Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Ve Tarih Müzesi Yorumlar

(153 Yorumlar)

Beğenmek: müze, tedavi, güzel, kullanılan, giriş, amasya, olarak, gereken, tarihi, için, daha

Sevmiyorum:

Adres şu şekildedir: Pirinççi, Atatürk Cd. No:15, 05200 Amasya Merkez/Amasya, Türkiye

Telefon:

Web sitesi: amasyakulturturizm.gov.tr

Maliyet artıları ve eksileri

Kullanıcıların maliyet değerlendirmesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Ve Tarih Müzesi

Kötü fiyat

En iyi fiyat

Rakiplerle fiyat ve değerlendirme karşılaştırması

Derecelendirmeler & Yorumlar

  1. -G
    #1 ziyaretçi

    -Giriş ücretli. 10 TL -Müzede bitki bahçesi, cerrahi alet sergi salonu, Sabuncuoğlu kliniği ve müzik odası var. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  2. #2 ziyaretçi

    Gördüğüm en ilginç müzelerden bir tanesidir. Hem yapının güzelliği hemde ecdadımızın tıp biliminde ki bilgisini ve hünerini çok güzel şekilde bu dönemlere anlatıyor. Mutlaka gezmenizi öneririm.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  3. #3 ziyaretçi

    Küçük bir yer olduğu halde yine de yaklaşık 1-1.5 saatimi geçirmiş bulundum. Sağlık çalışanları için kesinlikle tavsiye ettiğim bir yer, zamanında kullanılan aletler sergilenmiş ama pek yazı tablosu yoktur ne yazık ki bilmeyenler için. Bir …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  4. #4 ziyaretçi

    Tıp üzerine geçmişle bağı olan bir müze. Buranın önemi daha fazla, daha fazla, daha yüksek sesle duyurulmalı musikinin önemi yüzlerce yıl önce keşfedilmiş lakin şuan kırıntısı dahi hatırlanamamakta hatırlatılmamakta….

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  5. Am
    #5 ziyaretçi

    Amasya ziyaretim sırasında burayı da gezme fırsatım oldu. İçeriye girişte ücretin adam bası 8 lira olması, ve müzekartın geçersiz olması beni bir hayli şaşırttı. Gerekçeyi sorduğumuzda ise buranın özel bir müze olması olması nedenini …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  6. Bi
    #6 ziyaretçi

    Bir beyin cerrahı olarak bu tür medikal malzemelerin sergilendiği müzeler hoşuma gidiyor. Müzenin girişinde şifalı bitkilerden küçük bir sergi karşılıyor sizi. Şifahanenin içinde abartı olmayan balmumu heykeller ve tedavide kullanılan malzemelerden oluşan küçük bir sergi mevcut. Giriş kişi başı 10 TL (Ekim 2022).

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  7. Fa
    #7 ziyaretçi

    Fatih Sutlan Mehmet zamanında yaşayan dönemin en büyü hekimlerinden birisi, Osmanlıda hekimlikte kullanılan tıp aletleri var. Giriş 10.00 TL müze kart geçmiyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  8. Am
    #8 ziyaretçi

    Amasya Belediyesinin başarılı işlerinden birisi. Belediyeye ait olan diğer yerler gibi burasıda ücretli. Ücretine ve ayırdığınız zamana değer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  9. Ka
    #9 ziyaretçi

    Kayseri'de bir örneği olan, eskiden hastaları nasıl tedavi ettiklerine dair eşyaları ve tedavi yöntemleri tanıtan ve günümüzde müze olarak yer alan hastanedir. Bahçesinde şifalı bitkiler hakkında bilgilendirmeler yapılmış. Gezilmesi çok uzun sürmeyen ama mutlaka gezilmeli dediğim yerlerden birisidir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  10. #10 ziyaretçi

    Müze binası Amasya’da İlhanlılar’dan günümüze ulaşabilmiş tek eserdir. 1308- 1309 yılları arasında Anber Bin Abdullah’a yaptırtılmıştır. Anadolu’da ilk müzikle tedavinin yapıldığı merkezdir ve bu yüzden 2011 yılında müzeye çevrilene kadar …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  11. Am
    #11 ziyaretçi

    Amasya ziyaretiniz esnasında mutlaka ama mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler listesine ekleyin. Muhteşem bir medeniyet göreceksiniz. Hem Sabuncuoğlunun eserlerini hemde o dönemde ameliyatlarda ve tedavilerde kullandığı tıp aletleri var. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  12. Os
    #12 ziyaretçi

    Osmanlı döneminde tıp alanında önemli eserler vermiş Türk hekim ve cerrah olan Sabuncuoğlu Şerefeddin, ilk Türkçe cerrahi eserin de sahibidir. Amasya doğumludur ve burada yaşamıştır. Müze de hem kitabına hem de ameliyat yaparken kullandığı …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  13. Am
    #13 ziyaretçi

    Amasya gezinizde bu müzeye de vakit ayırmalısınız. Kültür Bakanlığı bünyesinde olmadığı için müzekart geçerli değil. Giriş ücreti 5.TL. 65 yaş üzeri ve 12 yaş altı giriş ücretsiz. Osmanlı dönemine ait tıbbi cihazlar sergileniyor. Aynı …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  14. Bu
    #14 ziyaretçi

    Bu müze bakanlığa bağlı olmadığı için müze kartı kabul etmiyorlar. Onun dışında Eylül '22 itibari ile 10 TL gibi bir ücreti var. Ancak bu ücret bana göre normalin altında. Zira müzenin içindeki eserler görülmeye değer ve emek harcanmış …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  15. Am
    #15 ziyaretçi

    Amasya’da İlhanlı Dönemi’nden günümüze ulaşan tek eserdir. Özellikle yapının ön cephesi sanat bakımından çok değerlidir. Sadece Amasya Bimarhanesi’ne mahsus bir özellik olarak kapı kilit taşında diz çökmüş vaziyette insan kabartması …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  16. Gi
    #16 ziyaretçi

    Giris 10 lira. Bahcede bircok sifali bitki var. Eskiden akil hastanesi olarak kullaniliyormus. Eski cerrahi aletleri sergileniyor. Insan heykelleri de var cok guzeldi. 15 dakikada gezebileceginiz bir muze.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  17. Ço
    #17 ziyaretçi

    Çok değerli bilgilerin olduğu şirin bir müze. Tavsiye edilir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  18. #18 ziyaretçi

    Müzekart geçersiz, 10₺ giriş ücreti var, gezmek çok uzun sürmüyor, vaktiniz varsa gezilebilir, vaktiniz yoksa başka yerleri görmek için kullanın.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  19. Am
    #19 ziyaretçi

    Amasya’ya giden herkes bu müzeyi gezmeden dönmemesi gerekiyor. Tıp adına güzel bir yolculuk yapabileceğiniz bir müze. O zamanla bu zaman arasında tıp aletlerinin çok da değişmediğini göreceksiniz. Giriş ücreti 5 ₺. Bu arada bahçeyi gezmeyi …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  20. Bi
    #20 ziyaretçi

    Bir görevli hanımefendinin yardımıyla birçok şeyi detayına kadar öğrendik. Gerek mimarisi, gerek bilgilendirici detayları ile küçük ama doyurucu bir müze.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  21. Os
    #21 ziyaretçi

    Osmanlı döneminde kullanılan tıbbi malzemeleri görebileceğiniz tarihi bir müze. Müzikle insanların nasıl tedavi edildiğini gördüğünüzde iyileştirici müziğin kıymetini daha iyi anlayabileceğiniz bir yer. Henüz 17 yaşında iken Şerafeddin …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  22. In
    #22 ziyaretçi

    Instagram dedektifkikiriki Giriş ücreti 10 tl

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  23. Am
    #23 ziyaretçi

    Amasya genel olarak şehzadeler şehri olarak bilinir fakat tıp alanında da çok önemli bir yapıyı barındırıyor. Sabuncuoğlu Şerefeddin Efendi'den kalma mğzeye çevrilmiş bir şifahane. Giriş ücreti 5 tl, müzekart geçmiyor. 14.yy'dan kalan tıp …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  24. #24 ziyaretçi

    Tıp tarihi müzesi olarak oldukça faydalı ancak giriş ücreti biraz yüksek kalıyor. Ortaokul öğrencileri için verilen bilgiler biraz üst düzey kaldı. Görsellerin bazıları da iğrenç sayılabilir. Özellikle doğum tarzı görseller küçük çocuklar …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  25. Co
    #25 ziyaretçi

    Cok guzel kesinlikle tavsiye ederim. Eskiden hastaliklarinasi ve ne sekilde tedavi ettiklerini anlatıyor. Girisinde tedavi amacli kullanilan bitkilerin örnekleri var, icerde salonlarda ise aletler ve kullanilan yontemler anlatilmis olup gercekten cok guzel bir muze. Amasyaya gelenlere kesinlikle tavsiye ederim

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  26. #26 ziyaretçi

    Güzel düzenlenmiş gezmesi keyifli bir müze. Ayrıca müzeyi size anlatan çalışanlar var. Diğer müzeler gibi sadece eserlere bakıp çıkmış olmuyorsunuz. Bahçesi de çok güzel planlanmış o dönemde şifa için kullanılan bitkiler vardı.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  27. Am
    #27 ziyaretçi

    Amasya Merkezdeki Müze Zamanın Tıb uzmanı Sabuncu Şerafeddin Hayatını …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  28. #28 ziyaretçi

    Güzel Amasyada muhakkak gezilecek ve görülecek yerlerden bir tanesi. Müzede, insanın Ruhuna Müziğin ve Makamların nasıl etki ettiğini ıspatlıyorlar. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  29. #29 ziyaretçi

    Küçük bir müze. Girişte sağ bölümde 12.yy dan bu yana kullanılmış bir çok alanda tıbbi malzemeler var. Şu an kullanılan bir çok aletin sadece biraz daha kaba olanı. O zamandaki bu ilim ve bu teknoloji insanı şaşırtıyor. Sol bölümde ise aynı …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  30. Am
    #30 ziyaretçi

    Amasya ya gitmişken görülmesi gereken yerlerden biri müzikle tedavi yönetmeleri enteresan.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  31. İs
    #31 ziyaretçi

    İsmini bile bilmediğimiz bir çok bitkinin faydaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.hem de bitkiyi yakından görme imkanınız var(her bitki bahçede ekili) levhalar şeklinde bilgiler mevcut

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  32. Ço
    #32 ziyaretçi

    Çok etkileyici, tıp ile ilgili bir çok şeyi görüp bilgi ediniyorsunuz. Tıpta kullanılan malzemeler, ilaçlar vb.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  33. #33 ziyaretçi

    Dünyada müzik ile ilk tedavi yapan tıp merkezidir. Görülmeye değer bir yer olup bahçesindeki bitkilerin faydasını anlatan kartları okumanız bile ayrı keyif verecektir

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  34. İn
    #34 ziyaretçi

    İnsanların tedavisinde müziğin yeri ve önemi ile tıp dünyasında kullanılan aletlerin gelişimi, uygulanan tekniklerin resimli tasfirleri var. Bitkilerin faydaları anlatılmış. Giris 5 TL

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  35. Mu
    #35 ziyaretçi

    Muhteşem bir yer zamanında orası akıl hastalıklarının tedavi edildiği bir merkez şeklindeymiş sadece Aşk yüzünden aklını kaybedenlerin şifayı bulamadığı fakat diğer akıl hastalıklarının Şifa bulduğu bitkiler ve müzikle Tedavinin yapıldığı bir merkezmiş

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  36. Ko
    #36 ziyaretçi

    Konyada tesadüf ettiğimiz bir mekan. Mekanı özel kılan ise Peygamberimizin Sakalı Şerifinin bulunmasıdır Salat ve Selam olsun. Dolayısıyla her zaman ziyaret edilebilir haldedir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  37. Ba
    #37 ziyaretçi

    Bahçesinde yetiştirilen şifalı bitkiler ve müze içi zengin metaryal ve bilgiler, insanlık ve tıp tarihi açısından kesinlikle görülmeye değer...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  38. Ke
    #38 ziyaretçi

    Kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Tarihimizdeki alimlerin yabancı devletlerden önce tıp alanındaki birçok şeyi bulduklarını apaçık görüyoruz. Avrupada zihinsel ruhsal sorunları olanlara cadı denilip yakılıp öldürülüyorken, bizim …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  39. Es
    #39 ziyaretçi

    Eskiden akıl hastanesi olarak kullanılmış. 1700 lü yıllara kadar islam medeniyetinin batıdan çok daha önde olduğunub delillerinden birisi

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  40. Am
    #40 ziyaretçi

    Amasya merkezde bulmak gezmek çok kolay giriş 5 TL gayet temiz ve bakımlı içeride birde ekran varmı çok ilginç milliyetini de ten renginde hatta mesleğimize göre makam öneriyor gerçekten ilginç ve ufuk açıcı bir müze çok vakit almayan …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  41. Os
    #41 ziyaretçi

    Osmanlı döneminde hastaların nasıl tedavi edildiğine dair bilgiler veren , bu dönemde kullanılan aletleri sergileyen bir yer . Ayrıca müzikle tedavi ile ilgili de bilgiler sunan bir müze. Müzenin dışında ose çeşitli sifali bitkiler ve …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  42. #42 ziyaretçi

    Tıbbın bizim coğrafyamızda nasıl geliştiğine dair harika bir tarih yolculuğu sunan bir mekan. Geçmişte tedavi için üretilmiş aletleri görebileceğiniz ve aynı zamanda aklı selim olmayan insanlar için kulağa hoş gelen müzikli tedavileri keşfedif dinleyebileceğiniz görülmesi gereken bir yer...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  43. Bu
    #43 ziyaretçi

    Bu müzeden şunu anladım,geçmişte bu tip olayı çok zormuş.Bina mimari olarak şahane ama yapılan restorasyon çalışmaları çok kötü olmuş..Gezmeye değer bir yer giriş 5 tl..Müze kart geçmiyor..

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  44. Ka
    #44 ziyaretçi

    Kayseri ve Edirne’de yer alan darüşşifalara göre daha fazla görsel materyal barındıran bir müze. Tıp tarihine ve müzikle tedaviye ilgi duyanlar için tavsiye ederim. Giriş ücreti 5 tl. Müze kart geçerli değil.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  45. Es
    #45 ziyaretçi

    Eski tıp tarihi adına harika bir yer. Bölümleri rehber eşliğinde gezmeniz çok faydalı olacaktır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  46. Ot
    #46 ziyaretçi

    Ottoman history museum.and hospital history ottoman.Amasya'daziyaret edilmesi gerekli yerlerin başında geliyor...Avrupa ruh hastalarını deli diye toplumdan dislarken Osmanlı onları sifahanelerde tedavi etme yoluna gitmiş.su ile müzik …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  47. Ed
    #47 ziyaretçi

    Edirnedekine benzer, zamanın tedavi yöntemlerini gösteren müze. Müze kart geçmiyor, giriş 5₺.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  48. Ha
    #48 ziyaretçi

    Harika malzemeler var. Günümüze aktardığı bir çok bilgiler ve kitaplar var. Allah razı olsun ondan ve öğrencilerinden. Tıp denilince aklımıza gelecek isimlerden biriside o olması lazım. İnceleyip gezilip görülmesi gereken yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  49. İl
    #49 ziyaretçi

    İlhanlı döneminden günümüze ulaşan tek eserdir. İlhanlı Hükümdarı Sultan Mehmet Olcaytu ve Uduz Hatun adına Anber Bin Abdullah tarafından 1308-1309 yılında yaptırılmıştır. Yapının özellikle ön cephesi sanatsal açıdan çok değerlidir. Anadolu …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  50. Gi
    #50 ziyaretçi

    Giriş ücreti 5tl öğrenci indirimi yok. Bahçede ki şifalı bitkileri gezmeyi unutmayın. Her oda da tıp alanında kullanılan ayrı bir alet edevat var her odayı gezin derim.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  51. De
    #51 ziyaretçi

    Detaylar, açıklamalar, vakti zamanında kullanılan malzemeler olsun sağlıkçı olarak onları göz önüne getirince takdire şâyan. Tek yıldızı kırma eleştirim ise günümüz aletlerinden bir kaç tane aralara konulmuş, o günün aletleri gibi.. Amasya da gidip görülmesi gereken müzelerden.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  52. As
    #52 ziyaretçi

    Askerken çarşıya çıkınca hep uğrardim. Tekrar 5 sene sonra gittim yine bir cay içtim her şey aynı Amasyanin nasıl bir kültür ve medeniyete sahip olduğunu daha iyi anlıyorsunuz akşam üzeri gittim icerde bir cay içtim kapatmışlardi hanım göremedi yolunuz düşerse mutlaka görün derim

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  53. Ke
    #53 ziyaretçi

    Kesinlikle çok çalışılmış bir müze. İçerisinde müthiş minyatürler seslendirmeler eski aletler ve tedaviler hakkında osmanlı arşivinden toplanmış bilgiler ve aynı zamanda şifalı bitkileri yetiştirmişler canlı olarak görebilirsiniz. Öneririm...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  54. #54 ziyaretçi

    Türklerin bilimde de ne kadar ileri olduğunu gösteren somut bir örnek... Görmeden kesinlikle olmaz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  55. #55 ziyaretçi

    Tıp tarihine ait çok güzel aletler var, özellikle o dönemde hastalıkların bir çoğunda müzik destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılmış. Hangi hastalığa hangi makam uygun tek tek belirtilmiş, insanoğlunun isterse neler yapabileceğinin kanıtı.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  56. #56 ziyaretçi

    FİYATI ve KISA İÇERİK: Avrupa ve Anadolu'daki ilk akıl hastanesi, ayrıca cerrahi müdahalelerin …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  57. #57 ziyaretçi

    Güzel bir yer. Müzikle tedavi ve geçmişteki cerrahi aletlerin olduğu bir yer. Tek sıkıntı belediyenin işlettiği yerin daha bakımlı olması gerektiği. Özellikle bahçesi.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  58. Sa
    #58 ziyaretçi

    Sabuncuoğlu Şerafettin artık hakettiği değeri görüyor.Müzedeki minyatürler ve o dönemde tedavilerde kullanılan cerrahi araç gereçler bir harika.Müzikle tedavinin anlatıldığı müzik odası etkileyici …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  59. İl
    #59 ziyaretçi

    İlhanlı döneminden kalma Olcaytu Mehmet Han'ın hanımı Uldız için yaptırdığı bir hastane. Şu an tıp müzesi olarak kullanılıyor. Sabuncuoğlu Şerafeddin tarafından bulunan aletler burada sergileniyor. Ayrıca değişik müzik aletlerinin hangi hastalıklara iyi geldiği konusunda bilgi veriliyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  60. Ta
    #60 ziyaretçi

    Tarih bile doğaya sahip çıkarken bizler doğayı yok ediyoruz. Ki önce tarihimize sonra da doğaya sahip çıkalım

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  61. Si
    #61 ziyaretçi

    Sifa veren muhterem zat. Müzikle şifayı ilk uygulayan doktor

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  62. Am
    #62 ziyaretçi

    Amasya Belediyesine teşekkür ederiz. Güzel hazırlanmış bir mekan ancak ilk kurulduğu günden bu güne müze icindeki çeşitli aletler çalışmıyor. Birazcık müzenin gözden geçirilmesi gerekiyor. Kültür Bakanlığına bağlı olmadığı için ücretli ve müze kart geçmiyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  63. Ço
    #63 ziyaretçi

    Çok güzel fakat artık tarihi mekanlarımızı ticarethane gibi kullanmaya son vermeliyiz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  64. Am
    #64 ziyaretçi

    Amasyaya geldiyseniz burayi gormeden donmemelisiniz. Sabuncuoğlu Serafettin in tipta ve cerrahi alanında kullandigi aletler, yaptıgı uygulamalarin minyatür seklinde resimleri ve psikojik rahatsızlıkları olanlar icin kullanılan muzikle …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  65. #65 ziyaretçi

    Mükemmel bir bimarhane aslında eskiden akıl hastaları tedavi ediliyormuş

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  66. An
    #66 ziyaretçi

    Anadolu Türklüğü'nün ve dünya tıp tarihinin en ünlü hekim ve cerrahlarından Sabuncuoğlu Şerafeddin adına düzenlenmiş güzrl bir müze. O dönemde kullanılan araç gereç ve yöntemler maket ve modellerle canlandırılmış. Yapı tarihi bir eser. Amasya merkezde, hemen dikkatinizi çekiyor zaten.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  67. Am
    #67 ziyaretçi

    Amasya merkezde kime sorsanız yerini gösterir. Müze olarak kullanılan yapı bir Selçuklu Medresesi’dir. Kapıda 5 tl ile bilet aldığınız noktada Mehmet Bey var. Geldiğinizde orada …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  68. #68 ziyaretçi

    Türkiye'de kaç tıp müzesi var? Fazla değildir. Amasya'ya yolu düşenlerin ihmal etmemesi gereken bir müze. Bende büyük bir hayranlık uyandırdı. İyi bir rehber eşliğinde dolaşmayı. Acele etmemeli. Ecdadın ulaştığı bilgi seviyesinin büyüklüğü zevkle yudumlanmalı. En çok yararlandığım ortamlardan biri. Olmazsa olmaz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  69. Av
    #69 ziyaretçi

    Avlusunda huzuru hissedebileceğiniz güzel tarihi bir mekan.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  70. Be
    #70 ziyaretçi

    Benim için maneviyatı büyük bir yer oldu. Orada yaşanılan tecrübeler , gözlemsel ve uygulamalı tıp eğitimi. Yaşanılan şeyleri düşününce insan etkileniyor. İçerde sergilenen cerrahi aletler biraz oyuncaksı geldi. Güzel bir çalışmayla daha …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  71. Ço
    #71 ziyaretçi

    Çok güzeldi. Özellikle müzikle tedavi kısmi ayrı bi güzeldi. Amasya da gezilecek tüm yerler aynı bölgede yürüme mesafesinde arabayı park edip gezilecek tüm mekanları 3 saat içinde gezebilirsiniz. Tek kötü yanları arkeoloji müzesi hariç hiç bi yerde müze kart geçmiyor

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  72. İş
    #72 ziyaretçi

    İşletmesi belediyeye ait minik bir müze. Bahçesinden içeri girişte eski zamanlarda tıpta kullanılan çeşitli bitkilerin yetiştirildiği bir bölüm karşılıyor sizi. İçeride sabuncuoğlu serefettin ve diğer hekimlere ait eserler ve balmumu …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  73. Ta
    #73 ziyaretçi

    Tarihi ilhanlı dönemine kadar uzanmaktadır, bu döneme ait tek eserdir,sadece bu bimarhaneye özgü giriş kilit taşında diz çökmüş insan kabartması vardır, odaları müze olarak bahçe ve diğer kısımları kafe olarak kullanılmaktadır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  74. Sa
    #74 ziyaretçi

    Sabuncuoğlu Şerafettin tarafından geliştirilen cerrahi aletlerin replikaları sergileniyor. Günümüzde kullanılan aletlere çok benziyorlar. Bu aletlerin kullanımı gösteren minyatür çizimler de harika... Amasya'da görülebilecek en güzel müzelerden biri.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  75. Ge
    #75 ziyaretçi

    Gezilip görülebilir bir yer giriş 5 TL

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  76. #76 ziyaretçi

    Müze kart geçerli değil. Gezerken tasavvuf müziği eşliğinde geziyorsunuz.ortamdan yada müziğin etkisi içeride sukünet var. O dönemde kullanılan tedavi yöntemleri ve araçları var. Şimdiki hastalıklar ile aynı ama batı tıbbının günümüzdeki yaklaşımını farkedebiliyorsunuz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  77. #77 ziyaretçi

    Tıp öğrencilerinin mutlaka görmesi gereken yerlerden..

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  78. Ta
    #78 ziyaretçi

    Tarihi görerek ve hissederek yaşamak isteyenler için kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Su ve ney ile insanların tedavi edildiğini, ayrıca farklı hastaliklarin tedavisinde kullanılan eski tıbbı araç ve gereçleri görebiliyorsunuz. Orta …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  79. Ço
    #79 ziyaretçi

    Çok ilginç bir müze. Şifalı otlar kısmı biraz alakasız olmuş ama cerrahi bölümü ilgi çekici. Giriş 5₺,müze kart geçersiz

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  80. Am
    #80 ziyaretçi

    Amasya Merkezinde gezilecek yerlerdendir. Tarihi binanın dış kısmındaki bahçede tedavide kullanılan bazı bitkiler bulunmaktadır. İçeride ise yüzyıllardan beri kullanılmakta olan tıp aletleri sergilenmekte, bir de musiki ile tedavi kısmı yer almaktadır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  81. Ta
    #81 ziyaretçi

    Tarihi tekrardan yaşamak isteyen Amasya'yağıydın görsün

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  82. Es
    #82 ziyaretçi

    Eski tıbbi aletlerin sergilendiği müze, bu aletlerin nasıl kullanıldığını açıklayan minyatürler zenginlik katmış. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  83. #83 ziyaretçi

    Tıp bilimiyle alakalı tarihte kullanılmış o zamanın şartlarına göre geliştirilmiş ozellikle adından da anlaşılacağı üzere Hekim Sabuncuoğlu Şerefeddin dedenin kullandığı ve geliştirdiği tedavi aletleri ve metodları sergileniyor. Ben bu …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  84. Bi
    #84 ziyaretçi

    Bimar kelime anlamı itibari ile “hasta” demektir. Bimarhane ya da darüşşifa denilen binalar, Selçuklu ve Osmanlı döneminde hastaları iyileştirme amacıyla inşa edilmiş yapılardır. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  85. Sa
    #85 ziyaretçi

    Sadece tarihi bir yer olarak görülmemeli çağına göre yorumlanmalı.Döneminde akıl hastalarına olan yaklaşımı ve buna uygun gökyüzü açık mekan tasarımı,yılan ve tavuk üzerine kanıta dayalı tıp çalışmaları,cerrahi müdahaleleri,dönemine aykırı olarak Türkçe eser yazması çok üstünde durulması gereken noktalar.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  86. İl
    #86 ziyaretçi

    İlhanlı döneminden günümüze ulaşan tek eserdir. İlhanlı Hükümdarı Sultan Mehmet Olcaytu ve hanımı Uduz Hatun adına Anber Bin Abdullah tarafından 1308-1309 yılında yaptırılmıştır. Yapının özellikle ön cephesi sanat bakımından çok değerlidir. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  87. Sa
    #87 ziyaretçi

    Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Tarih Müzesi, İlhanlılar zamanında yapılmış. Ne zaman burayı görsem aklıma Edirne - Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi geliyor. Avrupa'da akıl hastalarını içine şeytan girmiş bir mahluk olarak görüp …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  88. Am
    #88 ziyaretçi

    Amasyaya gelince mutlaka gezin tarihimizde tıbbın ne kadar büyük bir geçmişi olduğunu görün derim. Çok şey öğreneceksiniz. Hemen arkasında yer alan Amasya Çorekcisine de ugramadan gitmeyin. Sıcak haşhaşlı, cevizli çörekleri mutlaka tadin

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  89. #89 ziyaretçi

    Güzel düşünülmüş. Tıp tarıhınde bile ilk üçte sayılan çok önemli bir hekimi ordan geçmesem, müzeye girmesem bilemeyecektim. Tarih bilinci için ziyâret lazım.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  90. Sa
    #90 ziyaretçi

    Sabuncuoğlu osmanlının en önemli tabiblerindendir isminin verildiği bu müze kısmen yeni sayılsa da özellikle tıp ile uğraşanların özellikle ziyaret etmeleri gereken bir müze ecdadımızın muhteşemliği ve çağın öncülüğünü nasıl başardığı hakkında bir ışık tutabilecek bir merkez

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  91. Ge
    #91 ziyaretçi

    Geçmiş yüzyıllarda kullanılan cerrahi malzeme ve tedavi yöntemlerinden tutun da hangi bitkinin ve müzikte hangi makamın hangi hastalıklara iyi geldiğini öğrenebileceğiniz eşsiz bir mekan

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  92. Ta
    #92 ziyaretçi

    Tamamen kişisel çabalarla gerçekleştirilen tıp tarihi açısından çok önemli bir müze Özellikle cerrahi malzemelerini görmek mesleki açıdan benim için ilginç oldu

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  93. Mu
    #93 ziyaretçi

    Musiki tarihimiz, müzikle tedavi ve geçmişe yönelik pek çok objeyle mutlaka görülmeli.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  94. ço
    #94 ziyaretçi

    çok güzel bir müze giriş 5 tl

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  95. Ta
    #95 ziyaretçi

    Tarihi tedavi yöntemleri ve aletleri ni görebileceğiniz şifa merkezi. Belediye tarafından alınan 5 tl giriş ücreti bence fazla

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  96. #96 ziyaretçi

    Yüzyıllar önce Amasya’da yaşayan tıp ve insan sağlığına faydalı hizmetleri ile dikkat çeken Şerafettin Sabuncuoğlu müziğin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini de keşfetmiş ve hangi hastalıkta hangi makamın faydalı olduğunu bulmuştur

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  97. Me
    #97 ziyaretçi

    Meraklilarina müthiş gelecegine eminim. Çok etkilendiģimi belirtmek isterim.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  98. Es
    #98 ziyaretçi

    Eski tıppı anlatan mükemmel bir müze

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  99. He
    #99 ziyaretçi

    Hekimliğin başlarında diyebilecrğimiz teknolojinin olmadığı zamanlarda yapılmış aletleri ve nasıl tedavi uygulandığını anlatılan güzel bir müze

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  100. Go
    #100 ziyaretçi

    Gorulecek pek bisey yok ama dekor ve balmumundan heykeller ilginc

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  101. Ha
    #101 ziyaretçi

    Hayran kaldığım bir müze mutlaka görülmesi gerekir

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  102. #102 ziyaretçi

    Günümüzde de kullanılan onlarca ameliyat aleti geliştirdi. Kitabındaki ameliyat çizimlerinde kadın cerrahlar vardır. 5 tl giriş ücreti var. Muhakkak gezin. Tarihimizden bir dahi.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  103. Bi
    #103 ziyaretçi

    Bina ve sergilenen eserler o dönemi çok güzel yansıtıyor ve konumu da güzel. Amasya'ya gitmişken görmekte fayda var.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  104. İl
    #104 ziyaretçi

    İlhanlı hükümdarı Sultan Mehmet Olcaytu ve eşi Ilduz hatun adına 1308-09 yıllarında yaptırılmıştır. Önce Tıp Medresesi sonra akıl ve ruh hastalarının su sesi ve musikiyle tedavi edildiği bir merkez olarak kullanılmıştır. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  105. Ta
    #105 ziyaretçi

    Tarihimle bir kez daha gurur duydum.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  106. #106 ziyaretçi

    Tıp geçmişini kullanılan yöntemler ve bitkisel tedaviler ile ilgili bilgi sahibi olmak açısından faydalı ve farklı bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  107. Bu
    #107 ziyaretçi

    Bu müzede tıp alanında kullanılan eski aletler ve balmumundan heykeller sergileniyor.. Değişik bir müze olmuş.. Yolunuz düşerse uğrayın derim :)

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  108. Am
    #108 ziyaretçi

    Ameliyathane hemsiresi ve sağlık personeli olarak 1300 yıllarında yapılan bu tarihi müzede tıp ve Cerrahi Tarih çok etkiledi

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  109. Ba
    #109 ziyaretçi

    Bahçesinde bulunan ve şifa veren bitkilerin olduğu bir şifahane.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  110. #110 ziyaretçi

    Mükemmel bir müze. Gecmisde Osmanlinin ve Türk Islam medeniyetinin tipda olan basarilarini ve teknoloji üstünlügünü gösteren bir mekan.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  111. Öz
    #111 ziyaretçi

    Özel bir konu ilgilenenler için güzel.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  112. Ba
    #112 ziyaretçi

    Bayildim bu muzeye... Amasyaliyim bu sene turist gibi gezdim Amasyami.. kesinlikle bu muzeyi oneririm ve lutfen rehber ile gezin.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  113. Es
    #113 ziyaretçi

    Eski yıllarda tipda kullanılan alet cihazlar sergileniyor ayrıca hastalara müzikle tedavi yöntemi uygulaniyormus eski tarihlerde

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  114. GE
    #114 ziyaretçi

    GEÇMİŞİN İZLERİNİ GUNÜMUZE TAŞIYAN HARİKA BİR MÜZE. AMASYA.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  115. Am
    #115 ziyaretçi

    Amasya merkezde bulunan bu tarihi müzede geleneksel tedavi yöntemlerini inceleme fırsatı bulacaksınız... :)

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  116. Os
    #116 ziyaretçi

    Osmanlının tip konusunda ne kadar bilgili olduğu ve kliniklerin gelişmişlik düzeyi bu müzede görülebilir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  117. İç
    #117 ziyaretçi

    İçinde eski tıp aletleri var giriş 5 TL müze kart gecmiyor

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  118. Ba
    #118 ziyaretçi

    Bahçede bahsi geçen çoğu bitki yoktu ama müzenin içi beni benden aldı. Minyatür bir Beyazıt Külliyesi ❤

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  119. Am
    #119 ziyaretçi

    Amasyada gidip görülmesi gereken yerlerden biri giriş ücreti 5 lira

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  120. Ta
    #120 ziyaretçi

    Tarihteki ameliyatların, tedavilerin vb. işlerin seyrini gözlemleyebilirsiniz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  121. #121 ziyaretçi

    Tıp alanında geçmiş tarihte ne kadar ileri olduğumuzun delili...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  122. Te
    #122 ziyaretçi

    Tek kelimeyle muazzam. Maalesef Sabuncuoğlu Şerafettin ülkemizde hiç bilinmiyor ve tanınmıyor. Ders kitaplarında geçmiyor. Umarım gak ettiği yeri bulur.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  123. Ke
    #123 ziyaretçi

    Kesinlikle görülmesi gereken bir müze. Dışarıdaki bitkiler tam olsa daha iyi olabilirdi.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  124. Bu
    #124 ziyaretçi

    Buram buram tarih kokuyor ve büyüleyici bir mekân ...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  125. #125 ziyaretçi

    Güzel bir müzik eşliğinde geziyorsunuz müzeyi insanı rahatlatıcı huzur veren bir havası var

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  126. Ça
    #126 ziyaretçi

    Çay içip gönle huzur veren müzik eşliğinde gezilmesi gereken bir yer..

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  127. Ça
    #127 ziyaretçi

    Çalışanların anlatımı ve rehberliğiyle daha da anlam kazanan Amasya da görülmesi gereken yerlerden birisi.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  128. Ço
    #128 ziyaretçi

    Çok güzel. Özellikle müzik ile tedavi konusunda bilgilenmek harikaydı.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  129. #129 ziyaretçi

    Görülmesi gereken yerlerden

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  130. Ta
    #130 ziyaretçi

    Tarihin en güzel ve naif anlatıldığı yerlerden biri, mutlaka tarihe ilgisi olanların ziyaret etmesi gereken bir yer

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  131. Ce
    #131 ziyaretçi

    Cerrahı aletler ve tedavi şekilleri hakkında bilgilendirici bir müze , beğendim

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  132. Ec
    #132 ziyaretçi

    Ecdadın başarılı eğitim in sonucunda bugünkü halimize acır halde aciziyet hissi hakim oluyot malesef

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  133. Am
    #133 ziyaretçi

    Amasya'da kesinlikle Ziyaret edilmesi gereken bir tarihi eser

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  134. Bu
    #134 ziyaretçi

    Burasi Gercekten gormenizi istedigim yerlerden bir tanesi ayni ibna sina gibi sabuncuoglu serefeddin o zamanlarda tip da nasil bir cigir actigini goruyoruz

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  135. Ge
    #135 ziyaretçi

    Geçilmesini öneriyorum, eski tıp yöntemleri/aletlerini içinde barındıran bir müzedir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  136. Bu
    #136 ziyaretçi

    Bu müzede eski zamanlara kullanılmış çok değişik tıp aletleri görebilirsiniz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  137. #137 ziyaretçi

    Güzel ve donanımlı bir kuruluş, ilgi ve alaka güzel herşey den önce sağlıkla ilgilendikleri insan la ilgilendikleri i biliyorlar sizi gördüklerin de gözleri n de dolar işareti çıkan tipler yok...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  138. ti
    #138 ziyaretçi

    tipla alakali ve tarihe ilgili birisi iseniz mutlak gorulmeye deger bir yer muze karti gecmiyor bilginize

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  139. İn
    #139 ziyaretçi

    İnanılmaz güzel bir yer

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  140. Am
    #140 ziyaretçi

    Amasya uğradığınızda burayı muhakkak ziyaret edin

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  141. #141 ziyaretçi

    Görülmesi gereken güzel bir müze

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  142. Ta
    #142 ziyaretçi

    Tarihin derinliklerine yolculuk.. Müzikle tedavi edilen hastalıklar.. ve daha niceleri..

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  143. #143 ziyaretçi

    Tıbbın müzikle tedavi konusunda bir müze. Değişik ama güzel. Bence gidilmeli.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  144. #144 ziyaretçi

    Tıp alanıyla ilgili önemli bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  145. Os
    #145 ziyaretçi

    Osmanlıda tıbbın ne kadar önemli olduğunu hissedeceğiniz bir mekan gezmenizi kesinlikle tavsiye ederim

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  146. Ha
    #146 ziyaretçi

    Harika bir hastane personeli de güzel

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  147. Mu
    #147 ziyaretçi

    Muzik ruu gidasidir.kaniti burasi

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  148. Be
    #148 ziyaretçi

    Beğendim ama daha büyük olabilirdi. Onun dışında gayet güzel bir yer. Tavsiye ediyorum.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  149. Ha
    #149 ziyaretçi

    Harika bir tıp müzesi. Tarihimizde ne kadar ileride olduğumuzu bir daha görüyorsunuz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  150. Es
    #150 ziyaretçi

    Eski tıp aletleri ve yöntemleri üzerine çok iyi bir müze

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  151. Mu
    #151 ziyaretçi

    Muhakkak ziyaret etmeden gecmeyin. Enterasan duyduklarimiz ve okuduklarimiz bizi baya sasirtti

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  152. #152 ziyaretçi

    müzeleri gezmek her zaman insana kültür ve bilgi kazandırır

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  153. Ge
    #153 ziyaretçi

    Gecmisimizde neler varmis

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

Bize Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Ve Tarih Müzesi ile ilgili deneyimlerinizi anlatın

Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Ve Tarih Müzesi kullanım deneyimlerinizi paylaşın