Molla Zeyrek Camii Yorumlar

(47 Yorumlar)

Beğenmek: camii, sonra, bizans, cami, kilise, zeyrek, tarihi, camiye, eski, kiliseden, olarak

Sevmiyorum:

Adres şu şekildedir: Zeyrek, İbadethane Sk. No:2, 34083 Fatih/İstanbul, Türkiye

Telefon: +902125122320

Web sitesi: camiler.diyanet.gov.tr

Maliyet artıları ve eksileri

Kullanıcıların maliyet değerlendirmesi Molla Zeyrek Camii

Kötü fiyat

En iyi fiyat

Rakiplerle fiyat ve değerlendirme karşılaştırması

Derecelendirmeler & Yorumlar

  1. Ol
    #1 ziyaretçi

    Oldukça güzel bir kilise cami karışımı bina. Minareyi görene kadar cami olduğuna inanmak oldukça zor ki zaten eski bir kilise yapısıdır. İstanbul fethinden sonra medreseye çevrilen yapı zamanla bugünkü şeklini almış ve günümüze kadar sağlam …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  2. Ze
    #2 ziyaretçi

    Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi (Yunanca: Μονή του Παντοκράτορος Χριστού Mori tu Padokratoros Hristou) İstanbul'un Zeyrek semtinde Doğu Roma döneminden kalma dinî yapıdır. Kilise üç ayrı şapelin bir araya gelmesinden …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  3. Ta
    #3 ziyaretçi

    Tarihi bir değer taşıyan Molla Zeyrek Camii, İstanbul’a bağlı Fatih\’te bulunmaktadır. 12. yüzyıla dayanan köklü geçmişiyle Bizans döneminden günümüze kalan ender yapılardan olan camii, kendi döneminde Pantokrator Kilisesi iken Fatih Sultan …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  4. Mo
    #4 ziyaretçi

    Molla Zeyrek Camii yada Bizans döneminde ki adıyla Pantokrator Kilisesi, Bizans döneminde yapılan 3 adet şapelden oluşmuş bir manastır.. İstanbul'un fethinden sonra medreseye çevrilmiş ve Fatih tarafından başına …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  5. Mo
    #5 ziyaretçi

    Molla fenari İsa camii 800 lü yıllarda Roma imparatorluğu tarafından kmanastır olarak inşaa edilmiş yanyana iki kiliseden oluşmaktadır, İstanbul fethinden sonra bu iki kilise birleştirilmiş ve külliyeye çevrilmiştir. Yanyana 4 adet …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  6. Em
    #6 ziyaretçi

    Eminönünün biraz yukarısında bulunan, Fatih Belediyesi'ne ait Zeyrekhane Sosyal Tesislerinin hemen karşısındaki bu tarihi camiyi de mutlaka görmelisiniz. Küçük bir bahçesi var. İçerisine girdiğiniz an tarih kokusu ve büyük taşların sunduğu …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  7. Ço
    #7 ziyaretçi

    Çok eski bir cami mutlaka görülmesi gereken tarihi bir yapı önceden kiliseymiş sonra camii olmuş kilisenin bazı yerleri camla korunarak cami yapılmış. İstanbul'da camiye dönüştürülen ilk kilise

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  8. Ta
    #8 ziyaretçi

    Tarihi mekanları seviyorsanız kesinlikle görmelisiniz Bizans dönemine ait Pantokrator Manastırı’nın kiliseleri olup Haliç’e hâkim bir tepenin üstünde kilisesinden dönüştürülmüş cami.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  9. MO
    #9 ziyaretçi

    MOLLA ZEYREK CAMİİ (PANTOKRATOR MANASTIRI) Cami,Bizans döneminde PANTOKRATOR manastırının kiliseleri olup.imparator ll. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  10. Ha
    #10 ziyaretçi

    Haliç'e hakim olan ve manastırdan camiiye çevrilen çok temiz bir ibadethane. Tarihi bir yer olması bakımından görmenizi tavsiye ediyorum.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  11. Fa
    #11 ziyaretçi

    Fatih İstanbul'u alınca burası kiliseden medreseye dönüşmüş ve Osmanlı'nın İstanbul'daki ilk eğitim kurumu olmuş. Daha sonraki süreçte camiye çevrilmiş. Çeşitli onarımlar görerek günümüze kadar gelmiş. Çevresi ve caminin kendisi turizm …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  12. Ki
    #12 ziyaretçi

    Kiliseden dönme bir camii. Bahçesi ve içerisi bakımlı. Bahçe avlusunda harika bir manzaraya bakan cafesi var. Çay 5₺.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  13. Bi
    #13 ziyaretçi

    Bizans İmparatorluğu'nca inşa edilip günümüze ulaşabilmiş, Ayasofya'dan sonraki en büyük dini yapıdır. Muazzam bir atmosfere sahip.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  14. Fa
    #14 ziyaretçi

    Fatih'de doğdum fakat bu camii'yi ilk defa görüyorum. Tarihi evlere ait ara sokaklardan ulaşabiliyorsunuz. Unkapanı ve Halice tepeden bakan bir konumda. Tıpkı Ayasofya gibi sonradan camii ye dönüştürülmüş. Tam önünde belediyenin cafesi var. Güzel havalarda mutlaka tekrar uğramayı düşünüyorum.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  15. Ko
    #15 ziyaretçi

    Kompleks bir yapıdan oluşmasına rağmen içine girince karmaşık olmayan sade bir yapıya sahip. Fatih zamanından Lale Devri’ ne kadar uzun bir süre medrese, sonrasında camii olarak işlev görmüş. Belediyeden izin alarak hünkâr mahfili olan …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  16. Gi
    #16 ziyaretçi

    Gidilip görülmesi gereken bir tarih . Keşke içeride gelenleri aydınlatacak yazılar olsa . Altında ise şuan kapalı olan bir kral mezar odası , mahzen var. İçerisi boş. Ziyaretçilere kapalı.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  17. #17 ziyaretçi

    Büyüklük olarak Ayasofya dan sonra gelen manastırdan bozma bir cami. Taban işlemeleri korunmuş.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  18. İs
    #18 ziyaretçi

    İstanbuldaki en güzel camilerden biri. İçinden ve dışından eski bir kilise olduğu çok belli oluyor. İçinin dışı kadar güzel olduğunu söyleyemeyeceğim. Özellikle dişi çok çok çok güzel. Kesinlikle görülmesi gereken tarihi yapılardan biri. Ayrıca mükemmel de bir manzarası var.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  19. Ze
    #19 ziyaretçi

    Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi (Yunanca: Μονή του Παντοκράτορος Χριστού Mori tu Padokratoros Hristou) İstanbul'un Zeyrek semtinde, Bizans dönemi kilisesinden dönüştürülmüş cami. Yapı, iki kilise ve ortalarındaki …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  20. Do
    #20 ziyaretçi

    Dokusu , atmosferi ve manzarası ile ziyaret listesine eklenmesi gereken bi cami.Kiliseden camiye çevrildiği için harmanlanmış mimarisi on planda.Biz teravih sonrası gittik.Arka sokakları vs tenha.Guvenlik ışıkları kapattı çok …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  21. Ne
    #21 ziyaretçi

    Nedenini bilemediğim bir ürperti sardı o muhitte. Yapı Ayasofya gibi Kiliseden camiye çevrilmiş. Zaten bilmeden gidip gördüğünüzde de Ayasofya ile benzerliği ile tahmin edebilirsiniz. Unutulmuş bir camii gibiydi. Sadece biz vardık . Kalabalık bir grupla daha keyif alabilirsiniz :)

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  22. Es
    #22 ziyaretçi

    Eski bir manastır (Pantokrator Manastırı). Fetihten sonra camiye çevrilmiş. İstanbul'da Semaniye Medreseleri inşa edilene kadar bir eğitim kurumu olarak da faaliyet göstermiş. Osmanlılarca kurulan en eski kütüphanelerden birisi de burada kurulmuş.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  23. İs
    #23 ziyaretçi

    İstanbul'un yeterince bilinmeyen bir şaheseri.Ayasofya camii'den sonraki en 2. büyük Bizans dönemi yapısı.1134 yılında bir ortodox manastırı iken 1453'de camiiye dönüştürülmüş.Küçük bir semtin büyük bir yapıtı şu anda ve oldukça sesiz bir …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  24. Ze
    #24 ziyaretçi

    Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi İstanbul'un Zeyrek semtinde Doğu Roma döneminden kalma dinî yapıdır. Kilise üç ayrı şapelin bir araya gelmesinde oluşur. Ayasofya'dan sonra İstanbul'da ayakta kalan en büyük eski kilisedir. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  25. Ro
    #25 ziyaretçi

    Roma dönemi yapılan kilise fetih sonrasında camiiye çevrilmiştir. Ecdadımızın nasıl harika bir zihniyete sahip olduğunu bu eserde yine görebiliyoruz. İçerdeki izleri korumaya alarak tarihe saygısını tekrar göstermiştir. Haliçe hakim bir tepede bulunan camii fatihin incisi eserlerden. Mutlaka görülmeye değer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  26. So
    #26 ziyaretçi

    Sonradan camiye çevrilen eski bir kilise. Fakat içerisinde çok kötü uygulamalar gördüm. Restorasyon işinden pek anlamayan biri olarak oldukça olumsuz izlenimlerim var. Yine işin içyüzünü bilemeyeceğim. Konumu çok güzel. Yakınındaki …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  27. Ge
    #27 ziyaretçi

    Geçmiştin günümüze Ayasofya'dan sonra kalan ikinci büyük camii.İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunuyor. Mahalle arasında tarihe meydan okuyan intişamı ile dikkatinizi çekiyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  28. Bi
    #28 ziyaretçi

    Bizans dönemine ait Pantokrator manastırının kiliseleri olup, İstanbul'un fethinden sonra medrese haline getirilmiş ve Osmanlı dönemine ait ilk eğitim kurumu olmuştur.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  29. #29 ziyaretçi

    Yıllardır İstanbul da yaşıyorum ama böyle güzellikleri nasıl fark edemedim şaşırıyorum, ama bir yandan da seviniyorum İstanbul tam bir derya sürekli yeni yerler keşfediyorum, seviyorum İstanbul' u

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  30. Bi
    #30 ziyaretçi

    Bizans dönemine ait Pantokrator Manastırı’nın kiliseleri olup Haliç’e hâkim bir tepenin üstünde teraslarla düzenlenmiş geniş bir arazi üzerinde kurulmuştur. İstanbul’da Fâtih Sultan Mehmed döneminde kiliseden camiye çevrilmiştir. Şu an sadece güney kısmı açıktır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  31. Bi
    #31 ziyaretçi

    Bizanstan günümüze uzanan, Ayasofyadan sonra ikinci büyük mekan. 3 farklı yapıdan oluşan manastır kilise camii. Cellat namaz mildiktan sonra kaldırılan halıların altından camekan altında ki eski yapıyı, çeşmeyi görebilirsiniz. Unkapanı …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  32. İs
    #32 ziyaretçi

    İstanbul tarihinde değeri az bilinen ama çok önemli bir Bizans Manastır ve Kilisesi. Daha sonra Molla Zeyrek Camii olarak asırlarca hizmet vermiş ve son yıllarda gerçekleştirilen muazzam restorasyon ile şehrimize bir inci kazandırılmış. …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  33. Ge
    #33 ziyaretçi

    Gecesi de gunduzu de guzel bir yer. Caminin içi ozellikle halilarin alti surprizle dolu. Bizanstan kalma muhtesem bir eser

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  34. Ta
    #34 ziyaretçi

    Tarihinde kiliseden döndürülmüş medrese ve cami. Zaten internette yeterince bilgisi var. Önemli içindeki ambiansı, sonra tahta merdivenlerden ikinci kata çıkıp kapıları ve duvarlardaki işlemeleri görmek ve hissetmek gerekiyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  35. Or
    #35 ziyaretçi

    Ortodoks âlemi için önemli bir ibadet alanı. Sultan Mehmet'in kılıç haklarından. 90'li yıllarda camiden müzeye dönüştürülmesi için çok mücadele verdiler. Gelinen noktada Ayasofya'da camiye dönüştürüldü. Hassaten merhum Veysel Arık ve birçok …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  36. İs
    #36 ziyaretçi

    İstanbul'un fethinden sonra bu önemli Bizans kilisesini Fatih'in Molla Zeyrek'e tahsis etmesiyle bölgede bir ilim ve kültür merkezi oluşmuş. Eser, bin yıla yakın yaşıyla ziyaretçilere tarihi yaşatıyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  37. Di
    #37 ziyaretçi

    Diğer adı küçük Ayasofya olan caminin içi ve dışı kesinlikle görülmesi gereken yerler. Kiliseye ait unsurlar da korunmuş. Birçok yabancı turist ziyaret etmekte. Birçok dilde Kur'an Mealleri hediye olarak girişte durmaktadır. Karsındaki, Fatih Belediyesi Sosyal Tesislerinin manzarası harika.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  38. Ki
    #38 ziyaretçi

    Kiliseden camiye çevrilmiş müthiş efsanelere konu olmuş yapı. Burayı gezmek isterseniz tarihini, efsanelerini, ve gizli yönlerini mutlaka araştırıp öyle gezin derim.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  39. Ki
    #39 ziyaretçi

    Kiliseden çevirme güzel bir camii. Ancak çok üzücü bir durum,genel olarak tüm camilerimiz, cemaat hasreti çekmekte. Buna en büyük sebep ise, dindar gözüken dinidar ve münafıklığı meslek edinmiş din adamı kılıklı yobazların ,gayri dini davranışları diye düşünüyorum . Allah(c.c ) sonumuzu hayır eylesin .

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  40. İs
    #40 ziyaretçi

    İstanbul'un Zeyrek semtinde, Bizans dönemi kilisesinden dönüştürülmüş cami. Yapı, iki kilise ve ortalarındaki bir şapelden oluşmaktadır. Orta Dönem Bizans mimarisinin İstanbul’daki en karakteristik örneklerinden biri olarak …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  41. di
    #41 ziyaretçi

    disaridan bakildiginda eski bir bizans kilisesi ama icerisi restore edildi ve klasik yenilenmis cami gorunumunde. bir belgeselde izledim halilarin alti kilise zamanindan kalma mozaik dolu ama tabi o halilari biz kaldiramiyoruz

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  42. Mu
    #42 ziyaretçi

    Muazzam bir camii tarihi yerleri gezmeyi sevenler için uğrak noktası olmasını düşündüğüm bir eser istanbulda değeri fikrimce çok bilinmeyen ayasofyaya gibi osmanlının kiliseden camiiye dönüştürdüğü nadide eserlerden birisi …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  43. Ha
    #43 ziyaretçi

    Harika bir cami. Mutlaka ziyaret edip namaz kılmanızı öneririm.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  44. Bi
    #44 ziyaretçi

    Bir şey söylemeye çok gerek yok girer girmez farkını anlarsınız. Cami girişindeki televizyonun altında farklı dillerde Kuran mealleri var ücretsiz bir şekilde alına biliyor. Abdest alma yerleri camiye girmeden solda kalıyor. Ayrı bir yer yapmışlar bunun için cami içi şadırvan yok.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  45. Gi
    #45 ziyaretçi

    Gidip görmeye değer. Kafenin mekanı güzel. Turistin fazla olmadığı gizli bir tarihi mekan. Kiliseden camiye çevrilmiş tarihi dokusu korunmuş bir mekan.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  46. Ze
    #46 ziyaretçi

    Zeyrek Camii veya Pantokrator Manastırı Kilisesi  İstanbul'un Zeyrek semtinde Doğu Roma döneminden kalma dinî yapıdır. Kilise üç ayrı şapelin bir araya gelmesinden oluşur. Ayasofya'dan sonra İstanbul'da ayakta kalan en büyük eski kilisedir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  47. #47 ziyaretçi

    Dünya Miras Listesinde yer alan İstanbul'da görülmesi gereken Zeyrek Camisi restorasyonu tamamlanmış ve gezilebilen bir alan. Hemen yakınında Zeyrek Akademi yer alıyor. Camideki işlemeler ve dönem özellikleri kaybolmasın diye özenle yapılan restorasyonu çok dikkat çekici.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

Bize Molla Zeyrek Camii ile ilgili deneyimlerinizi anlatın

Molla Zeyrek Camii kullanım deneyimlerinizi paylaşın