Beğenmek: rehber, giriş, manastır, eşliğinde, halinde, içeri, ücreti, mardin, için, gruplar, öğrenci
Sevmiyorum:
Adres şu şekildedir: Eskikale, Deyrulzafaran Yolu No:1 D:2, 47100 Artuklu/Mardin, Türkiye
Telefon: +904822081061
Web sitesi: deyrulzafaran.org
Deyrulzafaran Manastırı kullanım deneyimlerinizi paylaşın
#1 ziyaretçi
Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’in 4 kilometre doğusunda, Mardin Ovasına hakim bir noktadadır. Üç kattan oluşan Manastır 5'inci yüzyıldan başlayarak farklı zamanlarda yapılan eklentilerle bugünkü haline 18'inci yüzyılda kavuşmuştur. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#2 ziyaretçi
Şehrin merkezine 4 km mesafedeki bu manastır için Süryanilerin başyapıtı da deniliyor.Deyrulzafaran Süryanicedeki anlamı sarı. çevresinde yetişen safran bitkisinin (zafaran) bu isme katkısı olabildiği düşünenlerde mevcut.Manastırda …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#3 ziyaretçi
manastır faaliyeti hâlâ devam ediyor velli bölümlerini kişileri gruplara bölerek rehber eşliğinde geziyorsunuz. 2 rehber var. tam 20 öğrenci 10 tl ile bilet alıyorsunuz. müze kartı veya herhangi bir indirim mevcut değil. gezilip görülecek yerlerden. anlatılanları iyi dinleyin derim
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#4 ziyaretçi
Manastır hala hazırda bölgedeki süryani kardeşlerimiz tarafından aktif olarak kullanıldığı için tamamını gezmek mümkün değil , içeri giriş ücreti 30 tl ödedikten sonra gruplar halinde rehber eşliğinde gezdiriliyorsunuz. Muazzam büyüleyici yapısı ile muhakkak görülmesi gerekli .
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#5 ziyaretçi
Mardin'de görebileceğiniz bir başka güzellikte manastırlardan birisi... İsmini zamanında o bölgede çok yetişen Safran bitkisinden almış... İlgi çekici enstantenelere kulak misafiri oluyorsunuz... Bölgeye ilk matbaayı getiren Petrus adında …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#6 ziyaretçi
Kubbeleri, kemerli sütunları, ahşap el işlemeleri, iç ve dış mekanlardaki taş nakışları ile insanın ilgisini çeken Deyrulzafaran Manastırı, uzun tarihi boyunca Süryani Kilisesi’nin dini eğitim merkezlerinden biriydi. Bölgeye ilk matbaayı …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#7 ziyaretçi
Mardin merkeze 8km mesafede ve yolu düzgün. Ana yola 2 km mesafede. Giriş ücretli ama gruplar halinde alınarak rehber eşiliğinde gerekli bilgiler veriliyor. Dinî Hizmet verildiği için tüm mekanlar bakımlı ve mimarisi oldukça güzel..inançlara meraklı ve taş mimariye meraklıysanız mutlaka ziyaret edin
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#8 ziyaretçi
Harika bir miras. Halen aktif kullanılıyor. Rehber var. Anlatımlar iyi. Ortamın temiz olmasını sevdim. Ziyaretçi çok fazlaydı. Birçok şehirden ziyaretçi vardı. Çok hoşuma gitti yerli turistin olması. Kesinlikle teşvik edilmeli ve anlatılmalı daha fazla insanımız gelip görmeli buraları.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#9 ziyaretçi
30 TL giriş ücreti var. Aktif olarak kullanılan Süryanilere ait bir manastır. İçeriye guruplar halinde alınıyor ve bir rehber eşliğinde anlatılıyor. 4 bölümden oluşuyor. Cafe biraz pahalı. Otopark var. Tuvaletler çok temiz. Yerleşim yerine uzak harika bir havası var.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#10 ziyaretçi
İçeriye gruplar halinde alım yapıyorlar ve rehber eşliğinde geziyorsunuz. Rehberler aynı zamanda manastırın din görevlileri. Manastır faal olduğundan sadece 4 bölüm ziyarete açık. İçeri giriş ücreti 20 tl. Mardin merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunmakta. Mardin’e gidildiğinde uğramadan geçilmemesi gereken bir mekan.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#11 ziyaretçi
Mardin en güzel yanı her dini özgürce yaşayabilmek sanırım. Evet bir cok Manastırı, kilisesi, camisi var bu manastırın mimarisi çok güzel, girişi ücretli15₺ - 20₺civarındaydı. Aracla gidilir sadece otoparkı var dısarısında. İceriye girince …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#12 ziyaretçi
Müthiş bir yapı. Binlerce yıllık tarihi barındıran bu manastır. Süryani rehberlerin eşliğinde gezmesi gerçekten keyifli ve etkileyici. Çok çok çok büyük bir problem şu ki aşırı kalabalık günler için bir çözümleri yok sanki. Bilet kuyrukları …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#13 ziyaretçi
Mardin in 3 km doğusunda 5.yuzyilda Süryaniler tarafından yapılan bir manastırdir ve hala aktif olarak kullanılmaktadır bahçesi yemyeşildi ve zeytin ağaçları bulunmaktaydi giriş biletleri 20 TL öğrenci 15 TL ydi. Giriş biletlerinizi …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#14 ziyaretçi
Giriş ücreti 20 tl. Kişi sayısına göre 20 ler dk da bir içeri alıyorlar. Rehber eşliğinde geziliyor ve yer yer duraklayıp rehber anlatıyor. Daha sonra fotoğraf çekiyorsunuz.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#15 ziyaretçi
Eski Midyat’a araçla 10 dakika uzaklıkta. Atiye dizisinde bahsi geçen güneş tapınağı burada ancak o kadar kalabalık bir alan ki kesinlikle gitmeden önce yoğunluğa bakılmalı. Hala ibadetin ve dini hayatın devam ettiği bir manastır. Rehberlik …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#16 ziyaretçi
Guruplar halinde içeri alıyorlar. Saat 9.20 de orda olmamıza rağmen içeri saat 10’da girebildik. Giriş işlemlerinin daha net bir şekilde yazılı/sözlü duyurulması tavsiye edilir. Yarım saat boşuna bekledik. Giriş ücreti 20 TL, öğrenci 10 TL. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#17 ziyaretçi
Mardin'e yolu düşen herkes görmeli. Giriş 20 tl kişi başı. Manastırda görevli rehberler gruplar halinde alıp anlatım yapıyor. Kafeterya bölümü çok pahalı
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#18 ziyaretçi
Manastırlar neden paralı? Bu mor Gabriele göre daha pahalı. Öğrenci kimliği soruyorlar 12 yaşa :) manastır dıştan güzel. Rehber eşliğinde geziliyor. 3,4 alanı gezdirip sonra resim cekin diyorlar. Güneş tapınağı denen yer için kafanızda …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#19 ziyaretçi
Çok mistik harika bir atmosferi var. Belli sayıda insan kümesi oldukça içeri alıyorlar. Çok güzel bir konuma kurulmuş. Bir rehber ücretsiz şekilde size her yeri gezdiriyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?