Cendere Köprüsü Yorumlar

(20 Yorumlar)

Beğenmek: köprü, cendere, güzel, köprünün, adıyaman, piknik, köprüsü, roma, olan, üzerinde, tarihi

Sevmiyorum:

Adres şu şekildedir: 02400 Burmapınar Köyü/Kahta/Kâhta/Adıyaman, Türkiye

Telefon:

Web sitesi: kulturportali.gov.tr

Maliyet artıları ve eksileri

Kullanıcıların maliyet değerlendirmesi Cendere Köprüsü

Kötü fiyat

En iyi fiyat

Rakiplerle fiyat ve değerlendirme karşılaştırması

Derecelendirmeler & Yorumlar

  1. Ce
    #1 ziyaretçi

    Cendere Köprüsü, Antik Roma mimarisinin muhteşem bir anıtsal örneğidir. Oldukça estetik bir mimariye sahip olan köprü ücretsiz ve zaman kısıtı olmadan gezilebilir. Batısındaki kanyon yapısı da jeolojik bir oluşum olarak dikkat çekmektedir. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  2. #2 ziyaretçi

    Köprü normal güzellikte, ancak oradaki kayaların oluşumu ve akan dere, derenin oluşturmuş olduğu küçük bir göl, köprünün bulunduğu alanın genişliği, suyun aktığı yerin genişliği ile birlikte çok güzel bir yere dönüşmüş. Orada piknik yapıp …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  3. Ad
    #3 ziyaretçi

    Adıyaman dan Diyarbakır a geçerken ki güzergahımız üzerinde idi. Cendere köprüsünün 20 km den itibaren yol biraz yorucu ama gittiğiniz de tüm güzellikleri ile sizi bir köprü karşılıyor. Önce den belli ki bu köprünün altından çok yoğun sular …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  4. Yo
    #4 ziyaretçi

    Yollar biraz kötü, Ekim ayında gittim. İlkbaharda çok daha gösterilişli ve güzel oluyormuş. Sonbaharı sevdiğimden dolayı bu tarihi tercih ettim. Hikayesi üzücü, mimarisi görülmeye değer. Dönemin kralıkları tarafından değer verilmiş, neden görmeyesiniz ki

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  5. Ki
    #5 ziyaretçi

    Kilit sistemi ile yapılmış muhteşem bir köprü. Aşağıda piknik yapıp oturuluyormuş. Yöre halkı gelip burada vakit geçiriyormuş. Havası temiz. Tam bir kanyon manzarası.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  6. Ad
    #6 ziyaretçi

    Adıyaman Kahta'dan Nemrut'a çıkarken karşınıza çıkıyor bu harika köprü...Dünyada kullanılmakta olan bilinen en eski köprülerdenmiş.120 m uzunluğu,7 m genişliği.Roma imparatoru Septimus Severius tarafından yaptırılmış.Köprünün her iki …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  7. Ad
    #7 ziyaretçi

    Adıyaman’ın incilerinden. Gidip görmenizi tavsiye ederim. Piknik için gidiliyor genelde ama yüzen de çoktu. Suyu oldukça berrak ve temiz. Köprünün arka tarafında kanyon var ve tepelere çıkıp piknik yapanları gördüm. Ama o taraflara gitmek …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  8. Ce
    #8 ziyaretçi

    Cendere Köprüsü, Roma Köprüsü veya Septimius Severus Köprüsü olarak da bilinir. Antik Cabinas (Cendere) Çayı üzerinde yer almaktadır. Neredeyse 2000 yıldır ayakta olan bu köprü tüm ihtişamını korumaktadır. Adıyaman merkeze 50 km uzakta olup …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  9. Ce
    #9 ziyaretçi

    Cendere Köprüsü, Adıyaman'da Cendere çayı üzerinde yer alan[1] ve dünyanın hâlen kullanılmakta olan en eski köprülerinden biri olarak anılan tarihi köprü. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  10. Ta
    #10 ziyaretçi

    Tarihi bir yapı güzel bir yer ayrıca köprü altında yüzme yeri ufakta olsa serinlemek isteyenler için.ayrıca çay bahçesi var

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  11. Ad
    #11 ziyaretçi

    Adıyaman 'a yolunuz düşerse mutlaka gidin. Hatta şort ve terlikle gidin. Buz gibi suda dolaşın. Nemrut yolu üzerinde. Köprü dimdik ayakta çok güzel. Giriş ucretsiz

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  12. Ço
    #12 ziyaretçi

    Çok güzel bir köprü. Taştan ve eski. Girişindeki sütunların hikayesi kötü ama tarih sevenler için ziyaret edilmesi gereken bir yapıt.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  13. Ha
    #13 ziyaretçi

    Harika... Köprü başlı başına tarih ve güzellik, beklemediğimiz görüntü köprünün üzerinden baktığımızda mağaraların altındaki cendere deresinin mağaralar altındaki muhteşem ambiyansı. Gidilip görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Derede yürümek, kısa bir piknik molası, fotoğraf ve video için bulunmaz... Çok beğendik...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  14. Ad
    #14 ziyaretçi

    Adıyaman 'da gezip görülmesi gereken bir yer. Arkadaşlar yazı yazmak istiyorsanız defter mi kullansanız. Tarihi eserlere zarar vermekten vazgeçseniz. Sütunlara spreyle isim yazmışlar hep

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  15. Ak
    #15 ziyaretçi

    Aklımda herhalde köprünün üstündeki köpeklerden tırsarak yürüdüğümüz kalacak. Bu yüzden rehberi bile düzgün dinleyemedik. Aslında çok sevimliler ama ne olacağı belli olmaz tabii. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  16. Ad
    #16 ziyaretçi

    Adıyaman nemrut turuna katiliyorsaniz bu köprüyü zaten es gecmeyeceginizden eminsiniz. Hikayesini zaten herkes anlatıyor. Birkaç güzel fotoğraf çekinebilir ve eğer yazın gittiyseniz köprünün altında uygun derinlikteki noktalarda serinleyebilirsiniz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  17. 18
    #17 ziyaretçi

    1800 yıllık anıtsal bir Roma köprüsü.. Septimus Severus'un kendisi, karısı ve 2 erkek çocuğu adına yaptırdığı köprüdür. Köprüde 4 adet anıtsal sütun bulunması gerekirken 3 adet bulunuyor. Hikayesi ise taht kavgalarına kadar gidiyor ancak …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  18. Ne
    #18 ziyaretçi

    Nemrut Dağı milli parkına gelenlerin buraya da kesinlikle gelmesi gerekli. Dinlenebilecek güzel bir tarihi köprü.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  19. #19 ziyaretçi

    Köprünün altında bir eko oluşuyor. Dereye inip serinlemek çok güzeldi. Yolu güzel. Navigasyona güvenebilirsiniz. Giderken yanınızda yiyecek ve içecek götürüp piknik yapabilirsiniz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  20. Ce
    #20 ziyaretçi

    Cendere Köprüsü Romalıarın yaptığı 2. en geniş kemerli köprüdür. 120 m uzunluğunda ve 7 m genişliğindedir. Her biri 10 ton ağırlığında 92 kayadan meydana gelir. Cendere Köprüsünün üsütündeki Latince bir yazıttan anlaşıldığına gore Roma İmparatoru Septimius Severus (193-211), karısı ve oğulları adına yaptırılmıştır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

Bize Cendere Köprüsü ile ilgili deneyimlerinizi anlatın

Cendere Köprüsü kullanım deneyimlerinizi paylaşın