Molla Zeyrek Camii Yorumlar

(154 Yorumlar)

Beğenmek: cami, güzel, camii, bizans, sonra, zeyrek, camiye, eski, tarihi, kiliseden, kilise

Sevmiyorum:

Adres şu şekildedir: Zeyrek, İbadethane Sk. No:2, 34083 Fatih/İstanbul, Türkiye

Telefon: +902125122320

Web sitesi: camiler.diyanet.gov.tr

Maliyet artıları ve eksileri

Kullanıcıların maliyet değerlendirmesi Molla Zeyrek Camii

Kötü fiyat

En iyi fiyat

Rakiplerle fiyat ve değerlendirme karşılaştırması

Derecelendirmeler & Yorumlar

  1. Ol
    #1 ziyaretçi

    Oldukça güzel bir kilise cami karışımı bina. Minareyi görene kadar cami olduğuna inanmak oldukça zor ki zaten eski bir kilise yapısıdır. İstanbul fethinden sonra medreseye çevrilen yapı zamanla bugünkü şeklini almış ve günümüze kadar sağlam …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  2. Ze
    #2 ziyaretçi

    Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi (Yunanca: Μονή του Παντοκράτορος Χριστού Mori tu Padokratoros Hristou) İstanbul'un Zeyrek semtinde Doğu Roma döneminden kalma dinî yapıdır. Kilise üç ayrı şapelin bir araya gelmesinden …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  3. Ta
    #3 ziyaretçi

    Tarihi bir değer taşıyan Molla Zeyrek Camii, İstanbul’a bağlı Fatih\’te bulunmaktadır. 12. yüzyıla dayanan köklü geçmişiyle Bizans döneminden günümüze kalan ender yapılardan olan camii, kendi döneminde Pantokrator Kilisesi iken Fatih Sultan …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  4. Mo
    #4 ziyaretçi

    Molla Zeyrek Camii yada Bizans döneminde ki adıyla Pantokrator Kilisesi, Bizans döneminde yapılan 3 adet şapelden oluşmuş bir manastır.. İstanbul'un fethinden sonra medreseye çevrilmiş ve Fatih tarafından başına …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  5. Mo
    #5 ziyaretçi

    Molla fenari İsa camii 800 lü yıllarda Roma imparatorluğu tarafından kmanastır olarak inşaa edilmiş yanyana iki kiliseden oluşmaktadır, İstanbul fethinden sonra bu iki kilise birleştirilmiş ve külliyeye çevrilmiştir. Yanyana 4 adet …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  6. Em
    #6 ziyaretçi

    Eminönünün biraz yukarısında bulunan, Fatih Belediyesi'ne ait Zeyrekhane Sosyal Tesislerinin hemen karşısındaki bu tarihi camiyi de mutlaka görmelisiniz. Küçük bir bahçesi var. İçerisine girdiğiniz an tarih kokusu ve büyük taşların sunduğu …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  7. Ço
    #7 ziyaretçi

    Çok eski bir cami mutlaka görülmesi gereken tarihi bir yapı önceden kiliseymiş sonra camii olmuş kilisenin bazı yerleri camla korunarak cami yapılmış. İstanbul'da camiye dönüştürülen ilk kilise

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  8. Ta
    #8 ziyaretçi

    Tarihi mekanları seviyorsanız kesinlikle görmelisiniz Bizans dönemine ait Pantokrator Manastırı’nın kiliseleri olup Haliç’e hâkim bir tepenin üstünde kilisesinden dönüştürülmüş cami.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  9. MO
    #9 ziyaretçi

    MOLLA ZEYREK CAMİİ (PANTOKRATOR MANASTIRI) Cami,Bizans döneminde PANTOKRATOR manastırının kiliseleri olup.imparator ll. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  10. Ha
    #10 ziyaretçi

    Haliç'e hakim olan ve manastırdan camiiye çevrilen çok temiz bir ibadethane. Tarihi bir yer olması bakımından görmenizi tavsiye ediyorum.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  11. Fa
    #11 ziyaretçi

    Fatih İstanbul'u alınca burası kiliseden medreseye dönüşmüş ve Osmanlı'nın İstanbul'daki ilk eğitim kurumu olmuş. Daha sonraki süreçte camiye çevrilmiş. Çeşitli onarımlar görerek günümüze kadar gelmiş. Çevresi ve caminin kendisi turizm …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  12. Ki
    #12 ziyaretçi

    Kiliseden dönme bir camii. Bahçesi ve içerisi bakımlı. Bahçe avlusunda harika bir manzaraya bakan cafesi var. Çay 5₺.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  13. Bi
    #13 ziyaretçi

    Bizans İmparatorluğu'nca inşa edilip günümüze ulaşabilmiş, Ayasofya'dan sonraki en büyük dini yapıdır. Muazzam bir atmosfere sahip.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  14. Fa
    #14 ziyaretçi

    Fatih'de doğdum fakat bu camii'yi ilk defa görüyorum. Tarihi evlere ait ara sokaklardan ulaşabiliyorsunuz. Unkapanı ve Halice tepeden bakan bir konumda. Tıpkı Ayasofya gibi sonradan camii ye dönüştürülmüş. Tam önünde belediyenin cafesi var. Güzel havalarda mutlaka tekrar uğramayı düşünüyorum.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  15. Ko
    #15 ziyaretçi

    Kompleks bir yapıdan oluşmasına rağmen içine girince karmaşık olmayan sade bir yapıya sahip. Fatih zamanından Lale Devri’ ne kadar uzun bir süre medrese, sonrasında camii olarak işlev görmüş. Belediyeden izin alarak hünkâr mahfili olan …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  16. Gi
    #16 ziyaretçi

    Gidilip görülmesi gereken bir tarih . Keşke içeride gelenleri aydınlatacak yazılar olsa . Altında ise şuan kapalı olan bir kral mezar odası , mahzen var. İçerisi boş. Ziyaretçilere kapalı.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  17. #17 ziyaretçi

    Büyüklük olarak Ayasofya dan sonra gelen manastırdan bozma bir cami. Taban işlemeleri korunmuş.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  18. İs
    #18 ziyaretçi

    İstanbuldaki en güzel camilerden biri. İçinden ve dışından eski bir kilise olduğu çok belli oluyor. İçinin dışı kadar güzel olduğunu söyleyemeyeceğim. Özellikle dişi çok çok çok güzel. Kesinlikle görülmesi gereken tarihi yapılardan biri. Ayrıca mükemmel de bir manzarası var.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  19. Ze
    #19 ziyaretçi

    Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi (Yunanca: Μονή του Παντοκράτορος Χριστού Mori tu Padokratoros Hristou) İstanbul'un Zeyrek semtinde, Bizans dönemi kilisesinden dönüştürülmüş cami. Yapı, iki kilise ve ortalarındaki …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  20. Do
    #20 ziyaretçi

    Dokusu , atmosferi ve manzarası ile ziyaret listesine eklenmesi gereken bi cami.Kiliseden camiye çevrildiği için harmanlanmış mimarisi on planda.Biz teravih sonrası gittik.Arka sokakları vs tenha.Guvenlik ışıkları kapattı çok …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  21. Ne
    #21 ziyaretçi

    Nedenini bilemediğim bir ürperti sardı o muhitte. Yapı Ayasofya gibi Kiliseden camiye çevrilmiş. Zaten bilmeden gidip gördüğünüzde de Ayasofya ile benzerliği ile tahmin edebilirsiniz. Unutulmuş bir camii gibiydi. Sadece biz vardık . Kalabalık bir grupla daha keyif alabilirsiniz :)

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  22. Es
    #22 ziyaretçi

    Eski bir manastır (Pantokrator Manastırı). Fetihten sonra camiye çevrilmiş. İstanbul'da Semaniye Medreseleri inşa edilene kadar bir eğitim kurumu olarak da faaliyet göstermiş. Osmanlılarca kurulan en eski kütüphanelerden birisi de burada kurulmuş.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  23. İs
    #23 ziyaretçi

    İstanbul'un yeterince bilinmeyen bir şaheseri.Ayasofya camii'den sonraki en 2. büyük Bizans dönemi yapısı.1134 yılında bir ortodox manastırı iken 1453'de camiiye dönüştürülmüş.Küçük bir semtin büyük bir yapıtı şu anda ve oldukça sesiz bir …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  24. Ze
    #24 ziyaretçi

    Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi İstanbul'un Zeyrek semtinde Doğu Roma döneminden kalma dinî yapıdır. Kilise üç ayrı şapelin bir araya gelmesinde oluşur. Ayasofya'dan sonra İstanbul'da ayakta kalan en büyük eski kilisedir. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  25. Ro
    #25 ziyaretçi

    Roma dönemi yapılan kilise fetih sonrasında camiiye çevrilmiştir. Ecdadımızın nasıl harika bir zihniyete sahip olduğunu bu eserde yine görebiliyoruz. İçerdeki izleri korumaya alarak tarihe saygısını tekrar göstermiştir. Haliçe hakim bir tepede bulunan camii fatihin incisi eserlerden. Mutlaka görülmeye değer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  26. So
    #26 ziyaretçi

    Sonradan camiye çevrilen eski bir kilise. Fakat içerisinde çok kötü uygulamalar gördüm. Restorasyon işinden pek anlamayan biri olarak oldukça olumsuz izlenimlerim var. Yine işin içyüzünü bilemeyeceğim. Konumu çok güzel. Yakınındaki …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  27. Ge
    #27 ziyaretçi

    Geçmiştin günümüze Ayasofya'dan sonra kalan ikinci büyük camii.İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunuyor. Mahalle arasında tarihe meydan okuyan intişamı ile dikkatinizi çekiyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  28. Bi
    #28 ziyaretçi

    Bizans dönemine ait Pantokrator manastırının kiliseleri olup, İstanbul'un fethinden sonra medrese haline getirilmiş ve Osmanlı dönemine ait ilk eğitim kurumu olmuştur.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  29. #29 ziyaretçi

    Yıllardır İstanbul da yaşıyorum ama böyle güzellikleri nasıl fark edemedim şaşırıyorum, ama bir yandan da seviniyorum İstanbul tam bir derya sürekli yeni yerler keşfediyorum, seviyorum İstanbul' u

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  30. Bi
    #30 ziyaretçi

    Bizans ve Osmanlı çizgilerini aynı yerde görmek bence gayet hoştu, tıpkı kupajı iyi bir şarap gibi. Görülmeye değer bir cami.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  31. Bi
    #31 ziyaretçi

    Bizans dönemine ait Pantokrator Manastırı’nın kiliseleri olup Haliç’e hâkim bir tepenin üstünde teraslarla düzenlenmiş geniş bir arazi üzerinde kurulmuştur. İstanbul’da Fâtih Sultan Mehmed döneminde kiliseden camiye çevrilmiştir. Şu an sadece güney kısmı açıktır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  32. Bi
    #32 ziyaretçi

    Bizanstan günümüze uzanan, Ayasofyadan sonra ikinci büyük mekan. 3 farklı yapıdan oluşan manastır kilise camii. Cellat namaz mildiktan sonra kaldırılan halıların altından camekan altında ki eski yapıyı, çeşmeyi görebilirsiniz. Unkapanı …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  33. İs
    #33 ziyaretçi

    İstanbul tarihinde değeri az bilinen ama çok önemli bir Bizans Manastır ve Kilisesi. Daha sonra Molla Zeyrek Camii olarak asırlarca hizmet vermiş ve son yıllarda gerçekleştirilen muazzam restorasyon ile şehrimize bir inci kazandırılmış. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  34. Ta
    #34 ziyaretçi

    Tarihinde kiliseden döndürülmüş medrese ve cami. Zaten internette yeterince bilgisi var. Önemli içindeki ambiansı, sonra tahta merdivenlerden ikinci kata çıkıp kapıları ve duvarlardaki işlemeleri görmek ve hissetmek gerekiyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  35. Or
    #35 ziyaretçi

    Ortodoks âlemi için önemli bir ibadet alanı. Sultan Mehmet'in kılıç haklarından. 90'li yıllarda camiden müzeye dönüştürülmesi için çok mücadele verdiler. Gelinen noktada Ayasofya'da camiye dönüştürüldü. Hassaten merhum Veysel Arık ve birçok …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  36. İs
    #36 ziyaretçi

    İstanbul'un fethinden sonra bu önemli Bizans kilisesini Fatih'in Molla Zeyrek'e tahsis etmesiyle bölgede bir ilim ve kültür merkezi oluşmuş. Eser, bin yıla yakın yaşıyla ziyaretçilere tarihi yaşatıyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  37. Di
    #37 ziyaretçi

    Diğer adı küçük Ayasofya olan caminin içi ve dışı kesinlikle görülmesi gereken yerler. Kiliseye ait unsurlar da korunmuş. Birçok yabancı turist ziyaret etmekte. Birçok dilde Kur'an Mealleri hediye olarak girişte durmaktadır. Karsındaki, Fatih Belediyesi Sosyal Tesislerinin manzarası harika.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  38. Ki
    #38 ziyaretçi

    Kiliseden çevirme güzel bir camii. Ancak çok üzücü bir durum,genel olarak tüm camilerimiz, cemaat hasreti çekmekte. Buna en büyük sebep ise, dindar gözüken dinidar ve münafıklığı meslek edinmiş din adamı kılıklı yobazların ,gayri dini davranışları diye düşünüyorum . Allah(c.c ) sonumuzu hayır eylesin .

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  39. İs
    #39 ziyaretçi

    İstanbul'un Zeyrek semtinde, Bizans dönemi kilisesinden dönüştürülmüş cami. Yapı, iki kilise ve ortalarındaki bir şapelden oluşmaktadır. Orta Dönem Bizans mimarisinin İstanbul’daki en karakteristik örneklerinden biri olarak …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  40. di
    #40 ziyaretçi

    disaridan bakildiginda eski bir bizans kilisesi ama icerisi restore edildi ve klasik yenilenmis cami gorunumunde. bir belgeselde izledim halilarin alti kilise zamanindan kalma mozaik dolu ama tabi o halilari biz kaldiramiyoruz

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  41. Mu
    #41 ziyaretçi

    Muazzam bir camii tarihi yerleri gezmeyi sevenler için uğrak noktası olmasını düşündüğüm bir eser istanbulda değeri fikrimce çok bilinmeyen ayasofyaya gibi osmanlının kiliseden camiiye dönüştürdüğü nadide eserlerden birisi …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  42. Ha
    #42 ziyaretçi

    Harika bir cami. Mutlaka ziyaret edip namaz kılmanızı öneririm.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  43. Bi
    #43 ziyaretçi

    Bir şey söylemeye çok gerek yok girer girmez farkını anlarsınız. Cami girişindeki televizyonun altında farklı dillerde Kuran mealleri var ücretsiz bir şekilde alına biliyor. Abdest alma yerleri camiye girmeden solda kalıyor. Ayrı bir yer yapmışlar bunun için cami içi şadırvan yok.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  44. 90
    #44 ziyaretçi

    900 yıllık harika bir tarih mutlaka görülmesi gereken yerlerden

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  45. Gi
    #45 ziyaretçi

    Gidip görmeye değer. Kafenin mekanı güzel. Turistin fazla olmadığı gizli bir tarihi mekan. Kiliseden camiye çevrilmiş tarihi dokusu korunmuş bir mekan.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  46. Ze
    #46 ziyaretçi

    Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi  İstanbul'un Zeyrek semtinde Doğu Roma döneminden kalma dinî yapıdır. Kilise üç ayrı şapelin bir araya gelmesinden oluşur. Ayasofya'dan sonra İstanbul'da ayakta kalan en büyük eski kilisedir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  47. #47 ziyaretçi

    Dünya Miras Listesinde yer alan İstanbul'da görülmesi gereken Zeyrek Camisi restorasyonu tamamlanmış ve gezilebilen bir alan. Hemen yakınında Zeyrek Akademi yer alıyor. Camideki işlemeler ve dönem özellikleri kaybolmasın diye özenle yapılan restorasyonu çok dikkat çekici.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  48. İç
    #48 ziyaretçi

    İçeriye ilk girdiğinizde tüylerinizin diken diken olduğunu hissedeceksiniz. Tarihi sevenler şok, maneviyatı sevenler ihya olur. Ben, "keşke daha önce gelseydim" dedim. Sizde diyeceksiniz. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  49. Bu
    #49 ziyaretçi

    Buraları İslam beldesi kılan Allah'a hamdolsun.tarigi doku içinde ibadet etmek çok güzel.onunde Fatih Belediyesi'nin tesisi var çayınızı içebilir manzarayı seyredebilirsiniz

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  50. İs
    #50 ziyaretçi

    İstanbul'un Zeyrek semtinde Doğu Roma döneminden kalma dinî yapıdır. Kilise üç ayrı şapelin bir araya gelmesinden oluşur. Ayasofya'dan sonra İstanbul'da ayakta kalan en büyük eski kilisedir. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  51. Bi
    #51 ziyaretçi

    Bizans eseri diyelim, Fatih Sultan Mehmet tarafımdan Camii ye dönüştürülmüş ve Molla Zeyrek efendiyi atamış… İşin püf noktası AYASOFYANIN İLK YAPITININ AYNISI . Ecdadımız hiçbir değişiklik yapmamış illa gezip görmeniz lazım..

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  52. Mo
    #52 ziyaretçi

    Molla Zeyrek Camii ve önündeki çay bahçesi manzarası harika. Ama masa kapma oyunu oynamasak ve sipariş verebilsek daha da güzel olacak.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  53. Ço
    #53 ziyaretçi

    Çok güzel bir mimarisi var. Kiliseden camiye çevrilmiş. Kilise kalıntılarını görebilirsiniz. Zeminde camları görebiliyorsunuz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  54. Ço
    #54 ziyaretçi

    Çok güzel bi mimari İstanbulun saklı köşesi cami içindeki mermer duvar ve sütünlarına sanki ebru sanatı işlenmiş

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  55. Ta
    #55 ziyaretçi

    Tarihi huzurlu bir ibadethane

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  56. Mu
    #56 ziyaretçi

    Muhitimde bulunan yüksek güvenlikli ve alarmı tarihi camii

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  57. Bu
    #57 ziyaretçi

    Bu ne güzel bir eser İstanbul'un fethi sonrası kiliseden camiye dönüştürülen ve dünya miras listesinde olan bu harika ibadethane ile ilgili bilgi resimlerde hemen yanı başında harika İstanbul manzarasında oturacak bir yerde mevcut.yanibasindan Zembilli Ali Türbesinin bitişiğinde Unkapanina Vefaya da inebilirsiniz

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  58. Ço
    #58 ziyaretçi

    Çok güzel bir camii hemen yanında fatih belediyesinin işlettiği çay kahve ve tost mekanı harika

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  59. Ke
    #59 ziyaretçi

    Kesinlikle görülmeye değer mekanlardan bir tanesi! Molla Zeyrek Camii veya eski adıyla Pantokrator Manastırı Kilisesi İstanbul'un …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  60. 14
    #60 ziyaretçi

    1453 yılında İstanbul fethedildiğine, Sultan 2.Mehmet Han yapıyı önce kendi vakfiyesine dahil etti. Ardından da dönemin büyük alimlerinden Molla Zeyrek Mehmet Efendi’yi, kilisenin medreseye çevrilmesi için görevlendirdi. Eğitime oldukça …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  61. Mu
    #61 ziyaretçi

    Muhteşem, etkileyici ve dingin. İstanbul'un merkezinde saklı kalmış köşelerinden. Keşfedilmeyi bekliyor benden söylemesi.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  62. Ya
    #62 ziyaretçi

    Yaklaşık bin yıllık bu tapınak, geçtiğimiz dönemde çok büyük bir restorasyon geçirerek 2018 yılında tamamıyla hizmete açıldı. Fakat iç dekorasyonda yapılan restorasyon bana kalırsa son derece başarısız. Mermer panolar, kolon, sütun, kiriş …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  63. Bi
    #63 ziyaretçi

    Bizans dönemine ait,Haliç manzaralı kilise cami,Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettikten sonra medrese haline getirilmiş manastır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  64. Mo
    #64 ziyaretçi

    Molla zeyrek cami cok guzel ve manevi olarak da cok anlamlı bence istanbuldaki en guzel camilerden biri. Cevresi de güzel arac parki icin musait bi yer vulamaya bilirisinz sokaklar cok dar ve tek yön.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  65. Fa
    #65 ziyaretçi

    Fatih Sultan Mehmet dönemi İstanbul'dan kalma güzel eserlerimizden biri.Haliç'e hakim bir noktada.Bahçesinde bulunan kitap kafede vakit geçirebilir ve manzarası eşliğinde bir şeyler içebilirsiniz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  66. go
    #66 ziyaretçi

    gorulesi bir yer tarihi ve mimarisi ile

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  67. Ba
    #67 ziyaretçi

    Başlı başına şahaser. Kiliseden camiye dönüştürülen yapıları hep sevmişimdir. Buranın özellikle enerjisi çok farklı. Bulunduğu tepelik bi tarafta Ayasofya ya, Süleymaniye ye bakarken diğer tarafta Rum okulu ve karşısında Galata ya bakıyor. Tek şikayetim vakit namazı esnasında içerde hala çok fazla çocuğun dolaşmasıydı...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  68. İs
    #68 ziyaretçi

    İstanbul Fatih'teki Zeyrek semtinde, 3 şapelin (bizdeki mescit gibi olan) birleşmesi olan manastır sitesinden oluşmuş, İstanbul'un fethinden sonra önce medrese sonra da cami olarak işlev gören 1118 yılında yapılan (335 sene kilise, 567 …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  69. Ha
    #69 ziyaretçi

    Harika bir camii içinde merdiven var üç kat çıkıp kubbeye yakın olabilirsiniz , ama kilise döneminden kalma iç duvarlar yok sıvanmış maalesef keşke bizans mimarisi gibi kalsaydı. Kıble halı çizgisi yönünde dikkat edin.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  70. Mi
    #70 ziyaretçi

    Mimari yapısında barok izler taşımasının nedeni ise 18.yüzyılda yapılan ciddi onarım çalışmalarıdır. Bunun dışında 1950 ve 1970 yılları arasında birkaç defa bakıma alınmıştır. Molla Zeyrek Cami, 1986 senesinde UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine dahil edilmiştir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  71. Ço
    #71 ziyaretçi

    Çok güzel, sakin bir yer ve sosyal tesis çalışanları çok ilgili

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  72. Mu
    #72 ziyaretçi

    Muhteşem bir atmosferi olan ve benim gördüğüm kadarıyla klasik Osmanlı Camilerinden daha farklı olan içerisinde eski kiliseden kalma hatıralar bırakan ve hoşgörüyü simgeleyen, bazı ince noktalara sahip güzel bir cami. Keşke daha yakın olsam da etrafında ve içerisine daha fazla vakit geçirebilsem...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  73. Es
    #73 ziyaretçi

    Eski bir manastır. Zemininde hala daha Bizans eseri mozaikler var.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  74. İs
    #74 ziyaretçi

    İstanbul fethinden sonra ilk kiliseden çevrilen bu mabed hem Bizans hem de Osmanlı mimarisinden büyük izler taşıyor. Caminin imamları, bakımları, konumu ve mimarisi harika. İstanbul'da gezilip görülmesi gerekilen camilerden biri diyebilirim. Eksi olarak çevresi biraz daha düzenlenebilir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  75. Fa
    #75 ziyaretçi

    Fatih fetihten sonra camiye çevirmiştir. Müslümanların da eli değince farklı bir cami içi uygulaması ile güzelleşmis, 2018 de yenilenmiş durumda.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  76. Ca
    #76 ziyaretçi

    Camiler, ahiret çarşılarından bir çarşıdır. Kim camiye girerse Allah'ın misafiridir. İkramı mağfiret, hediyesi de keramettir. Bakınız camilerde "Yayılmaya". Sormuşlar: "Yayılmak nasıl olur?" Dua ve Allah Tealaya meyil etmek (yılışmak)la …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  77. Çe
    #77 ziyaretçi

    Çevresi çok güzel tarihi bir yer karşısında belediyenin sosyal tesisleri var mutlaka görülmesi gerekiyor. Sosyal tesisin manzarası mükemmel. Daha önceden hakkında bilgi alıp gezerseniz keyif alırsınız.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  78. Ze
    #78 ziyaretçi

    Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi İstanbul'un Zeyrek semtinde Doğu Roma döneminden kalma dinî yapıdır. Kilise üç ayrı şapelin bir araya gelmesinden oluşur. Ayasofya camisi'nden sonra İstanbul'da ayakta kalan en büyük eski kilisedir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  79. Ke
    #79 ziyaretçi

    Kesinlikle görülmesi gereken yerler. Sonra karşısında Galata köprüsü ve deniz manzaralı Fatih Belediyesi'ne ait kafede bir şeyler içebilirsiniz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  80. #80 ziyaretçi

    Güzel, tarihi bir cami.... büyük taş bloklardan oluşuyor. Diğer camilerde görülen çini işlemeleri yok. Gerçekten çok muazzam bir ferah bir iç yapısı var. Işıklandırmaları da bir müze havası katmış. Görülmeye değer...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  81. Ma
    #81 ziyaretçi

    Manzarası Şahane İstanbul'un tarihi camilerinden görülmesi gereken bir yer

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  82. 50
    #82 ziyaretçi

    50 yıldır istanbuldayım ilk kez geçen cuma gittim bütün camilerimiz güzeldir lakin zeyrek camii çok özel..

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  83. #83 ziyaretçi

    Güzergahı oldukça müsait

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  84. Mi
    #84 ziyaretçi

    Mimarisi aşırı ilgi çekici... Enfes bir tarih, kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir yer

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  85. Yo
    #85 ziyaretçi

    Yolu buraya düşen Herkese tavsiye ederim Kiliseden camiye çevrilmiş. Çok güzel bir cami. İstifadeli bir yer

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  86. Ta
    #86 ziyaretçi

    Tarihi huzurlu ibadethane

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  87. Ço
    #87 ziyaretçi

    Çok güzel bir Cami fazla bilinmediği için kalabalık yoktu rahat rahat gezilebilir, ibadet ede bilirsiniz. Mahalle olarakta ilginc bir yer. Görülmeye değer

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  88. Ço
    #88 ziyaretçi

    Çok güzel bir cami. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  89. İn
    #89 ziyaretçi

    İnanılmaz bir cami. Istanbula yolu düşen herkesin mutlaka gitmesi gereken bir cami

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  90. Ta
    #90 ziyaretçi

    Tarihi dokusu ve muhteşem rengiyle Haliç manzarasını ve Fatih'i güzelleştiren güzide Camiilerimizden. Rengi ve yapısı Ayasofya'yı anımsatıyor. İnsan ölçeğinin üstüne çıktığı için yanında kendimizi çok küçük hissettik, tarihi yapılardaki bu …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  91. 55
    #91 ziyaretçi

    555 yilinda yapilmis pantokrator manastirinin kilisesi, bizans mimarisidir. İstanbul’un fethinden sonra manastir, medrese olmus kilise ise cami fonksiyonlarini yerine getirecek ogelerin eklenmesiyle camiye donusturulmustur. Gunumuzde, zeyrek kilise-cami olarak anilmaktadir. Aktif olarak cami isleviyle kullanilmaktadir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  92. İs
    #92 ziyaretçi

    İstanbul belediyesi tarafından onarılıp bir sene önce ibadete açılmış.Doğu Roma İmparatorluğu zamanında yapılan üç ayrı şapelin birleşmesiyle meydana geimiş bir yapı (Pantokrator Manastırı)Ayasofyadan sonra yapılan en eski yapıdır..Caminin …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  93. En
    #93 ziyaretçi

    En önemli Bizans eserlerinden biri. Mutlaka görülmeli.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  94. Ço
    #94 ziyaretçi

    Çok güzel ihtişamlı yeni restorasyon yapılmış arkasında bulunan FATİH belediyesine ait zeyrek cafe de oturup istanbulu seyretmek mükemmel bir duygu

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  95. Mu
    #95 ziyaretçi

    Muhteşem bir yer mutlaka gidilmeli.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  96. Ta
    #96 ziyaretçi

    Tarihi mekan ile ilgili açıklayıcı bir pano bulunmuyor. Restorasyon güzel olmuş fakat cami yerine müze yapılması daha uygun olurdu.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  97. mu
    #97 ziyaretçi

    muhteşem bir cami her gittiğimde ilk defa görüyormuşum gibi hayran kalıyorum

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  98. Ta
    #98 ziyaretçi

    Tarih ve medeniyet, İstanbul'un belki de en kıymetli eserlerinden biri. Ziyaret edilmeli.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  99. Mu
    #99 ziyaretçi

    Muhteşem bir yapı.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  100. Bi
    #100 ziyaretçi

    Bizans Dönemi ismiyle Pantokrator Manastır Kilisesi Molla Zeyrek Camii en eski Bizans Kiliselerinden biridir ve Fetih'ten sonra camiye çevrilmiş olup 3 şapelden oluşan yapıyı muhakkak görmelisiniz hemen yanında da bir çay bahçesi bulunmaktadır orda da çayınızı yudumlayıp ortamın tadını çıkarabilirsiniz. .

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  101. Ki
    #101 ziyaretçi

    Kiliseden camiye çevrilen mimarisi muazzam bir camii. Motifleri ve avizeleri camiyi daha da güzel bir yer haline getirmiş. Karşısındaki sosyal tesiste çayınızı yudumlarken enfes bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Gidilip görülmesi gereken bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  102. Co
    #102 ziyaretçi

    Cok güzel bir cami.Tarihi de çok eski cok güzel bir yer.İleride de kütüphane var burayı görenler orayı da görmeden gitmesin :)

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  103. Ca
    #103 ziyaretçi

    Cami güzel restore edilmiş ancak etrafı çok Tekin değil. Ara sokaklardan geçiyorsunuz. Cami çıkışında kitap kafeye uğrayın manzarasıyla muhteşem bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  104. #104 ziyaretçi

    Mükemmel harika bir cami tarihide bir o kadar güzel. Muhakkak görmeniz gereken bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  105. Ko
    #105 ziyaretçi

    Kocaman bir cami buram buram tarih kokuyor gidip görülmesi gereken yerlerden biri

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  106. Bi
    #106 ziyaretçi

    Bir tür Hıristiyan külliyesi olan yapı, temelde 3 kilisenin birleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Bünyesinde ayrıca; şapel, kütüphane, hastane, göz sağlığı merkezi ve yaşlılar evi de bulundurmaktaydı. 1453 'de fetihle Fatih Sultan Mehmet' in vakfına tabi edilmiş ve camiye çevrilmiştir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  107. Bu
    #107 ziyaretçi

    Burayı camii olarak kazandıranlardan Allah razı olsun. Mutlaka gelip görün.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  108. At
    #108 ziyaretçi

    Atatürk Bulvarının yukarısında hakim bir tepede bulunan yüzlerce yıllık bir Bizans eseri. Bizans mimarisinin güzel bir örneği. İç mekanı mutlaka gezmelisiniz. Keşke Bizans döneminden kalan her devşirme camilerimiz, cami yerine müze olarak kullanılsa.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  109. Do
    #109 ziyaretçi

    Doğu roma manastırı olup fetihten sonra hemen camiiye çevrilmiştir

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  110. Bi
    #110 ziyaretçi

    Bizans dönemine ait Pantokrator Manastırı’nın kiliseleri olup Haliç’e hâkim bir tepenin üstünde teraslarla düzenlenmiş geniş bir arazi üzerinde kurulmuştur. Camiyi oluşturan birbirine bitişik üç kilisenin Bizans devrindeki isimleri Evrenin …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  111. Ay
    #111 ziyaretçi

    Ayosofya'yı da bir gün böyle görürüz inşallah. Aşırı huzurlu bir atmosferi var. Fatih Sultan Mehmet döneminde 3 camii kiliseden camiye çevirilmiş sanırım : Kalenderhane Camii, Molla Zeyrek Camii, Ayosofya Camii. Burası aynı zamanda Küçük Ayosofya olarak da geçiyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  112. Mu
    #112 ziyaretçi

    Muhteşem ötesi bir yapı. İnsan huzur buluyor içeride ve keza dışarıda

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  113. Mo
    #113 ziyaretçi

    Molla Zeyrek Cami. Çevre ve iç düzenlemesiyle görülebilir bir yer. Hemen yanındaki İstanbul kitapçısında oturup bir şeyler içerek Galata ve Haliç’i izleyebilir aynı zamanda Süleymaniye’yi seyredebilirsiniz

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  114. He
    #114 ziyaretçi

    Her istanbullunun mutlka görmesi ve ziyaret etmesi gereken bir yer..Gizemli geçitleri,içinde bulunan lahit ve zeminde halının altındaki resimleri görünce çok şaşıracaksınız..ayrıca kiliseden camiye çevirlmiş çok güzel bir eser..osmanlı …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  115. İç
    #115 ziyaretçi

    İçerideki o koku ,serinlik sizi 1 asır ötesine götürüyor . Mutlaka görmelisiniz !

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  116. Ye
    #116 ziyaretçi

    Yeni ve özel restorasyon ve bakımdan geçmiş haliyle çok güzel olmuş eskiden bir kilise olup sonradan camiye çevrilmiş bu tarihi eserle biz dini yapılara saygılı olmayı yine başarmışız

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  117. Ki
    #117 ziyaretçi

    Kiliseden çevrilme olduğu çok belli. Yüzlerce yıllık bir yapının içinde namaz kılmak çok güzel bir duygu.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  118. Ta
    #118 ziyaretçi

    Tarih kokuyor ama araplar burayıda sarmış maalesef . Çocuklar bile arapça konuşuyor .

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  119. Bi
    #119 ziyaretçi

    Bizans döneminde yapilan, hakettigi ilgiyi gormeyen kiliseden camiiye dondurulmus yapi. Kesinlikle gorulmeye deger..

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  120. ak
    #120 ziyaretçi

    aksam gidilmesi gerekmekte, havası ve ışıklandırması çok farklı ✨

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  121. #121 ziyaretçi

    Eşsiz tarihiyle mükemmel bir cami. Ödevim için gitmistim, guvenliklerle yapinin tarihi hakkinda röportajlar yaptım. Uygulamali bir şekilde ders islercesine her detayıyla not aldım ve dinledim. Harika bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  122. Ki
    #122 ziyaretçi

    Kiliseden camiye çevrilmiş etkileyici bir yapı

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  123. im
    #123 ziyaretçi

    imc carsisinin karsisinda yokustan cikilarak variliyor.Sakin ,guzel huzurlu bir mekan.Fiyatlar ideal seviyelerde.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  124. Mu
    #124 ziyaretçi

    Mutlaka görülmeli, daha sonra da belediyenin işlettiği kafede çayınızı içerek manzaranın tadını çıkarın

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  125. Ha
    #125 ziyaretçi

    Harika bir yer ve tarihi yarım adaya hakim bir bölgede

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  126. Ki
    #126 ziyaretçi

    Kiliseden camiye dönmüş güzel bir camii hemen önünde İstanbul'un nadir güzel manzaralarından birine sahip bir mekan var. Çay kahve içilebilir

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  127. Ay
    #127 ziyaretçi

    Ayasofya camiinden sonra en eski yapı. Yakın zamanda restore edilmiş lakin oldukça basite kacilmis. Ama bir bölümü eski havasını gösterebiliyor. Yeni keşfettiğim ama fatihe yolum düştükçe kesin geleceğim yerlerden bir tanesi. İçeriye girdiğiniz zaman o güzel kokuyu alabilirsiniz..

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  128. #128 ziyaretçi

    Mükemmel bir tarihe sahip güzel manzaralı eski kadim bir ibadethane

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  129. Ye
    #129 ziyaretçi

    Yenileme devam ediyor. Yapılanlar iyi görünüyor. Tarihiyle yakışan bir duruma geliyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  130. #130 ziyaretçi

    Görülmesi gereken Ayasofyaya benzerliğiyle dikkat çeken cami

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  131. So
    #131 ziyaretçi

    Sonradan camiye çevrilen Ayasofya'dan sonra en eski kilisedir. Dışı kısmı müntazamdır fakat içerisinde çok kötü uygulamalar gördüm. Restorasyon işinden pek anlamayan biri olarak oldukça olumsuz izlenimlerim var. Yine işin içyüzünü …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  132. es
    #132 ziyaretçi

    eski bir Bizans kilisesi görülmeye değer. Ayrica yanindaki cafede muhteşem bir eski Istanbul manzarası var

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  133. Im
    #133 ziyaretçi

    Imc blokları karşısı Zeyrek yokuşunda, eski bizans manastırı istanbulun fethi ile camiye dönüştürülen, yapılardan kapı girişinde banisi var ,o civara gitmişken, zembilli Ali efendi, Mehmet Emin Tokadi Hz türbeleri var ziyaret edilebilir çok yakın birbirilerine

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  134. Ca
    #134 ziyaretçi

    Cami çok eski ve zaman içinde hasar görmüş. Zemin koruma altına alınmış, bir platform üzerinde yürünüyor. Duvar kaplamaları da çoğunlukla yok olmuş, kalıntıları olan yerler yine cam arkasından görülebiliyor. Duvar süslemeleri 19. yüzyıl …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  135. el
    #135 ziyaretçi

    elhamdulillah, bu güzel camide namaz kılmak nasip oldu.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  136. Ço
    #136 ziyaretçi

    Çok mükemmel bir camii kiliseden camiye çevrilmiş

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  137. Ne
    #137 ziyaretçi

    Ne güzelliktir ya,insan taşlarla huzur buluyor adeta

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  138. Ço
    #138 ziyaretçi

    Çocukluğumdan gençliğime yıllarım buralarda geçti ben çocukken kapalıydı burası daha sonraki yıllarda kısa bi tadilat bakım yapılıp açıldı 1 kez cuma namazı kılmış olsamda bu eşsiz eseri görmek bu atmosferi hissetmek bambaşka bir duygu kesinlikle gitmeniz görmeniz 2 rekat namaz kılıp ejdada dua etmeniz gerek

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  139. Ta
    #139 ziyaretçi

    Tarihi doku restorasyon çalışmalarından sonra Harika bir yer

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  140. #140 ziyaretçi

    Güzel ve etkileyici bi yer. Tarihe dokunmak çok değişik duygu veriyor insana.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  141. Ya
    #141 ziyaretçi

    Yani insanın bir yer hakkında bilgisi olursa daha güzel anlar ve yorumlar ama benim kısıtlı vaktim olduğun için pek araştırmadim ama görüntüsü bile ne kadar büyük bir tarihin parçası olduğunu gösteriyor.gidilir

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  142. Pa
    #142 ziyaretçi

    Pantakrator İsa adındaki kiliseden çevrilme bi camii. İçi mükemmel. Minberin en üstü, sağlı sollu iki mermer levha, horhordaki hz. peygamber(as) dan bile eski kiliseden getirilme deniyor. Üst kata çıkan çok güzel ahşap bir merdiven, …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  143. İç
    #143 ziyaretçi

    İç yapısı dış yapısı kadar ilginç hoş bir camii.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  144. Ca
    #144 ziyaretçi

    Camii eski kilise, çok güzel bir yapısı var. Önündeki belediyenin sosyal tesisi de şahane Haliç ve Süleymaniye manzarası var...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  145. İs
    #145 ziyaretçi

    İstanbul'da en güzel manzaraya sahip noktalardan biri.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  146. Ki
    #146 ziyaretçi

    Kiliseden cami olmuş daha n'olsun (aslında manastırdan medrese oradan da cami yani fatih külliyesindeki eğitim komplekslerinden sonra)

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  147. Mu
    #147 ziyaretçi

    Muhteşem ötesi güzel bir mimari gorulmeye deger

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  148. İs
    #148 ziyaretçi

    İstanbul'daki kiliseden camiye dönüştürülen cami olma özelliğinin yanında gerçekten korunabilmis tarihi bir yapı. Ayasofya camiine benzer özellikleri var. Ayrıca üç parça halinde yapılan klise her yapımda diğeriyle birleştirilip son halini almış.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  149. Ga
    #149 ziyaretçi

    Gayet bakımlı eski Bizans eseri cami

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  150. Bi
    #150 ziyaretçi

    Bilinenin aksine, istanbulda Fatih sultan Mehmet in ilk camiye çevirdiği ve ilk kez namaz kıldığı cami bu Zeyrek Camiidir. Kiliseden dönme olan bu cami, görülmeye değer önemli bir tarihtir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  151. Ta
    #151 ziyaretçi

    Tarihi ile çok güzel cami maşallah

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  152. So
    #152 ziyaretçi

    Son halini merak ediyorum. Kilise iken gezmiştim. Burada Bizans İmparatoriçesinin freski vardı....Her bölümü ayrı ayrı amaçlar ve kişilerce yaptırılmıştır. İlk hali bambaşkadır. İmparatoriçe için yapılmış bölüm de çok değişik eserler vardı....Cami halini de merak ediyorum.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  153. Ke
    #153 ziyaretçi

    Kesinlikle İstanbulda görülmesi gereken noktalardan biri. Sokakların arasında gizlenen bu mimarı mekan adının daha çok duyurulmasını hak ediyor. Çevresindeki mahallelerde de karşınıza çıkabilecek türbeler ve önemli zatların mezarları bulunuyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  154. Ye
    #154 ziyaretçi

    Yeni restore edilmiş, Istanbul'un ruhu taşıyan bu yapı Bizans dönemine aittir. Mutlaka gelin, caminin yanındaki kafeye uğrayın.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

Bize Molla Zeyrek Camii ile ilgili deneyimlerinizi anlatın

Molla Zeyrek Camii kullanım deneyimlerinizi paylaşın