Beğenmek: ayasofya, olarak, cami, camii, için, güzel, tarihi, müze, namaz, muhteşem, eski
Sevmiyorum:
Adres şu şekildedir: Sultan Ahmet, Ayasofya Meydanı No:1, 34122 Fatih/İstanbul, Türkiye
Telefon: +902125221750
Web sitesi: ayasofyacamii.gov.tr
Ayasofya Camii kullanım deneyimlerinizi paylaşın
#1 ziyaretçi
Ayasofya camii gerek tarihi önemi gerekse mimari açıdan dünya mirası bir yapı. Burayı ziyaret edipte hayran olmamak elde değil. Yıllar önce müze iken ilk ziyaretimde inanılmaz etkilenmiştim. Hâlâ son derece etkileyici bir yer. Bu tarihi …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#2 ziyaretçi
24 saat açık ama ziyaretçi girişi için sabah 9 gibi girmenizi öneririm. Girişler ücretsiz, 9:30-10:00 arası sıra başlıyor, sonrasında uzun bir kuyruk oluyor. Girişte kontrol var. Kadınların başörtüsü ile girmesi gerekiyor. Ziyaret …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#3 ziyaretçi
Ayasofya aynı yere üç kez inşa edilmiş bir eserdir. Günümüzdeki Ayasofya “Üçüncü Ayasofya” olarak bilinmektedir. Ayasofya’nın ilk inşaatı Hıristiyanlığı Roma İmparatorluğu’nun resmi dini olarak kabul eden I. Konstantin döneminde …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#4 ziyaretçi
Yıllarca Müze olarak ziyaret ettiğimiz bu mekan 24 Temmuz 2020'de Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 86 yıl sonra tekrar camii kimligini geri kazandı. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#5 ziyaretçi
Tek kelimeyle mükemmel o dönemin şartlarında böyle muhtesem yapıların yapılabileceğini görmeden hayal edemezsiniz kilise olarak yapılmış ama camiye çevrildiği zaman da okadar güzel dönüştürülmüş ki öncesini bilmeyen ayırd edemez İyiki …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#6 ziyaretçi
Ayasofya (anlamı: 'Kutsal Bilgelik'; Grekçe: Ἁγία Σοφία, romanize: Agia Sofia) veya resmî olarak Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eskiden Kutsal Bilgelik Kilisesi ve Ayasofya Müzesi, İstanbul'da yer alan bir cami, …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#7 ziyaretçi
Dünyanın en önemli yapılarından, dışarıdan bakınca çok etkileyici ve güzel, çevresiyle çok uyumlu göze silüette de oturan bir görünümü var. İçine girince ise çok daha ileri seviye bir şey var sanki, o kubbenin yapı üzerinde duruşu ve …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#8 ziyaretçi
Müzeyken de sürekli ziyaret ederdim ama ibadete açıldıktan sonra daha sık gitmeye başladım daha çok haz almaya başladım gece saatlerinde boş oluyor daha rahat ibadet edip daha keyifli vakit geçirebilirsiniz çok farklı bir atmosferi var …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#9 ziyaretçi
Mimarî muazzamlığı ve kutsiliği asla tartışılmaz. İçeri alırken grup grup alıyorlar. Sıcakta girerseniz lütfen çok dikkatli olun. İçerisi muazzam derecede kalabalık maskesiz içeri girmeyin.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#10 ziyaretçi
Mutlaka görmeli bir yer! O kadar güçlü enerji dolu bir yer. Ayasofya (anlamı: "Kutsal Bilgelik" eski adıyla Kutsal Bilgelik Kilisesi ve Ayasofya Müzesi veya günümüzdeki resmî adıyla Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi (Kutsal Büyük Ayasofya …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#11 ziyaretçi
Ayasofya Kilisesi (Yunanca: Ναός τῆς Ἁγίας τοῦ Θεοῦ Σοφίας; Latince: Sancta Sophia / Sancta Sapientia) İlk Ayasofya inşaatı Hristiyanlığı imparatorluğun resmî dini ilan eden Roma imparatoru Büyük Konstantin (Bizans’ın ilk imparatoru I. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#12 ziyaretçi
Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Müzesi veya Ayasofya Kilisesi, İstanbul'da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze. Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihî …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#13 ziyaretçi
Ayasofya veya resmî ismiyle Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Müzesi veya Ayasofya Kilisesi, İstanbul'da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze. Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#14 ziyaretçi
İbadete açılmış cami eski rağbetinden hiçbir şey kaybetmemiş yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.ibadetten çok fotoğraf çekme yarışı göze çarpıyor.herkes bolca foto çekiyor.simulasyon çağında görünme ve gösterme yarışı bu mabetde de devam ediyor..
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#15 ziyaretçi
Kendine hayran bırakan muhteşem bir yapı. Yapıldığı dönemi düşününce böylesi büyük bir yapı, devasa kubbeler, içerisindeki hem Osmanlı hemde bizans döneminden kalma çiniler, el sanatları görülmeye değer. Sadece bir namaz için gitmiştim ancak bütün gün etrafından ayrılamadım.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#16 ziyaretçi
Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup 1453 yılında İstanbul'un Osmanlılar tarafından …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#17 ziyaretçi
Muhteşem atmosferinde bulunup da büyülenmemek imkansız. Fakat yapılan aydınlatma sanırım bilinçli olarak zemine odaklı ve aşırı loş olarak yapıldığından yukarı kısımlar neredeyse komple karanlık. Gördüğüm kadarıyla daha yapılacak çok iş …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#18 ziyaretçi
Tek kelimeyle MUHTEŞEM... ECDADIMA RAHMET OLSUN... Rabbim yeni kısmet eyledi bu güzel ve özel mescitte namaz kılmayı. Allah …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#19 ziyaretçi
Bambaşka bir atmosfer. Anlatılmaz yaşanır.. Ama tavsiyem turistlerin yoğun olmadığı zamanda vakit namazında o müthiş atmosferi solumak. Halılar kirli ve ayak kokuyordu. Tabi kolay değil, günde binlerce insanın …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#20 ziyaretçi
Muhteşem bir mabed. İlk yapımı kilise olarak yapılan yapı, Fatih Sultan Mehmet Han ın 1453 İstanbul u fethinden sonra Cami ye çevrilmiştir. Bu camiye çevrilme işlemi öyle güzel çevrilmiştir ki eskiden kilise olduğunu hiç fark edemezsiniz. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#21 ziyaretçi
İstanbul'u en önemli simgelerinden biri muhteşem Ayasofya. Gün içinde ücretsiz gezip görebileceğiniz muazzam bir yapıt. İçeri girerken kadınlarin örtünmesi istenip içerdeki yetkililerin buna uymaması :) kesinlikle müze kalmalı, fatih sultan'dan Türk Dünyasına büyük miras. Değeri bilinmeli..
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#22 ziyaretçi
Resimlerde ve videolarda gördüğünüz çok daha büyük bir mabed.Devasa kubbesi ve muhteşem sütunları ile sizi hayretler içerisinde bırakıyor.Dünyanın en eski inanç mabedlerinden birisi.Gitmeden önce islami usüllere uygun giyinmeyi unutmayın.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#23 ziyaretçi
İnsanlık tarihinde önemli bir yere sahip olan Ayasofya tarih boyu kültür beşiği olmuştur. Aynı yerinde 3 kez tekrar inşa edilen Ayasofya Camii İstanbul'un en önemli yapılarından bir tanesidir. Yıllar boyunca Ayasofya İstanbul'un sembolü …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#24 ziyaretçi
Burayı tekrardan camii olarak açanlardan Allah razı olsun,,,bu İslam dünyasasına mücdedir,,, Atalarımız Fatih Sultan Mehmet Han'ın bizlere mirasıdır,burası tarihimiz burası ejdadimiz burası onurumuz burası dedemizin emaneti burası bizim …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#25 ziyaretçi
Fethin sembolü Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması Türkiye ve İslam dünyası için muazzam bir olaydır. Mutlaka görülmesi gereken bir mekan, sabah namazının muhteşem maneviyatını yaşamaya davet ediyorum herkesi, yakınında gezilip görülecek …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#26 ziyaretçi
Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi (Kutsal Büyük Ayasofya Camii) …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#27 ziyaretçi
İstanbul'da kesinlikle gezmeniz gereken bir yer tarih kokan ve kültürlerin bir arada bulunduğu ruhani bir mekan içerisine girdiğinizde sütunların üzerinde bulunan el ve efsanelere konu olmuş ve parmağınızı içerisinde döndürdüğünüzde sizlere …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#28 ziyaretçi
Ayasofya (yunanca: Ἁγία Σοφία Hagía Sophía) veya resmî ismiyle Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Kilisesi veya Ayasofya Müzesi, istanbul da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze. Bizans İmparatoru I. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#29 ziyaretçi
İstanbulda Ayasofya camisi Tek kelimeyle mükemmel o dönemin şartlarında böyle muhtesem yapıların yapılabileceğini görmeden hayal edemezsiniz kilise olarak yapılmış ama camiye çevrildiği zaman da okadar güzel dönüştürülmüş ki öncesini …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#30 ziyaretçi
Tek kelime ile harika tarih huzur ecdad ne ararsan var. Tekrar Camii olarak girebilmek muhteşem. Fetih zamanı ve günümüzde emeği geçen herkesten Allah iki cihanda da razı olsun
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#31 ziyaretçi
İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.bu güzel şehri bize bırakan komutana ve ordusuna selam olsun hakkınız ödenmez inşallah rabbim sizi peygamberimize komşu eylesin
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#32 ziyaretçi
İstanbul’a gelince gezmeniz gereken yerlerden biri diyebiliriz. Elbette dini bakımdan birçok kesime hitap etmesi ve turistler bakımında da ilgi görmesi nedeniyle özellikle hafta sonu baya kalabalık olduğunu söyleyebilirim. En son gidişimde bazı bölümler tadilat için kapalıydı. Yenilenmiş hali eminim daha iyi olacaktır. Keyifli gezmeler…
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#33 ziyaretçi
Muhteşem bir yer. Rabbim böyle güzel mekanları istila etmeyi değil, yeşertip canlandırmaya Hayatımıza katmayı nasip etsin. Bu hale getirmek hiç kolay olmadı. Herkesin gücü yetmezdi. Elhamdülillah himayemiz altında ve sapasağlam dimdik ayakta
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#34 ziyaretçi
Ayasofya bizim için tarihimiz için çok önemli bir camii. Ayasofya da en etkilendiğim şeyler 1. Si ALLAH C.C ve Muhammed s.a.v yazılı yuvarlak tabelalar 2. Minber kısmında bulunan 2 yeşil sancak oldu ❤️ Büyüklüğü, kendine has kokusu, tarihi bu camiiyi kendine çekiyor ❤️
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#35 ziyaretçi
Ayasofya veya resmî ismiyle Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Kilisesi veya Ayasofya Müzesi, İstanbul'da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#36 ziyaretçi
500 lü yıllardan günümüze kadar gelmeyi başarmış, zaman zaman katedral, müze, cami olarak kullanılmış, günümüzde cami olarak kalmasına karar verilmiş tarihi yer.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#37 ziyaretçi
Çok güzel bir camı olmuş değişik yani tavanda filan hiristiyan azize Teresa ile Müslüman yazıları iki din ortak ibadet edilecek bir yer yapmış gibi bir his veriyor (allah affetsin). Kapıda baş örtü zorunlu gitmek isteyenler başörtü almayı …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#38 ziyaretçi
Tramvay ile Sultanahmet durağında indiğinizde hemen karşınızdaki güvenlik kontrolünden geçerek Ayasofya camii'ne ulaşabilirsiniz. Hafta sonları biraz kalabalık olsa da gezmeye imkan veriyor. Ayakkabılarınızı elde taşımanıza müsaade …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#39 ziyaretçi
Mimarisi mükemmel dışarıdan ihtişamı bile yetiyor ancak içini de görmeyi çok isterdik. Bunun için ise çok uzun sıralar beklemek gerekiyor. Malesef kısa süreli bir gezi için bu mümkün olmadı. Ama daha uzun bir zamanınız varsa Istanbulda kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu düşünüyorum.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#40 ziyaretçi
Esasında, Latin istilasından İstanbul’un fethine kadar geçen dönemde Ayasofya en karanlık çağını yaşamıştır. İki defa yıkılıp üçüncü kez inşa edilen, yüzyıllar boyunca savaşlar ve isyanlar nedeniyle tahrip edilen, bakımsızlık ve mimari …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#41 ziyaretçi
Her yeri başka bir keyif , cami olduğu için günümüzde kapıdan girerken kadınların saçlarının kapatılmasını istiyorlar , bunun için bir satış yeri var ama keşke o fiyatlara daha düzgün şal satsalar pahalı ve kötü bir parça veriyor …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#42 ziyaretçi
Muhteşem tarihi ve güzelliği ile Ayasofya; Fetihle birlikte camiye dönüştürülen ve 481 yıl cami olarak hizmet veren Ayasofya, 1930’lu yıllarda restorasyon çalışmalarının başlamasıyla halka kapatılmıştır. Ardından, 24 Kasım 1934 tarihli bir …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#43 ziyaretçi
Benim cami ve çevresini gezmem 10 dakika sürdü. Çok kalabalık ve neredeyse bütün ziyaretçiler turist. Giriş ve çıkış kısımlarının tavanında birer tane fresk var, bu iki fresk dışında caminin içinde bana hitap eden bir görüntü yoktu. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#44 ziyaretçi
Kutlu fethin ve Kutlu Fatih'in hürmetine Rabbim'e hamdolsun secde ettik Elhamdülillah!! Kilise olduğu dönemden hiçbir süslemenin sökülmediği ve çoğunun tarihe yenik …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#45 ziyaretçi
İçerisinin ambiyansı çok güzel ayakkabı koymak için baya yer var ama öğle saatleri özellikle çok kalabalık olduğu için yetmeyebilir. Tekerlikli sandalyede gelen bir beyfendi için iki görevli çok güzel yardım etti bu çok hoşuma gitti. Tarihini araştırarak gitmek-görmek daha etkileyici olur.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#46 ziyaretçi
Biz sabah 11 ve öğlen 15 gibi gittik çok fazla dıra vardı akşam namazında gşttik bomboş yatsıya kadar ziyaret ettik boşuna sıra beklemeyin müzeykende gitmiştim çok soğuk bir havası vardı şimdi daha iyi geldi bana bir süleymaniye havası vermedi sanki arada kalmış gibiydi ama mimari muhteşem
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#47 ziyaretçi
Cami olduktan sonra ayrı bir güzellik bürüdü mabedi. Muhteşem bir yapı. Huzur dolu. Kimler geldi kimler geçti bu mekândan. Ezan vakti Ayasofya ve Sultanahmet camii Müezzinleri karşılıklı ezan okuyorlar. Müthiş bir makam ile. Kulaklıklarınız …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#48 ziyaretçi
Tarihi Ayasofya Camii Fatih Sultan Mehmet Han'ın fetih sembolü olarak Camii olarak yıllardır Müslümanların ibadetgahı olmuştur. Yıllar sonra bizlere de burada ibadet etmek nasip oldu.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#49 ziyaretçi
Tek Kelimeyle mükemmel, Ecdadımıza Allah'ım gani gani rahmet eylesin inşallah. Hem Milli hemde Dini duygularımızın en üst seviyeye ulaştığı anı yaşamayı gönülden isteyen Müslüman, Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sevdalısı herkese dünya gözü ile görmek nasip olsun inşallah.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#50 ziyaretçi
Mrblar herkesin gidip görmesi gereken buram buram tarih kokan atalarımızın bizlere mirası gerçekten yaşamak gerek anlatmakla bitmez tek sıkıntı ekmek kuyruğu gibi sıra var çok kalabalık namaz kılınacak yer için en ön kısımda yer var kadın erkek ayırmışlar ama ortada gözüken bir yerde kadınlar namaz kılıyor bu biraz olmamış bence .
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#51 ziyaretçi
Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi Ecdat ne güzel yapmış.. mimarisi bizim olmasa da bizden bir parça olmuş. Maalesef alamadığım camii kokusunu Sultanahmet camiinde alsam da aynı kokuyu Ayasofya camiinde de almak isterdim.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#52 ziyaretçi
Çok güzeldi içerideki akustik mükemmeldi tek hoparlör ile ses çok güzel yankılanıyordu ve ses heryerden iyi geliyordu. Türkiye'de yaşayan herkes buraya mutlaka gelip ibadet etmeli. Oraya gelen yabancı turistlere birşey demeyin onlar sadece gezmek için geliyor . Ve namaz kılarken yanınıza gelen minik misafirlere dikkat edin :)
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#53 ziyaretçi
Tarih kokan, huzurlu, huşu icinde ibadet edilebilecek muazzam bir ibadethane. Kesinlikle ve kesinlikle ziyaret edilmeli.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#54 ziyaretçi
Ayasofya nin tarihini ve degerini onemini bilmeyen yoktur herhal ecdad fetih edince camiye cevirince cesitli eklemeler yapmis haliyle iceri girince buram buram hem tarih hemde manevi olarak kendinizi iyi gusel hissediyorsunuz zaten ecdad cami icinde bir suru gerek sultan mahvili gerek susleme vitray vs yaparak cok guzellestirmis
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#55 ziyaretçi
Ayasofya Maneviyatı Anlatılmaz Yaşanır.. Tabii ki Herkeste Yaşayamaz İçeriye Girdiğiniz An Başlıyor O Muhteşem Tarifsiz Duygu.. Gidin Görün Önceden Parayla Gidenler Şimdi Camii Diye Gitmiyorlarmış.. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#56 ziyaretçi
Vakit namazları öncesi oldukça yoğun bir kuyruk oluyor. Namaz kılanla turistlik için geleni ayırmamışlar Şortla gelen turistlere tulum veriliyor önü çıtçıtlı(30tl) …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#57 ziyaretçi
Tarihî değeri ve Fatih Sultan Mehmet han tarafından kılıç hakkı olarak Osmanlı'nın önemli eserlerinden olması aynı zamanda eski yapılış amacıyla içindeki ikonları ayrı bir görülmesi gereken bir yer
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#58 ziyaretçi
İstanbul'un her noktası farklı güzelliklerle dolu elbette ama Ayasofya'da olmak, fetih ruhunu en iyi hissettiren yer burası... ALLAH Fatih Sultan Mehmet'ten de ordusundan da razı olsun, mekanlarını Cennet eylesin...
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#59 ziyaretçi
Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettikten sonra Cami olarak hizmet vermeye başlamıştır. Ayasofya 1934 yılı ve sonrasında müze halini almıştır. 24 Temmuz 2020 …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#60 ziyaretçi
Cami olduktan sonra ilk defa gittim. Herkesin içeriye elini kolunu sallayarak girmesi, yere halıların serilmesi Ayasofya’nın ruhaniliğini ve heybetini bayağı sıradanlaştırmış. Müzeyken içeri giriş bayağı zaman alırdı. Ve içeri girdiğinizde …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#61 ziyaretçi
Ayasofya .... ya anlatılmaz abicim gidip göreceksin... cami olduktan sonra ucretsiz giriş yapılabiliyor. Kilise zamanlarından kalma figürler o sütunlar tarih kokuyor.Allah tum muslumanlara gidip görmeyi ve namaz kılmayı nasip etsin.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#62 ziyaretçi
Gençlik yıllarımdan beri acaba bir gün burayı cami olarak görüp namaz kılmak nasip olur mu diye hep düşünür ve dua ederdim. Binlerce kez şükürler olsun Rabbime, bize de nasip oldu elhamdülillah...
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#63 ziyaretçi
Mimarisine ve barındırdığı tarihi birikimine söz söylemeye hacet yok. Ecdad Fatih'in Camii olarak vakfettiği bu eşsiz yapının evvelel tarihi bir turizm noktasından ziyade bir ibadet noktası olduğunu idrak etmemiz gerekiyor. Namaz vakti …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#64 ziyaretçi
Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Kilisesi veya Ayasofya Müzesi . Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#65 ziyaretçi
Cami olarak ibadete açılmasına çok sevinmiştim fakat ziyaretçilerin cami içindeki davranışlarını görünce böyle bir şaheserin zarar göreceği kanısına vardım ve çok üzüldüm.bence belirli saatler dışında ziyarete kapatılmalı
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#66 ziyaretçi
Müze olarak kullanıldığı zaman ziyaret etmiştim. Şimdi cami olarak ibadete açılmış haliyle tekrar ziyaret ettim, çok muhteşem bir eser.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#67 ziyaretçi
İslamın Kalesi Maşaallah Barekallah müthiş bir Manevi ortam. Allah'u te'âla Fatih Sultan Mehmet Han ve yeniden açan Recep Tayyip Erdoğan'dan Razı olsun
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#68 ziyaretçi
Rehber eşliğinde gezdik, pagan, hristiyan ve müslümanlıkla ilgili tarihçe çok ilgi çekiciydi. Melek ve diğer figürlerin yüzünün kapatılması üzücü. Aynı meydanda ve civarda bir sürü camii var. Müze olarak tüm özellikleri ile halka açılması gerekiyor. Kıymetini bilemiyoruz ne yazık…
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#69 ziyaretçi
Tarihi dokusu, ambiyansı ve o dönemin şartlarında yapılmasına itibarın muhteşem yapılması da ayrı bir özelliği. İnanılmaz yapıya, Muhteşem camiye hoş geldiniz. Sağlıkla kalın
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#70 ziyaretçi
Tarihiyle,mimarisiyle harika bir yer mutlaka gidip görülmeye değer fakat dış cephesinin restore edilmesi gerekiyor, caminin içini görünce çok begeneceksiniz
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#71 ziyaretçi
Bu mekanın tarihi hakkında bilgi vermek haddime değil. Sanırım mevsimden dolayı hiç sıra beklemeden direkt içeriye girebildim. Benim üzüldüğüm konu, ibadete açılmasının ardından görmeyi arzuladığım ve heyecanla beklediğim üst kattaki …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#72 ziyaretçi
Ayasofya Camii tarihi önemi ve mimari açıdan dünya mirası bir yapı ziyaret edip hayran olmamak elde değil şu an bayram olduğu için çok kalabalık ve yoğun ziyaret almaktadır
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#73 ziyaretçi
Bambaşka bir atmosfer nasıl inşa edildiği tarihi süreci hepsi çok etkileyici. Ziyaret için akşam saatlerini tercih etmenizi tavsiye ederim özellikle yatsı namazına yakın saatler . Biz Ağustos ortasında oradaydık iki gün gündüz baktım sırayı beklemeyi göze alamadık yatsı vaktinde gittik hiç sıra beklenmedik.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#74 ziyaretçi
Mükemmel ötesi biryer. 10 asırlık koskoca bir tarih. İslam ve Hristiyanlığın ortak değeri. İstanbul'un en ihtişamlı eseri. Öyle ki heybeti insanı büyülüyor. İçerisindeki tasvirler, Allah lafzı, yazılar.. her şey en ihtişamlı haliyle gözler …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#75 ziyaretçi
Artık camii olduğu için giderken yanınızda baş örtüsü getirin zira girişte başörtüleri ücretli. Aydınlatmayı beğenmedim, metal barikatlar ve plastik tabureler binlerce yıllık tarihe saygısızlık olmuş. Zemindeki çok kötü yeşil halılar mabedi …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#76 ziyaretçi
Dünya mirası, kadim medeniyetlerin ibadethanesi ve nihayetinde Müslümanların ibadet ettiği bir mabed. Kesinlikle görülmeye değer bir kültür mirası.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#77 ziyaretçi
Muhteşem görsele sahip. Tarihi dokusu içinde sürüklenmemek mümkün değil. Mimarisine hayran kaldım. O zamanın şartlarında kolonsuz nasıl kubbeyi kundormuşlar. Büyülendim resmen. Hangi din olduğu farketmez dinlere ve dualara ev sahipliği yapmış efsane bir yer....
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#78 ziyaretçi
Buraya en son 20 yıl önce gelmiştim. Mükemmel bir histi. Hala da öyle. Mükemmel bir yapı. Farklı bir ortam . …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#79 ziyaretçi
Yüzyıllara meydan okumuş, onlarca imparator ve sultan görmüş kadim bir ibadethane Ayasofya. Kusursuz değil evet ve mimari açıdan çok büyük sıkıntıları var ama yüzlerce yıl dünyanın en büyük ibadethanesi olması ve görkemi ile nedeniyle bu kusurlar göz ardı edilebilir.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#80 ziyaretçi
Ayasofya i cami i kebir. Ne kadar yakışmış. Çok şükür bende burada namaz kılan milyonlarca kişiden birisi oldum. İstanbul'da gezilip görülecek sayısız yer var. Ama Ayasofya çok daha özel çok daha anlamlı.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#81 ziyaretçi
Giriş kısmında aşırı sıra vardı. 20 kişilik gruplar halinde kontrollü şekilde içeri Giriş sağlanıyordu. Üst arama ve x-ray cihazı geçiş işlemleri Yeterli değil bu işlemlerin hızlı olması için personel ve ekipman alınmalıdır.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#82 ziyaretçi
Şükür ki yeniden ibadete açıldı. Mutlaka gezin görün. Camiye girdikten sonra sağ tarafta türbeler var. II.Selim, Nurbanu Sultan, III.Murat, Sultan İbrahim, I.Mustafa, Esmehan Sultan ve daha bir çok hanedan mensubu bulunmaktadır. Caminin …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#83 ziyaretçi
Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Kilisesi veya Ayasofya Müzesi (Yunanca: Ἁγία Σοφία Hagía Sophía), İstanbul'da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze. Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#84 ziyaretçi
Dünyanın en güzel mabetlerinden birisi güvenlik olsa da bu sayıyı yeterli bulmuyorum bu yapı avrupada olsa muhtemelen bir koruma ordusu korurdu içeride insanların fazla rahat bırakıldığını düşünüyorum özellikle Arap turistler kaşla göz arasında fazla taşkınlık çıkartıyor
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#85 ziyaretçi
1400 yıldır dimdik ayakta kilise cami müze derken tekrardan camiye çevrilmiştir Hristiyanı Müslümanı meraklısı ve her milletten insanın gece gündüz boş bırakmadığı önemli tarihi bir eser
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#86 ziyaretçi
Tarihin en ihtişamlı yapısıdır. İçerisinde hem İslami hemde Hristiyanlık motifleri bulunmaktadır. Giriş ücretsizdir ve cami olarak hayatına devam etmektedir. kışın biraz soğuk çünkü kapılar hep açık. İçeride de ayrı bir kargaşa mevcuttur. Yapı da ibadetten dolayı bazı mozaikler kapatılmıştır. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#87 ziyaretçi
Türkiye de gezilip görülecek en önemli yer burasıdır. Tarihini iyi bilenlerden dinlemek ve gelip görmeden önce mutlaka araştırma yapılması gereken bir yer dir.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#88 ziyaretçi
Bu camii hakkında ne denirse densin eksik ve az kalır. Harika bir atmosferi var, özellikle namaz vakitlerinde... Pazar sabah namazına gittiğimizde namaz çıkışı Kızılay'ın dağıttığı simit, helva, hurma, çorba ve su ikramı harikaydı. Ayrıca …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#89 ziyaretçi
Maneviyatın, geçmişle geleceğin buluştuğu eşsiz bir yer. İnsana bambaşka duygular yaşatıyor. Ancak ziyaret için oluşan kuyruk, yabancı ziyaretçilerle ibadet yapmak isteyenlerin aynı sırada olması çok anlamsız.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#90 ziyaretçi
1370 yıl önce ana rahminde idik. Malazgirt’te dünyaya gözlerimizi açtık. Söğüt kırlarında çocukluğumuzu geçirdik. Ayasofya’nın minareleri altında büluğa erdik. (Nurettin Topçu)
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#91 ziyaretçi
Tarihi geçmişi ve mimarlık eseri yönünden eşsiz bir eser.Ayasofya Camii, İstanbul un fetihi sonrasında Camii olarak insanları Yaradanına ibadet mekânı olarak hizmet vermeye devam ediyor. Her Müslümanın bu Camii içinde namaz kılmasını …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#92 ziyaretçi
Bu camiye zulümdü müze olması. Ayakkabı ile basmak da ne demek? Namaz kılan huzur buluyor, cami şenleniyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#93 ziyaretçi
Manevi bir atmosferi olan, bize tarihimizi hatırlatan ve dünyanın her yerinden ziyaretçisi olan görkemli yapı. Cuma namazını farklı milletlerden olan müslüman kardeşlerimizle kılma fırsatı veriyor. Padişahlarımızın türbelerinide ziyaret edip bir Fatiha okumayı da ihmal etmeyin.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#94 ziyaretçi
İstanbul a gelip gidilmesi gereken Camilerimizde en başında yer alan gerek tarihi anlamıyla gerek mimarı ile yerli yabancı herkesin görmesini tavsiye ederim.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#95 ziyaretçi
Turislik ziyaretten çıkarıp Cami olarak açanlardan Allah razı olsun. Turistlik Ziyaret edenlerden etsinler, para veriyorlar canlarına nimet. Zaten yer ibadethane için yapılan bir yer,
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#96 ziyaretçi
Ayasofya camisi fatih Sultan Mehmet hanın bize hediyesi savaş gani meti olarak camiye cevirdigi muazzam bir eser mimar Sinan dokunuşlarıyla bu zamana kadar ayakta duruşuyla gerek kubbe büyüklüğü gerek ise içerisinde ki görsellerde gidip görülmesi gereken bir yer
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#97 ziyaretçi
Güzel mekan, camii olduktan sonra her gelen giden ücretsiz şekilde girip çıkması eski sessiz müze havasını bozmuş, heryerde çocuklar koşturuyo bağırıyo, mekan içi aydınlatma eskisi gibi değil, üst katlara artık çıkılmıyor sanırım, ücüzü biraz.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#98 ziyaretçi
Çok eski, çok güzel bir mabed. Allah'ın evi. Kesinlikle gidilmesi gerekiyor. Politik düşünceleri dışarıda bırakın. Geçmişe bakın. Geçmiş hala gözünüzün önünde. TRT belgeselde Ayasofya'nın tarihini anlatan belgeseli izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#99 ziyaretçi
Hagia Sophia is one of the most beautiful places to see in Istanbul. The history of this uniquely beautiful work, which was originally built as a wooden church and was burned 2 times throughout history, and built 3 times in total, recently …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#100 ziyaretçi
Nasıl anlatılır ne söylenir ki mutlaka görülmesi gereken biryer yalnız bayanlar saçı açık giremiyor 10 TL karşılığında basit bir başörtüsü alması gerekiyor içerisi çok kalabalık asla ziyaretçisi bitmeyen bir yer namaz kılacağınız alan bile kısıtlı
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#101 ziyaretçi
Çok özel bir yer, gerçekten çok sevdim. Ama bir cami müze gibi olmamalı. Amacı ne ise ona hizmet etmeli. Müze ise müze, camii ise camii olmalı. İçeri girince namaz kılanlar, öyle takılanlar falan benim hiç hoşuma gitmedi. Üst taraflarını çok merak ediyorum. Henüz hizmete açılmamış sanırım.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#102 ziyaretçi
Yalnız manayı anlasak, yerine getirebilsek, Ayasofya’nın kapıları sabır taşı gibi çatlar, kendi kendisine açılır Necip Fazıl Kısakürek
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#103 ziyaretçi
İçerisindeki atmosfer o kadar farklı ve güzel ki.. Saatlerce oturup etrafı izleyebilirsiniz... Tam olduğu gibi restore edilmiş ve hala ibadete açık. Insanlar 5 vakit …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#104 ziyaretçi
Sabah namazı için gittim. Çok az kişi vardı namazdan sonra arkama bir baktım adım atacak yer yoktu. Maşallah
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#105 ziyaretçi
Tüm dinlere ev sahipliği yapmış kiliseden camiye ve sonrasında camiden kiliseye dönüştürülmesi rağmen herkesimin ilgi odağı olmuş. Dünyanın sıfır noktası olarak adlandirilmis. Müthiş bir eser
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#106 ziyaretçi
Ayasofya Camii olarak yıllarca içerisine para ile girdiğimiz yerin özüne dönüp hem ibadete açılması hemde özgürce herkesin rahatça girebilmesi çok güzel bir uygulama olmuştur. İçerisi insana huzur veren bir manevi havaya sahip. Özellikle …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#107 ziyaretçi
Cami olarak görmek okadar duygulandırdı ki anlatamam. Öğle namazını kıldıktan sonra imamın okuduğu kuran resmen kalbinize dokunuyor. Böyle güzel sesli imamların bütün camiilerde olması gerekiyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#108 ziyaretçi
Yüzyıllardır ayakta ve değerinden birşey kaybetmeyen insanların yoğun şekilde ziyaret ettikleri muhteşem bir yapı..
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#109 ziyaretçi
Tüm islam aleminin görmesi gereken bir camii. Tüyler ürpertir, merak uyandirir, gururlandirir.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#110 ziyaretçi
Ayasofya ilk yapıldığında, Büyük Kilise (Megale Ekklesia) olarak adlandırılmıştı. Ancak Kilise V. yüzyıldan itibaren Sophia olarak anılmaya başlanmıştı. Buna rağmen halk tarafından Büyük Kilise olarak anılmaya devam etmişti. 1453’teki …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#111 ziyaretçi
Çok güzel tarihi mirasımız. Fatih Sultan Mehmet Han'ın bizlere emaneti. Her Türk'ün gezmesi gereken bir yer.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#112 ziyaretçi
Ayasofya için ne yazsam az gelir. Yaşadıklarımı anlatamam.Aynı gün emanetin sahibi Atam FATİH SULTAN MEHMET HAN HAZRETLERİ ziyaret ettim. Muhteşem bir gündü.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#113 ziyaretçi
Bugünleri gösteren Rabbime sukurler olsun. Lakin herkesin her zaman hele turizm adına cami havasına yakışmayan bir şekilde girmesi çok kötü...hele dostlar arisveriste görsün diye yapılan kapatma faaliyetleri! Çok kötü....yine de şükür
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#114 ziyaretçi
Büyüleyici bir yer. Sabah erken saatte gitmenizde fayda var sonrasında deli gibi sıra oluyor, uzun uzun kuyruklarda güneş altında beklemek sorun yaratabilir. Girişler ücretsiz fakat girişte arama var.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#115 ziyaretçi
Muazzam büyüklükte bir eser. Mimari yapısının eşi ve benzeri yok. Fakat, İçeri giren ziyaretçi sayısı inanılmaz derecede fazla. Duvarlara dokunmaya çalışan, zarar verebilecek potansiyelde onlarca insan var. Güvenlik önlemleri çok zayıf. Bu Ayasofya’ya oldukça zarar verir. Tekrar müze olarak kullanılması gerekiyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#116 ziyaretçi
Fethin sembolü minberindeki yeşil sancakları, mihrabı, mermer sütunları, kubbesi anlatılmaz. İnsan seyretdikçe fethin büyüklüğünü anlıyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#117 ziyaretçi
Hilafet sancağı altından geçmemiz gerekli… Ayasofya camiini Kılıç hakkıyla Fatih sultan Mehmet han aldı. Sonrasında ise Recep Tayyip Erdoğan da sözleşmeyle verilen yeri tekrar cami haline getirdi. Allah razı olsun.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#118 ziyaretçi
Ayasofya Kebir Camii milletimize vatanımıza hayırlı uğurlu olsun. Ecdad Fatih Sultan Mehmet başta olmak üzere, devletimizin erkanına sonsuz minnettarız.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#119 ziyaretçi
yerlisinin yabancısının muhakkak gittiği, gitmese bile muhakkak gitmek istediği Ayasofya Camii. Tarihi önemi yüksek, mimarisi ise olağanüstü
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#120 ziyaretçi
Ayasofya (Yunanca: Ἁγία Σοφία Hagía Sophía) veya resmî ismiyle Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Kilisesi veya Ayasofya Müzesi, İstanbul'da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze. Bizans İmparatoru I. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#121 ziyaretçi
Tarihi mekan olarak güzel biyer zaten çoğumuz burayı biliyodur sultanahmetten çıkıp ayasofyayı gördüğünüz zaman resmen mest oluyısunuz cami olarak namaz kılanları sadece öne sokuyolar bence bu da güzel bi uygulama.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#122 ziyaretçi
İstanbul'da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze. Kadınların ibadet alanında başını örtmesi zorunlu
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#123 ziyaretçi
Toplu taşımaya gelmek uygun. Giriş ücreti yok. Bazı bölümleri hala ziyarete kapalı.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#124 ziyaretçi
Allah ibadete açanlardan razı olsun ama lütfen bu gezi için gelenlerin kılık kıyafet konusuna birazdan dikkat edelim
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#125 ziyaretçi
HARİKA BİR CAMİİ HERKESİN GİTMESİ GEREKİYOR! ALLAH BURAYI MÜZE YAPAN ZALİNLERİ TEKRAR BAŞA GETİRMESİN.(Ayrıca içeride Reis-i Cumhur un yaptırdığı bir eser var)
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#126 ziyaretçi
Camiye dönüştürülmesi gereksiz olmuş, ibadet için uygun bir yer olduğunu düşünmüyorum. İçerisi tıklım tıklım dolu ve namaz kılanların önünden geçiyorlar.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#127 ziyaretçi
Raya Mimarlık, Statik, Elektrik, Mekanik, Peyzaj Projeleri, İnşaat, taahhüt ve tadilat işleri yapan Yapı sektöründe 20 yıllık geçmişi olan bir firmadır.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#128 ziyaretçi
Muhteşemdi! Yalnızca içeri girenleri kontrol için acilen cenabet kontrol girişi lazım! Mübarek mabedi kirletip, ceddimin kemiklerini sızlatıyorlar...
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#129 ziyaretçi
Ecdadımızdan kalan kıymetli eserlerin, bu şekilde korumasız savunmasız olması nahoş bir durum, güvenliklerin birazdaha bilincinde olması gerekiyor, ayrıca ben şahsen bu givi tarihi yerleri anlatan bir rehberin olmasını dilerdim, …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#130 ziyaretçi
Müze iken gelmek kısmet olmadı.. yatsı namazına denk geldik. Epeyce kalabalıktı.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#131 ziyaretçi
Mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Haftasonlari mahşeri kalabalık oluyor. Gitmeden önce mutlaka YouTube den tanıtım videosu izleyin
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#132 ziyaretçi
Hagia Sophia bugünkü adıyla Ayasofya isminin anlamı kutsal bilgelik olan Ayasofya Bizans İmparatoru Justinianus tarafından yaptırılmıştır. Mimarları Miletli İsidoros ve Trallesli Antemius tur. Yapımı 5 yıl sürmüştür 537 yılında açılmıştır. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#133 ziyaretçi
Dünya mirası, mediyetlerin beşiği Anadolu'nun gözbebeği İstanbul'un kalbi tarihi yarımadanın incisi Ayasofya camii. Bugünlere kadar sağlam bir şekilde gelmesini sağlayan nesillerimizi de şükranla yad etmek lazım. Bizim de bu şekilde …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#134 ziyaretçi
Cami olmasının tek avantajı ücretsiz olarak girilebilir olması. Bu anlamda bütün herkesin erişimine açık ancak bu muhteşem eserin envanterinin iyi korunması gerekli. Dışarıda şenlik tadında bir kalabalık var. Güzel bir deneyim oldu.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#135 ziyaretçi
Sabah namazına gidilmesini tavsiye ederim. Diğer vakitler çok kalabalık içeri girmek zor oluyor.Atmosfer harika
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#136 ziyaretçi
Tarihi önemi olan ve yakın tarihte ibadete açılan Ayasofya camii ziyaret etmek için çok sıra olsa da buna değdi. Mutlaka gidip ziyaret ediniz.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#137 ziyaretçi
Müslüman toplumu için çok güzel bir cami yabancı turistler için de tarihi atmosferi etkiliyor çok fazla yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#138 ziyaretçi
Tarihiyle meşhur Ayasofya görülmesi gereken yerler arasında 1 numara daha fotoğraflarım vardı ama bulamadım. BİLGİ: ÜSTÜNÜZ MÜSAİT DEĞİLSE BAŞINIZ AÇIK İSE İÇERİ ALMIYORLAR ORADAN BEZ EŞARP …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#139 ziyaretçi
İstanbulun en güzel yapısı. İçersini yazmayacağım çünkü çok detaylı ve uzman yorumu lazım onu daha sonra yapacağım. Ancak bu görkemli yapıyı dışardan seyretmek muhteşem bir his. Çok iyi korunması ve bakılması lazım. Ayasofyayı seyrederken …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#140 ziyaretçi
Şükürler olsun gitme fırsatımız oldu şükürler olsun ki müze olarak değil ibadetimizi yapıp duamizi edebildik cok fazla turist var cok kalabalık tek sıkıntı bu tarihi yerin içine girdiğiniz an burnunuza ayak kokusu gelmesi çok üzücü önlem alınmalı.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#141 ziyaretçi
Tarihi cami İstanbulun Türkler tarafından fetihinin sembolü Yeniden Cami olarak ibadete açan Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürler
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#142 ziyaretçi
Çok şükür vakit namazı kılmak nasip oldu. Yabancılar ile bizlerin ayrı alınması lazım. Çok kalabalık
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#143 ziyaretçi
Çok güzel bir cami olmuş Çok güzel bir yer çok güzel bir ruhu var fakat camiye girerken gül kokusu geleceği aşırı yoğun bir ayakkabı kokusu geliyor Allah ın evinin girişinde böyle bir koku ile karşılaşmak bana üzüntü verdi Buna önlemm alınabilir. Herkesin gitmesi gerektiği bir yer.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#144 ziyaretçi
Fetih sembolü olan bu mabed yıllarca müze olarak kullandırılması ve daha sonra tekrar camiye çevrilmesi çok manidardır. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#145 ziyaretçi
Gerçekten tarihin havada kokusu var mimarisi deseniz sütünları, işlemeleriyle harika kesinlikle görmeniz gereken bir yer. Tek problem turistlere zorla başörtüsü ve boydan elbise satıyorlar, fakat bu uygulamaya karşın içeride başı kapalı …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#146 ziyaretçi
Camii olmadan önce gelmediğim için müze halini görmedim. Gerçi şu anda da müze halini göremedim.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#147 ziyaretçi
Tarihi hissetmek istiyorrsanız mutlaka görmeniz gereken bir yer. 29 Ekim 2022 tarihinde girişte 3 km.ye yakın kuyruk vardı, kalabalığı siz tahmin edin artık.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#148 ziyaretçi
Tam anlamıyla insanın ruhuna ithaf eden bir yer gezmek dolanmak kuran okumak vede eski emektar din gönüllüsü Sutan Ahmet cami imamı Emrullah hocamın arkasında namaz kilmakta nasib oldu.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#149 ziyaretçi
Kalabalik farkli milletlerden insanlarin ibadet ve turistik amacla geldigi guzel bir camii …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#150 ziyaretçi
Allahü teâlâ başta Fatih Sultan Mehmed han hazretlerinden ve askerinden razı olsun.Buraya bizi kavuşturanlardan razı olsun çok güzel bir atmosferi var,cami büyük ve tertemiz mutlaka ziyaret edelim
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#151 ziyaretçi
Muazzam bir yer. Kendisine hayranlık duyulmaması çok zor. Günün her saatinde ve her açıdan fotoğrafları çekebilirsiniz. Namaz kılmak için en ön kısım açık ve istenen vakitte kılınabilir. Görevliler içerde sizi yönlendiriyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#152 ziyaretçi
İlk teravih namazında oradaydık. Harika atmosferdi. 40 yılda bir yaşanacak huzurlu bir geceydi.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#153 ziyaretçi
Harika bir cami bir kısmı hâlâ müze olarak kullanılılıyor. İki dini birleştiren harika bir yer. Sıra çok fazla ama beklemeye değer ve hızlı ilerliyor
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#154 ziyaretçi
Harika bir yapı. Hele birde onarımını mimar Sinan'ın yapması. Yalnız çok fazla kısıtlama var. Bırakın insanlar istediği gibi inancını yaşasın.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#155 ziyaretçi
Çok fazla ziyaretçisi var. Tam namaz vakti gidiniz. O zaman toplu alıyorlar unutmayınız. Bir de tarihi dokusuna dikkat edelim çok ihtiram gösterelim
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#156 ziyaretçi
Ayasofya'nın Camii olması verilen en doğru karardı, iyi ki yapıldı. Öyle güzel ki insan ayrılmak istemiyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#157 ziyaretçi
Rabbime şükürler olsun ki tekrardan ayasofya camimiz müslümanların hizmetinde. Mutlaka gelmenizi görmenizi tavsiye ederim
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#158 ziyaretçi
İçeri girdiğimizde öğle namazı vaktiydi ezan sesleri ile maneviyatı derinden hissettik. Topraklarimızda tüm dünyanın merakla görmek istediği değerler ile yaşamak çok güzel
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#159 ziyaretçi
Tarihi bir yer yerli ve yabancı çok ziyaretçi var ilahi bir atmosfer duygular tavan dualar ve ibadetler inanılmaz tarihi bir güzellik
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#160 ziyaretçi
Bu kutsal mabedi islama kazandıran Fatih Sultan Mehmed Han'dan ve tekrar camii olarak ibadete açan Recep Tayyip ERDOĞAN'dan Allah binlerce kez razı olsun...
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#161 ziyaretçi
Rabb'im bu mekanı camiye çevirerek yeniden ibadete açanlardan razı olsun. Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetine uygun olan bu davranış oldu. Abdest yeri temiz namaz kılınacak alan ayrılmış. Özellikle turistlere örtü veriliyor. Ayakkabılıklar …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#162 ziyaretçi
Müze halinde gidemedim ancak camiye çevrildiğinde gitmek nasip oldu her köşesi tarih dolu bir mekan yıllar içinde bulunmuş olduğu her hal farklı anlara tanıklık etmiş olup çok başka şeyler anlatsa da ecdadın kattıkları sayesinde ayrı bir huzur doluyor insanın içine ve kesinlikle her hali ile etkileyici, ihtişamlı bir duruşu var.
Bu yorum yardımcı oldu mu?