Sultanahmet Camii Yorumlar

(52 Yorumlar)

Beğenmek: camii, sultan, ahmet, cami, için, tadilat, tarafından, güzel, yılları, tarihi, ziyaret

Sevmiyorum:

Adres şu şekildedir: Binbirdirek, At Meydanı Cd No:10, 34122 Fatih/İstanbul, Türkiye

Telefon:

Web sitesi:

Maliyet artıları ve eksileri

Kullanıcıların maliyet değerlendirmesi Sultanahmet Camii

Kötü fiyat

En iyi fiyat

Rakiplerle fiyat ve değerlendirme karşılaştırması

Derecelendirmeler & Yorumlar

  1. Ya
    #1 ziyaretçi

    Yabancı turistlerce “ Blue Mosque” olarak bilinen Sultan Ahmet Camii, İstanbul’un Fatih semtinde At Meydanı’nda ihtişamlı görüntüsü ile kendini belli eder. İç ve dış süslemesi ile sadece Türkiye’de değil pek çok ülkede kendinden …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  2. As
    #2 ziyaretçi

    Aslında Sultanahmet Camii külliyesiyle birlikte, İstanbul’daki en büyük eserlerden biridir. Bu külliye bir cami, medreseler, hünkar kasrı, arasta, dükkânlar, hamam, çeşme, sebiller, türbe, darüşşifa, sıbyan mektebi, imarethane ve kiralık …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  3. Su
    #3 ziyaretçi

    Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camiî, 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul'daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa'ya yaptırılmıştır.[1] Cami mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  4. Su
    #4 ziyaretçi

    Sultanahmet Camii Osmanlı Camii ve Bizans Kilise mimarisi sentezinin oluşturduğu mimarı tarzın en iyi örneklerinden biridir. 1609-1617 yılları arasında I.Ahmet tarafından yaptırılan camiinin mimarı Sedefkar Mehmed Ağadır. Camii 20.000'i …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  5. Ec
    #5 ziyaretçi

    Ecdat vesile olmuş yaptırmış, ustalar vesile olmuş yaptırmış, bu güne taşıyanlara ve hala ayakta tutmaya vesile olanlara teşekkürler. İstanbul’un en güzel noktasında Fatih ilçesinde gezmeye görmeye değer bir yer …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  6. Ha
    #6 ziyaretçi

    Hala tadilat aşamasında olan bir camii. Iceri girince tadilattan tavanı zor görüyorsunuz. Camii ibadet saatlerinde ziyarete kapatılıyor. A mosque still under renovation. When you enter inside, you can hardly see the ceiling from the renovation. The mosque is closed to visitors during prayer hours.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  7. Su
    #7 ziyaretçi

    Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camiî, 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul'daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa'ya yaptırılmıştır.[1] Cami mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  8. As
    #8 ziyaretçi

    Aslında Sultanahmet Camii külliyesiyle birlikte, İstanbul’daki en büyük eserlerden biridir. Bu külliye bir cami, medreseler, hünkar kasrı, arasta, dükkânlar, hamam, çeşme, sebiller, türbe, darüşşifa, sıbyan mektebi, imarethane ve kiralık …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  9. Tr
    #9 ziyaretçi

    Tramvay ile Sultanahmet durağında indiğinizde hemen karşınızdaki güvenlik noktasını geçmenizi müteakip ulaşabileceğiniz bir yer. Oldukça heybetli bir yapı. Hafta sonları çok fazla kuyruk oluyor o yüzden hafta içi gitmekte fayda var. Aynı …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  10. Mu
    #10 ziyaretçi

    Muazzam bir yapı. Restore çalışmalarına denk geldiğim için üzgün olsam da belirli saatlerde gezebiliyorsunuz. Abdest alma yerler biraz daha geliştirilmeli kanaatindeyim.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  11. Su
    #11 ziyaretçi

    Sultanahmet Camii, Osmanlı Sultanı I. Ahmet tarafından 1609 – 1616 tarihleri arasında yaptırılmıştır. Klâsik Türk sanatının en tipik örneği olan eser, orijinal olarak 6 minare ile inşa edilen ilk camidir. Mimar Sinan'ın eserlerinden biri …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  12. Su
    #12 ziyaretçi

    Sultan Ahmet Meydanı’nın bir tarafı Aya Sofya diğer tarafı Sultan Ahmet Camii’dir. Camii tadilatta olduğundan bir kısmı ziyarete açık. İçeriye ayakkabıyla girilmiyor. Ayakkabıları koyacak yerler var ama hem çalınma ihtimaline karşı hem de …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  13. Su
    #13 ziyaretçi

    Sultan Ahmet camii dünyanın en güzel mabetlerinden biri Sultan ahmet.in yaptığı bıraktığı başka bir eser bir başarı varmı bilmiyorum ama bu cami tek başına bir şaheser bütün dünyadan gelen ziyaretçilerde bunun kanıtı İstanbul'a her …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  14. 20
    #14 ziyaretçi

    2022 mart ayında ve temmuz ayında uğrama fırsatı buldum. Her iki zamanda da tadilat devam ediyordu. Ancak tadilata olmasına rağmen cami içerisine giriş mümkün.İbadet etmek isteyenleri engelleyecek bir durum yoktu. Son halini merakla bekliyorum.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  15. Ca
    #15 ziyaretçi

    Cami dışarıdan çok güzel ve fotojenik. Fakat içeride tadilat olduğu için büyük bir kısmı kullanım dışı ve asıl güzelliği olan içerisini görünmüyor. Yine de gezilip görülmesi gereken bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  16. Ta
    #16 ziyaretçi

    Tarihi mekanları gezmeyi sevenler için mutlaka görülmesi gereken yerlerden Restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çok kalabalık olduğu için pandemi ile ilgili önlemlerinizi kendiniz almalısınız.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  17. 9
    #17 ziyaretçi

    9 Ocak 2022 de yeniden ziyaret etmek nasip oldu Kapsamlı bir tadilat yapılıyor uzun suredir devam ediyor tadilat. Mimar Sinan imzalı mabedin tadilattan sonraki halini de görmeyi çok isterim

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  18. I.
    #18 ziyaretçi

    I. Ahmed tarafından, Sedafkâr Mehmet Ağa'ya 1609-1617 yılları arasında inşa ettirilmiştir. Cami, Sinan sonrasında yapılmış hemen hemen bütün "anıtsal" boyutlardaki camiler gibi Sinan'ın Şehzade Camii'nde uyguladığı ama daha sonra …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  19. Ma
    #19 ziyaretçi

    Maalesef tamirattaydı. İçine qirmek tabii ki ücretli o yüzden qiremedik. kenardam bakınca tabii ki bir ayasofya değil ama büyük bir camii harika ve birazda camlıca camisine benziyor

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  20. Ta
    #20 ziyaretçi

    Tarihi bir güzellik olan Sultan Ahmet camii hergün akın akın turist ağırlamaktadır. Sultan Ahmet camii tevsiye edilecek kadar güzel bir tarihsel ve dini mekandır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  21. Su
    #21 ziyaretçi

    Sultan Ahmet cami ve batili ulkelerde blue mosque olarak bilinen Istanbul'un en cok turist agirlayan camisidir. Konumu itibariyle Topkapi sarayi ve Ayasofya'ya komsu olup tramvay ulaşımıyla kolay ulasilabilir konumdadir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  22. Su
    #22 ziyaretçi

    Sultan Ahmet camii 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı Birinci Ahmet tarafından,Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa'ya yaptırılmıştır. Avrupalılar tarafından Mavi camii olarak adlandırılır.Bunun nedeni …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  23. Fa
    #23 ziyaretçi

    Farklı bir atmosferi var. Mutlaka görülmeli. Avlusu cok huzurlu. Gittigimizde restorasyon vardı, olmasa daha da güzel olurdu tabi, umarım kisa zamanda biter.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  24. Su
    #24 ziyaretçi

    Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camiî, 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul'daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa'ya yaptırılmıştır. Aslında Sultanahmet Camii külliyesiyle birlikte, …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  25. Ha
    #25 ziyaretçi

    Hafta sonu ramazan ayı nedeni ile çok aşırı kalabalık Namaz saatlerinde ziyarete kapalı Dış kısmında iskeleler mevcut bakım yapılmakta

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  26. Ec
    #26 ziyaretçi

    Ecdadımızdan bize ve bizden sonrakilere miras kalan nadide eserlerden. Bakan ve yaşatanlardan allah razı olsun

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  27. Su
    #27 ziyaretçi

    Sultan Ahmet Cami daha öncede gelip gördüğüm bir yerdi. Fakat bu gelişimde restorasyon sebebi ile pek göremediğim bir yer oldu. Genel olarak maneviyat ve güzellik açısından gerçekten görülmeye değer bir yer. Tek sıkıntı aşırı kalabalık,yerli yabancı turistlerin çok olduğu bir yer.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  28. ge
    #28 ziyaretçi

    gezilecek ve anlam taşıyacak bir yer ve bilgi amaçla gitmek için önce hikayeyi okuyup sonra gezmeniz tavsiye ederim yoksa bişey anlamazsınız

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  29. Şu
    #29 ziyaretçi

    Şu anda yoğun restorasyon çalışmalarından dolayı camiye adını veren mavi çini işlemeleri görmek neredeyse imkansız. Kubbe, kurulmuş olan iskeleden dolayı tamamen görünmez hale gelmiş. Yine de çok kalabalık bir insan seli tarafından ziyaret ediliyor. Restorasyon çalışmaları bittiğinde o güzel mabedimiz yine eski ihtişamına kavuşacaktır.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  30. Ma
    #30 ziyaretçi

    Maşallah , gitmek isteyen saat 13h - 15h aradı boş oluyor yoksa sıra var çok kalabalık.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  31. Zi
    #31 ziyaretçi

    Ziyaret günümüzde tadilat olduğu için kubbesi ve avlu kısmını görme şansımız olmadı. Neyse ki daha önce ziyaret etmiştik yoksa İstanbul' a gelmişken Sultan Ahmet Camii sini görmeden gitmek olmazdı.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  32. Su
    #32 ziyaretçi

    Sultan Ahmet camisi türkiyenin en çok beğenilen tarihi bi camidir. Baya büyük eski zamanlardan beri günümüze kadar gelmiş bi camidir herkese gidip görüp ibadet etmesini tavsiye ederim

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  33. Şu
    #33 ziyaretçi

    Şu sıralar tadilat, restorasyon çalışmaları devam ediyor. Sadece bahçe ve dışarıdan fotoğraf çekebilirsiniz.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  34. Su
    #34 ziyaretçi

    Sultan ahmet camii çok güzel tarihi bir yapı istanbula çok gidip birkez görebilme fırsatım oldu hayran kaldım yanlız tadilattan dolayi iç kısmının tamamını göremedim.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  35. Şu
    #35 ziyaretçi

    Şuan tadilat var . Çocukken çok giderdim şimdi kendi çocuğumla gittim . hayat işte gözlerini bi açmışsın gelmiş bi kapamışsin geçmiş...

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  36. Ca
    #36 ziyaretçi

    Camiye diyecek hiç bir laf yok ama cami ibadet yeri burada mini etek mini şortlarla insanlar geziyorlar girişte personel var uyarı panosu var herkes yanında kıyafet taşımak zorunda değil diye emanet yerinden ücretsiz alabilirsiniz diyede yazıyor buna rağmen içeride açık saçık dolaşılması camiye ve tarihine karşı saygısızlık oluyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  37. Ço
    #37 ziyaretçi

    Çok büyük ve çok güzel manevi havası olan, gösterişli bir mabed. Temmuz 2021 itibariyle, cami Tadilatta olduğu için, küçük bir alanı ibadet için açık. İçeriden, kubbeler ve işlemeler, desenler vs gözükmüyor. Şu anda ilk kez ziyaret edenler, caminin gerçek güzelliğini görmek için tadilatın bitmesini beklemek zorunda maalesef.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  38. #38 ziyaretçi

    Görülmesim gereken en güzel tarihi yerlerden bir tanesi.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  39. Bi
    #39 ziyaretçi

    Birinci Ahmet'i bu şaheseri yaptırmasaydı muhtemelen tarihi kaynaklarda çokta hatırlanmayacağımız padişahlar arasında olacağı gerçeğini yüzümüze vuran bir başyapıt.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  40. As
    #40 ziyaretçi

    Aslında müthiş bir camii. Ama şuan tadilat da olduğu için avlu kısmı ve caminin içinde her yeri kapatmışlar. Umarım kısa sürede biter tadilat da yine eski ihtişamlı haliyle ziyaret edebiliriz

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  41. Su
    #41 ziyaretçi

    Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camiî, 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul'daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa'ya yaptırılmıştır.Cami mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  42. Ca
    #42 ziyaretçi

    Cami restore edildiği için gezemedik. Kubbesi hariç bütün her yer tadilatta. Turistler yoğun ilgi gösteriyorlar çok kabalık

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  43. İç
    #43 ziyaretçi

    İçerisi şu an için restorasyonda fakat dışarıdan görüntüsü bütün güzelliğiyle şehre renk katmaya devam ediyor.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  44. #44 ziyaretçi

    Yıllardır her yer restore ediliyor her yerde inşaat inşallah aslına uygun olur yoksa Sultanahmetin güzelliğine kim ne diyebilir.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  45. #45 ziyaretçi

    Yıllar öncesinde muhteşem mimarlıkta yapılmış bir caamidir, ziyaret etmenizi öneririm

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  46. Ev
    #46 ziyaretçi

    Evliya Çelebi Seyahatnamesinden: "...Ama gerçekten de Sultan Ahmed Han iyi etmemiş. Süleyman Han'ın mahfeli kapısını ve bu camiin(Estergon Camii) murassa avlu kapısını yerinden söküp …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  47. cc
    #47 ziyaretçi

    ccok guzel etkileyıcı hatta buyuleyıcı bır camii diye bilirim

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  48. Da
    #48 ziyaretçi

    Daha önceden gitmiş idim fakat son gittiğimde restorasyon devam ediyordu ama yinede muhteşem bir atmosfer.Nasıl böyle bir eser yapmışlar nasıl bu zamana kadar gelebilmiş şaşırmamak imkansız.Osmanlının bize bıraktığı hazinelerden en değerlilerinden biri. İstanbul a gelip görülmesi şart tarihi ve ibadet mekanlarından .

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  49. #49 ziyaretçi

    türk mimarisinin başyapıtlarından biri. gittiğimde restorasyonda olduğu için pek bir şey göremedim ama.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  50. İs
    #50 ziyaretçi

    İstanbul'un gözbebeği, mavi çinileriyle meşhur muazzam bir cami. Hikayesini, neden 6 minaresi olduğunu internetten okumanızı tavsiye ederim. 31.08.2022 tarihi itibariyle tadilattaydı. Tüm çinileri maalesef kapatmışlar. Hiçbir şey görmeden …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  51. #51 ziyaretçi

    Müthiş bir yer herkesin bu yeri görmesi lazım.

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

  52. Su
    #52 ziyaretçi

    Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camiî, 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul'daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa'ya yaptırılmıştır. Cami mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle …

    Bu yorum yardımcı oldu mu?

Bize Sultanahmet Camii ile ilgili deneyimlerinizi anlatın

Sultanahmet Camii kullanım deneyimlerinizi paylaşın