Beğenmek: ayasofya, eski, daha, bizans, yapı, ziyaret, tarafından, müze, veya, imparatoru, câmii
Sevmiyorum:
Adres şu şekildedir: Sultan Ahmet, Ayasofya Meydanı No:1, 34122 Fatih/İstanbul, Türkiye
Telefon: +902125221750
Web sitesi: ayasofyacamii.gov.tr
Ayasofya Camii kullanım deneyimlerinizi paylaşın
#1 ziyaretçi
Ayasofya camii gerek tarihi önemi gerekse mimari açıdan dünya mirası bir yapı. Burayı ziyaret edipte hayran olmamak elde değil. Yıllar önce müze iken ilk ziyaretimde inanılmaz etkilenmiştim. Hâlâ son derece etkileyici bir yer. Bu tarihi …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#2 ziyaretçi
24 saat açık ama ziyaretçi girişi için sabah 9 gibi girmenizi öneririm. Girişler ücretsiz, 9:30-10:00 arası sıra başlıyor, sonrasında uzun bir kuyruk oluyor. Girişte kontrol var. Kadınların başörtüsü ile girmesi gerekiyor. Ziyaret …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#3 ziyaretçi
Ayasofya aynı yere üç kez inşa edilmiş bir eserdir. Günümüzdeki Ayasofya “Üçüncü Ayasofya” olarak bilinmektedir. Ayasofya’nın ilk inşaatı Hıristiyanlığı Roma İmparatorluğu’nun resmi dini olarak kabul eden I. Konstantin döneminde …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#4 ziyaretçi
Yıllarca Müze olarak ziyaret ettiğimiz bu mekan 24 Temmuz 2020'de Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 86 yıl sonra tekrar camii kimligini geri kazandı. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#5 ziyaretçi
Tek kelimeyle mükemmel o dönemin şartlarında böyle muhtesem yapıların yapılabileceğini görmeden hayal edemezsiniz kilise olarak yapılmış ama camiye çevrildiği zaman da okadar güzel dönüştürülmüş ki öncesini bilmeyen ayırd edemez İyiki …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#6 ziyaretçi
Ayasofya (anlamı: 'Kutsal Bilgelik'; Grekçe: Ἁγία Σοφία, romanize: Agia Sofia) veya resmî olarak Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eskiden Kutsal Bilgelik Kilisesi ve Ayasofya Müzesi, İstanbul'da yer alan bir cami, …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#7 ziyaretçi
Dünyanın en önemli yapılarından, dışarıdan bakınca çok etkileyici ve güzel, çevresiyle çok uyumlu göze silüette de oturan bir görünümü var. İçine girince ise çok daha ileri seviye bir şey var sanki, o kubbenin yapı üzerinde duruşu ve …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#8 ziyaretçi
Müzeyken de sürekli ziyaret ederdim ama ibadete açıldıktan sonra daha sık gitmeye başladım daha çok haz almaya başladım gece saatlerinde boş oluyor daha rahat ibadet edip daha keyifli vakit geçirebilirsiniz çok farklı bir atmosferi var …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#9 ziyaretçi
Mimarî muazzamlığı ve kutsiliği asla tartışılmaz. İçeri alırken grup grup alıyorlar. Sıcakta girerseniz lütfen çok dikkatli olun. İçerisi muazzam derecede kalabalık maskesiz içeri girmeyin.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#10 ziyaretçi
Mutlaka görmeli bir yer! O kadar güçlü enerji dolu bir yer. Ayasofya (anlamı: "Kutsal Bilgelik" eski adıyla Kutsal Bilgelik Kilisesi ve Ayasofya Müzesi veya günümüzdeki resmî adıyla Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi (Kutsal Büyük Ayasofya …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#11 ziyaretçi
Ayasofya Kilisesi (Yunanca: Ναός τῆς Ἁγίας τοῦ Θεοῦ Σοφίας; Latince: Sancta Sophia / Sancta Sapientia) İlk Ayasofya inşaatı Hristiyanlığı imparatorluğun resmî dini ilan eden Roma imparatoru Büyük Konstantin (Bizans’ın ilk imparatoru I. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#12 ziyaretçi
Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Müzesi veya Ayasofya Kilisesi, İstanbul'da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze. Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihî …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#13 ziyaretçi
Ayasofya veya resmî ismiyle Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Müzesi veya Ayasofya Kilisesi, İstanbul'da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze. Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#14 ziyaretçi
İbadete açılmış cami eski rağbetinden hiçbir şey kaybetmemiş yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.ibadetten çok fotoğraf çekme yarışı göze çarpıyor.herkes bolca foto çekiyor.simulasyon çağında görünme ve gösterme yarışı bu mabetde de devam ediyor..
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#15 ziyaretçi
Kendine hayran bırakan muhteşem bir yapı. Yapıldığı dönemi düşününce böylesi büyük bir yapı, devasa kubbeler, içerisindeki hem Osmanlı hemde bizans döneminden kalma çiniler, el sanatları görülmeye değer. Sadece bir namaz için gitmiştim ancak bütün gün etrafından ayrılamadım.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#16 ziyaretçi
Bizans eseri, Fatih Sultan Mehmet Han emaneti.. Turistlerden fırsat bulup içeriye girmek neredeyse imkansız. Sadece namaz vakitleri de rahatça girilebilir. Ve ne yazıkki belirtmeden edemeyeceğim, içeriye ilk girildiğinde ağır bir koku …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#17 ziyaretçi
Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup 1453 yılında İstanbul'un Osmanlılar tarafından …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#18 ziyaretçi
Muhteşem atmosferinde bulunup da büyülenmemek imkansız. Fakat yapılan aydınlatma sanırım bilinçli olarak zemine odaklı ve aşırı loş olarak yapıldığından yukarı kısımlar neredeyse komple karanlık. Gördüğüm kadarıyla daha yapılacak çok iş …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#19 ziyaretçi
Tek kelimeyle MUHTEŞEM... ECDADIMA RAHMET OLSUN... Rabbim yeni kısmet eyledi bu güzel ve özel mescitte namaz kılmayı. Allah …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#20 ziyaretçi
Bambaşka bir atmosfer. Anlatılmaz yaşanır.. Ama tavsiyem turistlerin yoğun olmadığı zamanda vakit namazında o müthiş atmosferi solumak. Halılar kirli ve ayak kokuyordu. Tabi kolay değil, günde binlerce insanın …
Bu yorum yardımcı oldu mu?