geçmemesi yanlış. Ücret kişi başı 10 lira. Bunun dışında içi ve dışı çok güzel. Özellikle insan hayatini anlatan su bölümü ve medrese odalarını iyi incelemek lazim

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  11. Ge
    #11 ziyaretçi

    Genelde dış çekim fotoğrafları için tercih edilen yerlerden biri. Günümüze kadar mükemmel yapısıyla ayakta kalabilen medresenin yapımına Artuklu Dönemi’nde başlanmış ve Akkoyunlu Hükümdarı Cihangiroğlu Kasım Padişah döneminde 1457-1502 …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  12. He
    #12 ziyaretçi

    Hersey iyi guzel de artik iyice zivanadan ciktiklarini itiraf etmeliyim. Herhangi bir rehber bilgi aktaracak kimse olmamasina ragmen 10 lira gibi sacma bir ucret odenmeden iceri girilmiyor. Yani duvardan baska birsey yok zaten. Onu da …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  13. Et
    #13 ziyaretçi

    Etkileyici ve mistik bir havası var. Mardin’de Mezopotamya manzarasıyla  görülmesi gereken bir tarihi mekan.Yapımına Artuklu Döneminde başlanmış ve Akkoyunlu Hükümdarı Cihangiroğlu Kasım zamanında tamamlanmış. Medresenin avlusunda yer alan havuzda akan suyun akışı ile doğumdan ölüme kadar insan hayatı ve sonrası simgelenmiştir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  14. Ço
    #14 ziyaretçi

    Çok yardım sever ve iyi kalpli çalışanların olduğu Mardin'e gidince mutlaka görülmesi gereken bir yer. Çok güzel kareler yakalayabileceğiniz Mardindeki güzel bir lokasyon mutlaka gidin derim. Hayat yolculuğunun tasfir edildiği çok güzel bir çeşme ve havuz var.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  15. #15 ziyaretçi

    Güzel bir yapı fakat üst tarafı kapatılmış durumda. Herkes fotoğraf çektirdiği için çok sıra oluyor. Fotoğraf çekilirken genel de şu yansıması kullanılmaya çalışılıyor. Bu nedenle çok sıra beklemeniz gerekebilir. Onun haricinde içeride …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  16. Ma
    #16 ziyaretçi

    Mardin seyehatinizda mutlaka görmeniz gereken yerlerden birtanesi masımiye medresesi . Orda Instagram fotograflari çekebilir tarihi ve orda sergilenen eserlerle alakalı bilgi alabilirsiniz. İkinci kata givenlik nedeni ile geçiş yakın …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  17. Ma
    #17 ziyaretçi

    Mardin'in simge yapılarından bir tanesi gidipte görmeden gelmek olmaz ambiyansi dönemin kültürünü yansıtıyor giriş ücretli biz bayramda kişi başı 10 TL girdik bayramdan sonra 15 TL olacak dediler havuzlu avlu ve küçük odalar dolaşıma açık …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  18. Ot
    #18 ziyaretçi

    Otoparktan medreseye ufak bir yürüyüş var. Yürüyüş yolunda boncuklu takı satan tezgahlar var. Taş burada nakış gibi işlenmiş. Ortasında havuz var. Felsefesi olan bir mimari.Manzarası doğru saatte gidilince deniz gibi. Wc'ler Otoparkta

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  19. #19 ziyaretçi

    Müze kartla giriş yapılamıyor, öğrenci 20tl tam 30tl giriş ücreti var. Süryaniler tarafından kutsal sayılan ve hala ibadet edilen bir yer. Aynı zamanda din eğitimi de devam ediyor. Eğer ki Olrina Hanim'a denk gelirseniz , muhteşem rehberliğinde size kiliseyi gezdirip aklınızdaki bütün sorulara güler yüzüyle yanıtlayacaktır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  20. Ha
    #20 ziyaretçi

    Harika zincirine medresesine göre içş daha temiz. Ulaşımı kolay. Aracınız ile kolay ulaşabilirsiniz. Cevre temizliği kötü. Duvar kenarlarına neden çöp atarlar? Atıldı neden toplanmaz. Yine burası için rehber eşiğinde gezilmesi lazım. Yinede su havuz metaforu harika.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  21. Ta
    #21 ziyaretçi

    Tabii ki yine rehberler eşliğinde tamamlanabilir bir rota. Şahsi bir şekilde gidildiğinde sadece fotoğraflar için işe yarayacaktır. Çok güzel açılardan efsane fotoğraflar yakalanabilir. Gitmeden önce biraz tarihi de araştırılıp gidilirse çok daha anlamlı bir rota olabilir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  22. #22 ziyaretçi

    Günümüze kadar ulaşmış güzel eserlerden biri olan Kasımiye medresesini mutlaka ziyaret edin. Ovanın muhteşem görüntüsü ile sizi sarmalayan atmosferi muhteşem. İçerisindeki çeşmede İslami felsefeye göre doğum, gençlik, yaşlılık ve mahşer betimlemesine dikkat etmenizi tavsiye ederim.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  23. İç
    #23 ziyaretçi

    İçerisinde hayatı temsil eden Hayat Çesmesi bulanan ve günümüze kadar güzel korunmuş(kısmen) bir medrese. İçeri girerken matkapla duvarı delerek adını yazan abdulbaki midir bedir sinirlerimize dokunsa da orada eğitim için kullanılan icatlar aletler sergilenirken görsel olarak da su sesiyle beraber huzur bulabildik. Girişi ücretli 10₺.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  24. Bi
    #24 ziyaretçi

    Bir zamanlar tum dunya ya ilim ihrac etmis bir cografyadaki sayisiz medreselerden biri kasimiye medresesi, matematikten astronomiye tarim dan tibba her turlu ilmin arastirildigi ve ogretildigi bir mekan, gunumuz Turk ve İslam alemine baktigimizda bilim dunyasinda amator kumede oynadigimizi daha iyi gorebiliyor insan

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  25. Do
    #25 ziyaretçi

    Doğum, yaşam, ölüm mahșer çizgisinin; çeşme, su yolu, havuz motifleriyle sembolleștirildiği, Katledilen kasım efendinin kanlarının duvalarda hala gözüktüğüne inanılan mistik bir mekan.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  26. Ge
    #26 ziyaretçi

    Gerçekten 15.YY da böyle bir ilim insanı tarafından yani Kasım bey tarafından yaptırılan bir medrese fotoğraflar ile anlatmak mümkün değil bir rehber eşliğinde gezip görülmesi gereken muhteşem yapı.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  27. #27 ziyaretçi

    Görmek istediğim yerlerden biriydi.duvarda bulunan kan lekeleri ilgimi çekti. Su kanalının manaları harikaydı. Suyun aktigi havuzlar yasami ahiret hayatını sırat köprüsünü vs ifade ediyordu. Fiyat 10 tl giriş.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  28. O
    #28 ziyaretçi

    O döneme ait bilimsel çalışmaların sergilenmesi harika olmuş, kitaplardan okuduğumuz bilgileri somut haliyle görmek çok güzeldi, gurur da duydum gezerken. Tüm notları okuyarak gezmenizi tavsiye ederim. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  29. Sa
    #29 ziyaretçi

    Sabah ilk giden grup bizdik. Güzel bir medrese her odaya girip bakılmalı güzelce gezdikten sonra ise fotoğraf çekinmek için boş olmalı. Bu sebeple en erken saatleri tercih edin çünkü çok dolu

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  30. Gi
    #30 ziyaretçi

    Giriş ücreti 10 TL ,müze kart geçerli değil. Saat 9 açılış saati. Haftasonu çok yoğun.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  31. Ma
    #31 ziyaretçi

    Mardin'e yolu düşen değil de gerçekten yolunu düşürenler burayı Ziyaret etmeden Mardin'den ayrılmaması gerekir. Ve iyi ki Mardinli olduğumu bir daha da söylemiş oldum gerek tarihi mekanları olsun gerekse her türden insanları …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  32. Gi
    #32 ziyaretçi

    Girişi ücretli Diğer tarihi mimarilerin yanı sıra pek gezilecek yeri olduğu söylenemez şahsi fikrim tabiki ama Mardin de gezilip görülecek daha da güzel yerler mevcut

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  33. Ka
    #33 ziyaretçi

    Kasımiye Medresesi, Mardin'de bir medresedir. Artuklular döneminde yapımına başlanan medresenin inşası Timur dönemindeki Moğol saldırıları nedeniyle yarım kalmış, 15. yüzyılın sonlarında Akkoyunlu sultanı Kasım ibn Cihangir döneminde tamamlanmıştır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  34. Tu
    #34 ziyaretçi

    Turlardan rahat edemedik fakat tarihi görmek için değdi diyebilirim. Kesinlikle resmi tatillerde ve hafta sonu gidilecek bir yer değil. Tek güzel yanı rehberlerden öğrendikleriniz. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  35. Ya
    #35 ziyaretçi

    Yapının en dikkat çekici özelliği avluda bulunan anıtsal çeşmesi. Çeşmeden akan su avluda bulunan büyük havuzda toplanıyor. Yapının avluda ve dış cephede bulunan süslemeleri kısmen tahrip olmuş. Medresenin kapalı bölümlerinde ve avlunun …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  36. Ma
    #36 ziyaretçi

    Mardin de görülmesi gereken tarihi yerlerden birtanesi daha .. giriş ücretli ve sürekli gelin damat dış çekimi yapılan bir yer ve keşke çevresine daha iyi baksalar kamelyaların olduğu yer berbat

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  37. Do
    #37 ziyaretçi

    Doğum, yaşam ve ölümün simgelendiği bir yer. İnanılmaz huzurlu, büyüleyici bir güzelliği var. Eğer yolunuz Mardin’e düşerse mutlaka buraya uğrayın ☺️

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  38. Ha
    #38 ziyaretçi

    Harika tarihi mekanlardan bir tanesi daha. Ulasim Mardin e yakin oldugu icin yakin mesafede. Merakla keyifle dolasabilirsiniz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

Bize Kasımiye Medresesi ile ilgili deneyimlerinizi anlatın

Kasımiye Medresesi kullanım deneyimlerinizi paylaşın