Beğenmek: için, amasya, kaya, kral, daha, gerekiyor, olarak, mezarları, unesco, değer, şehrin
Sevmiyorum:
Adres şu şekildedir: 05000 Yuvacık/Amasya Merkez/Amasya, Türkiye
Telefon:
Web sitesi: kvmgm.ktb.gov.tr
Pontus Kralları Kaya Mezarları kullanım deneyimlerinizi paylaşın
#1 ziyaretçi
Amasya’nın görsel bir eseri olarak kabul edilecek, karşısından izlemenin heybetini anlamak için daha yeterli olduğu Kral Kaya Mezarları irili ufaklı aslında 21 adettir. Fakat turizm için 3’ü ziyarete açıktır. Benim en çok merak ettiğim ise …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#2 ziyaretçi
Amasya merkezde yer alan kral kaya mezarlarını görmek için bı Hayli merdiven çıkmanız gerekiyor. Oldukça dik ve yorucu olan dağa tırmanışın sonucuna değer bir manzara ile karşılaşmamak üzücü. Çünkü alan demir parmaklik ile kapatıldığı için …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#3 ziyaretçi
Şehrin manzarasını izleyebileveğiniz harika ötesi bir yer. Şehir ayaklarınızın altında. Amasya kalesinin biraz aşağısında. Kişi başı 10 TL. 12 yaş altı için ücretsiz. Çok çok merdiven çıkmanız gerekiyor. Mezarların aralarındaki taşlarda da dikkatli yürümeniz gerekiyor taşın yapısından dolayı kaygan. Gece görüntüsü harika ötesi...
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#4 ziyaretçi
Kral mezarlarına ulaşmak için bayağı merdiven çıkmak gerekiyor ama sonrasında eşsiz Amasya manzarasını görebiliyorsunuz. Giriş ücretli müzekart geçmiyor
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#5 ziyaretçi
Hazeranlar sokağında iyice gezdikten sonra girişi göreceksiz. Şehrin Merkezinde. Giriş ücreti 10₺ …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#6 ziyaretçi
O kadar basamak çıktıktan sonra haliyle beklenti içine giriyorsunuz ancak çıkmadan karşıdan izlemek daha mantıklıymış bunu anladık. Özenilmemiş bakımı yapılmamış, eksik şeyler o kadar fazla ki. Yeşilırmak kenarında yürürken karşıdan izlemesi daha zevkli akşam manzarası ise apayrı güzel.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#7 ziyaretçi
İki farklı tepecikte 4 farklı mezar ziyarete açık. Mezarların 3u demir parmaklıklarla kapatılmış ancak sadece birinin çevresi açık. Eşsiz Amasya manzarası için en ideal noktalardan biri. Alan içerisinde bulunan WCler ücretsiz.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#8 ziyaretçi
Fotoğrafı şehrin iç kısmında bir sokakta çektim . Aslında gözüm korkmadı değil ama değdi . Amasya’ya hakim bir tepeden manzarayı da seyredebiliyorsunuz . 10 tl kişi başı giriş ücreti veriliyor 12 yaş altı hariç herkese ücretli .
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#9 ziyaretçi
Helenistik Dönem'de, Amasya’yı İÖ. 302’den İÖ. 26’ya kadar başkent olarak kullanan Pontus Krallarına ait olan Kral Kaya Mezarları, Amasya Kalesi eteklerinde düz bir duvar gibi dikine uzanan kalker kayalara oyularak yapılmıştır. Hatuniye …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#10 ziyaretçi
Tarihimizden güzel dokular bırakan tabi yine talan edilerek bu güne kadar gelmiş bir alan. Hem uzaktan izlemesi hemde o merdivenleri çıkıp Amasya yı izlemesi ayrı keyifli.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#11 ziyaretçi
Amasya'da bulunup burayı görmemek mümkün değil. Şehir, mezarların eteklerine kurulmuş. Tüm turistik mekanlar birbirine çok yakın. Kompakt bir tatil merkezi gibi.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#12 ziyaretçi
Amasya'ya uğradıysanjz ve sağlınız yerindeyse mutlaka görülmeye değer.Harekette bereket vardır ☺ Bu arada duvarları kazıyan ve saçma bir şekilde isimlerini yazan zır cahilleri …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#13 ziyaretçi
Tarihi olarak eleştirilecek bir yanı yok elbette. Ancak işletme yani belediye burada pek iyi çalışmıyor. Basamaklar yer yer problemli, temizlik eksik ve en üzücü kısmı kayaların üzerine yazılar yazılmış. Bir an önce bunlarla ilgilenilmesi gerekiyor. Mekana gelirsek, manzarası çok etkileyici. Yorulduğunu a değer.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#14 ziyaretçi
Şehrin milattan öncelere uzanan tarihinin yansıması olan mezarlar görülmeye değer. Uzaktan görünüşü gerçekten epik ama çıkıldığında yakından aynı havayı vermiyor. Müze olarak biraz daha elden geçmesi gerekiyor bence.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#15 ziyaretçi
Amasya’ya geldiğinizde tepeden selamlıyor sizi. Merdivenlerden çıkmak biraz yorucu olsada değer diye düşünüyorum. Kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yer. Buradan bir konuya değinmek istiyorum. Böylesine tarihi bir mekanı ülke olarak nasıl kirlettiğimizi duvarlarda ki yazıları görünce anladım.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#16 ziyaretçi
Amasya nehrin kenarında kurulmuş güzel ve şirin bir şehzadeler şehri beş yıldız veriyorum ama amasyanın hatrı için ama halkı pek tarihi eserlere özen göstermemiş yazılar resimler çok fazla zarar görmüş bizim insanımız neden böyle gerçekten …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#17 ziyaretçi
Zamanında nasıl çıktınız da oralarda kayaları oyarak mezar yaptınız şaşılacak işler Pontus kralları hep kaya içinde lahitler ile korunmaya çalışılmıştır gidip görün ama merdiven tırmanmanız gerekecek bilesiniz
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#18 ziyaretçi
İnstagram dedektifkikiriki efsane UNESCO listesinde doyumsuz bir manzara keyfi ve kral kaya mezarları giriş ücreti 10 tl yanınıza mutlaka şu almanızı öneririm
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#19 ziyaretçi
Sembolik kral mezarları aslında. Kralların yattigi yer değil ve görülecek ekstra birşey yok. Sadece dışardan gördüğünüz yerleri yakından göreceksiniz.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#20 ziyaretçi
Yüzyıllar önceki kralların ölüm sonrası da görkemlerini koruma isteklerinin net bir göstergesi bu mezarlar. Yaz gününde burayı gezmek için yanınızda bol su ve bir şapka lazım çünkü onlarca basamak çıkıyorsunuz. Rüzgar da sıcak esiyor …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#21 ziyaretçi
Merkeze çok yakın konumda amasya tam anlamıyla açık hava müzesi ama ziyaret edenler keşke daha duyarlı olabilse mezar içlerine yazı yazmışlar
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#22 ziyaretçi
UNESCO Dünya Miras Merkezince yapılan değerlendirme sonucunda Amasya, Harşena Dağı ve Pontus Kral Kaya Mezarları UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine kaydedildi. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#23 ziyaretçi
Kral Kaya Mezarları 2015 yılında UNESCO “Dünya Mirası Geçici Listesi” ne kabul edilmiş. Sıcakta çıkarken biraz zorlandık ama zorluklara deydi. Hem manzarası hemde tarihi değeri açısından görülmesi gereken bi yer. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#24 ziyaretçi
Burda onemli iki husus var; 1. Si bu mezarlarin milattan once 200 yillarinda yapilmis olmasi ve Osmanli kizlar sarayindan daha cok kalinti kalmis olmasi. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?