Beğenmek: cami, tarihi, camii, bursa, caminin, gereken, mutlaka, yıldırım, olarak, için, arasında
Sevmiyorum:
Adres şu şekildedir: Nalbantoğlu, Ulucami Cd. No:2, 16010 Osmangazi/Bursa, Türkiye
Telefon:
Web sitesi: bursaulucamii.com
Ulu Cami kullanım deneyimlerinizi paylaşın
#1 ziyaretçi
Cami Bursa’nın merkezinde tarihi eserlerin neredeyse tam ortasında bulunmaktadır. Gerçekten harika bir mimari ile yapılmış. Bayram günü gittik ve inanılmaz bir kalabalık vardı; Caminin içi ve dışı gayet temizdi. Ufak bir eleştiri yapmak …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#2 ziyaretçi
Mutlaka gidilesi yer.Bursa'nın açık ara en onemli eseridir.Türkiyedeki ulucamilerin en büyugü Erken Osmanli mimarisi şaheseri. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#3 ziyaretçi
Sultan Beyazıt Niğbolu savaşı zaferle sonuçlanır ise Allah'a şükrünü göstermek için 20 cami yaptıracağını söyler ve zafer Yıldırım Beyazıt'a nasip olur. Fakat Emir sultan hz. 20 camii yerine 20 kubbeli tek bir camii yaptırmayı önerir ve …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#4 ziyaretçi
20 tane kubbe ve duvarlardaki müthiş hat sanatı , camiinin içindeki şadırvanda Uludağ'ın buz gibi suyu ile abdest almak mükemmel bir histi , ata ocağında farklı bir his yaşamak için mutlaka gezilmesi gereken camii kebirlerden. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#5 ziyaretçi
Orhan Gazi Parkı'nın bulunduğu geniş bir alana, Yıldırım Bayezid zamanında, 1396-1400 yılları arasında yapılmıştır. Osmanlı camileri arasında çok kubbeli anıtsal yapıların ilkidir. Ulu Cami’nin on iki büyük dört köşeli paye üzerine oturan …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#6 ziyaretçi
Taş ve mermer işçiliklerinin harika uyum sağladığı Yıldırım Bayezid tarafında yaklaşık 600 yıl önce Ali Neccar ve Hacı İvaz'a yaptırılan bu harika eseri mutlaka ziyaret etmelisiniz. En çok dikkatimi çeken noktalardan biri de camide bulunan …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#7 ziyaretçi
Bursa Ulu Cami, Orhan Gazi Parkı'nın bulunduğu geniş bir alana, Yıldırım Bayezid zamanında, 1396-1400 yılları arasında yapılmıştır. Osmanlı camileri arasında çok kubbeli anıtsal yapıların ilkidir. Ulu Cami’nin on iki büyük dört köşeli paye …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#8 ziyaretçi
İstanbulda pek çok camii ziyaretim oldu. Sivas, Tokat vs gibi illerdeki ulu camiilerede gittim. Beni en çok bu camii etkiledi. Minaresi kendine has çok güzel. Cami içerisindeki havuzun eşini başka bir camide görmedim. Cami içerisindeki …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#9 ziyaretçi
Cami 14. Yüzyılın sonunda inşa edilmiş ve günümüze kadar formunu sağlam bir şekilde koruyarak gelmiş. Caminin dışındaki detsylsr olduğu kadar içindeki hat yazıları, çeşme ve diğer detaylar adeta büyülüyor. Ufak bir not içeriye topluca …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#10 ziyaretçi
Ejdatın yaptığı en bilinir camilerden.aslında cami ve hat müzesi gibi. İçerse kabe örtüsüde var. Çok güzel hat örnekleri var.. Bursa gidildiğinde ilk görülmesi gereken yer. Her türlü ulaşım var. Etrafı zaten hanlarla dolu.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#11 ziyaretçi
Bursa'nın simgelerinden huzur dokulu...her ayrıntısı ayrı bir incelik taşıyan hikayesi yüreklere dokunan camii. Aynı havza içerisinde gezilecek birçok nokta bulunmakta
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#12 ziyaretçi
Ulucamiye yorum yazmak haddimize değildir. Muhteşem bir miras, eşine az rastlanır bir hazine ulucami. Mutlaka görülmelidir. Fakat son yıllardaki turist profili ve insan davranışları Ulucami gezilerini biraz tatsizlastiriyor, keşke öyle olmasa ama yapacak birşey yok.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#13 ziyaretçi
Öncelikle rabbim herkesi ettiği duaları ve ibadetleri kabul eylesin. Kısaca bilgi vermek gerekirse; Şehreküstü metro istasyonun da indikten sonra kime sorsanız bulabileceğiniz bir yakınlıkta. Osmanlı sultanı Yıldırım Beyazıt tarafından 1400 …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#14 ziyaretçi
Tarihi ve eski bir cami. Yapı olarak oldukça şık içerisinde havuzlu şadırvan var yapıyı yaz aylarında serinletmek için yapılan bir uygulamaymış eski zamanlarda. Yapı tavanı dar kubbelerden oluşuyor oldukça yüksek bir cami. Ben çok beğendim …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#15 ziyaretçi
Osmanlı mimarisiyle yapılan Bursa Ulu cami, Türkiye de bulunan diğer Ulu camilerin en büyüğüdür. Caminin üstü açık kubbesinin tam altında havuzlu şadırvan bulunuyor. Erkeklerin caminin içerisinde de abdest alma imkanı mevcut. Giriş için kesinlikle ücret vs gerekmiyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#16 ziyaretçi
Her gidişimde kokusu,dokusu ve manevi atmosferi ile beni büyüleyen eşsiz yapı. Bursa’nın kesinlikle olmazsa olmazı. Özellikle hat çalışmaları için müze niteliği taşıyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#17 ziyaretçi
Gezmeyi düşünenlere şunu söylemek isterim; camiyi gündüz gezmeyin özelliklede turist dönemlerinde. Akşam gezin kimseler yok cami zaten sürekli açık. Aksam veya gece dilediğiniz gibi rahat rahat gezebilirsiniz. Gece gezerken pencere …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#18 ziyaretçi
Yıldırm han 1399 yılında yıldırım hızıyla yaptırmış. İçerisi adeta hat sanatları galerisini andırmakta. San ki tüm Anadolu’daki camiilerim içerisindeki ayet hadisler toplanılmış bu camide sergilenmekte. Lakin biraz üzüldüğüm kısımda roma ve …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#19 ziyaretçi
Osmanlı Devleti nin ihtişamını yansıtan mimarisi çok güzel camilerimizden. Görülmesi gezilmesi gereken yerler arasında.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#20 ziyaretçi
Bursa'nın gelmiş geçmiş en güzel tarihi yeri ve anlamlı olan tarihi mekanı ve camiisi. Mutlaka rehber eşliğinde gitmenizi öneririm. Her yönüyle bir anlam içeriyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#21 ziyaretçi
Ulu şehrin, en nadide eseri. Pek çok güzelliği, manevi huzuru bünyesinde barındıran ve İslam sanatının benzersiz örneklerini tüm detaylarında görebileceğiniz Osmanlı'nın ilk selatin camisi. Bir imparatorluğun doğuşuna tanıklık eden bu …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#22 ziyaretçi
Bursa Osmangazi'de, Kapalıçarşı'nın üst tarafında Heykel ile Tophane arasında kalan İslam Mimarisinin sembol yapılarından birisidir. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#23 ziyaretçi
Ulu Cami, Bursa’nın simge eserlerinden. Havanın soğukluğuna rağmen ziyaretçisi çok. Hazine değerindeki Hat yazıları, mihrabı ve mimberi mutlaka görülmeli.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#24 ziyaretçi
Her detayında ayrı bir mana her nakışında ayrı bir sır gizli olan bu camiyi ziyarete gelirseniz mutlaka bir rehber eşliğinde dolaşmanizi öneririm. Rehberle dolaşan gruplara (izin alarak)dahil olabilirsiniz de... İşte o zaman caminin süslemeleri, kaplamaları vs.anlam kazanıyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#25 ziyaretçi
Türkiye'de mimari anlamda eşi benzeri olmayan güzel bir cami. Yanılmıyorsam 20 kubbeli ve ortadaki kubbe camdan yapılmış. Camdan yapılan kubbenin tam altında bir süs havuzu var ki keşke tüm camilerimizde böyle havuzlar olsa. Özellikle yatsı …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#26 ziyaretçi
Bursa'ya gelip burayı görmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle sabah namazı gibi çok kalabalık olmayan bir vakitte caminin manevi atmosferini hissetmeniz için tercih edinebilirsiniz. Özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#27 ziyaretçi
Hayatımda gördüğüm en güzel camii diyebilirim. İçerisi adeta sanat müzesi gibi. Hat sanatları çok ilgi çekici. İçeride adeta bir tarih yatıyor. Mutlaka araştırıp, okuyup gelin, gezin, görün ve o anı yaşayın. Tek problem her yerde kadınlar …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#28 ziyaretçi
Bursa’nın tarihi sembollerinden birisi. Bursa nın kent merkezindedir. Bir çok kubbeli yapıda.Caminin duvarlarında çok fazla hat yazıları var. içinde küçük bir şadırvan var. Şadırvanın yanında oturarak rahatlatan su sesini dinleyebilirsiniz. Etrafında birçok hediyelik eşya dükkanı var. Gezilmesi gereken yerlerden.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#29 ziyaretçi
Bursa'yı bursa yapan yerlerden bi yer. Maneviyat seven insanların uğrayabileceği sevebileceği bi yer. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#30 ziyaretçi
Bursa ya gelipte gitmemek olmaz. Kesinlikle gidip görmek gerekir. 1850 depreminde yıkılmış ve o dönem tekrar restore edilmiştir. Cami içerisinde bulunan her parçanın bir anlamı var mümkünse bilen birinden dinlemek yada iyi arastirmak gerek. Boş boş bakıp çıkmanın bir anlamı yok yani.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#31 ziyaretçi
Mükemmel güzellikte yapılmis bir cami. Ben çok etkilendim. Buraya giderseniz ilk önce gidilecek bir yer. Üstelik de şehir merkezinde. Etrafında çarpılarak var. Koza han var. Yani anlayacağınız harika bir konumda.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#32 ziyaretçi
Şehrin merkezi bir konumunda bulunan Ulu Camii mutlaka gidip görülmesi gereken bir şaheser. Maneviyat yüklü havası, insani büyüleyen atmosferi ile huzura ulaşacaksınız.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#33 ziyaretçi
Anadolu'daki diğer camilerden farklı olarak iç mekanda bulunan şeffaf kubbe içeriye farklı bir etki katmıştır. Aynı zamanda şeffaf kubbenin altında cami ortasında bir şadırvan da iç mekanı akustik olarak hem de görsellik olarak zenginleştirmistir.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#34 ziyaretçi
Osmanlı Devleti’nin nadide eserlerindendir. Yıldırım Bayezid tarafından inşa ettirilmiştir. Aslında caminin yapımının bir amacıda İslam alemine, kendisininde büyük bir devlet olduğunu kanıtlamaktır.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#35 ziyaretçi
Osmanlı'ya Başkentlik yapmış Bursa'nın en eski ve en büyük selahattini Camilerinden biri, yapım yılı 1399 sokakları eski tarihe götürüyor insanı, ayrıca İstanbul'un tarihi yarımadasına benziyor, İstanbul'dan bir buçuk saatte gittim, içerisi …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#36 ziyaretçi
Ulu Cami etkileyici bir yapı. Hem konumu hem de mimari olarak önemli bir yapı. Hemen yanındaki Kapalı çarşı ile bir bütün olmuş durumda.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#37 ziyaretçi
14. Yüzyılda 20 cami yerine 20 kubbeli cami Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmış. Hikayesini okumanızı tavsiye ederim. Muazzam büyüleyici havası var. Icerisindeki hat eserlerini de kesinlikle incelemenizi ve bir uzman tarafından hikayelerini dinlemenizi öneririm.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#38 ziyaretçi
Heybetli , güzel tarihi bir camii ama içeri fena ayak kokuyor. Ciddi temizlik gerekiyor. Bence ayakkabilari cikardiktan sonra galoş mecburiyeti getirilmesi gerekir. Başka türlü kokunun önüne gecemezler.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#39 ziyaretçi
Tarihi hissedin. Ortada havuzlu şadırvanı ve neredeyse bir hat sanatlari müzesi. Mimber deki müthiş incelik ve üstelik. Meşhur vav harfi ve üzerindeki Kabe resmi. Doğu kapısının orada sağ taraftaki küçük tablo da her yönden bakışta değişen yazı. Kâbe örtüsü. Say say bitmez. Özellikle sabah namazi huzurunu muhakkak hissedin.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#40 ziyaretçi
Bursa'yı gezmeye başladığınızda muhakkak uğramanız gereken ilk durak yerlerinden biri. O müthiş maneviyat havası insana vermiş olduğu huzur çok farklı. Bu eşsiz Tarihi Camii'yi herkesin görmesini tavsiye ederim.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#41 ziyaretçi
Muhteşem bir mimari.Çok etkileyici kültürel bir değer.Turkiyenin en büyük camisi olma özelliği gösteriyor.Icinde Yavuz Sultan Selim'in getirdiği kabe örtüsü cam bir bölümün icersinde sergileniyor. Her müslümanın gidip görmesi gereken bir camii.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#42 ziyaretçi
Osmanlı Mimarisi 1399 gelinip görülmesi gereken bir cami Avrupadakiler Bize hayran bizde onlara burda onu görürsünüz
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#43 ziyaretçi
İsmi gibi ULU... 1396-1400 yılları arasında yapılmıştır. Osmanlı camileri arasında çok kubbeli anıtsal yapıların ilkidir. Ulu Cami’nin on iki büyük dört köşeli paye üzerine …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#44 ziyaretçi
Tarihi yapı hem mimari olarak hem manevi olarak tüm güzellikleri paylaşıyor. Cami nin en önemli özelliklerinden biri anlatılan rivayetler göre Nuh as. Kadar uzanıyor. Nuh as. Tebliğ için dünyayı dolaşırken ulu camii nin bulunduğu yerde …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#45 ziyaretçi
Bursanin manevi camilerindendir. Dönemin padişahı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan cami 20 kubbeli olarak inşa edilmiştir. Caminin içinde abdest almak lcin buyuk bir şadırvan vardır. Caminin içindeki sütunlar hattat sanatı ile …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#46 ziyaretçi
Muhteşem bir mabed. Abidevi şaheser. …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#47 ziyaretçi
Bursa ya çoğu zaman bu tarihi cami ziyaret için geliniyor. Etrafında tarihi bi hanlar var. Hanların içinde ise birçok işletme mevcut.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#48 ziyaretçi
Bursanın Sultan Ahmet camıı diyebiliriz Ulucamii için.tarıhı bilgileri heryerde okuyabılırsınız.benım tavsıyem namazdan sonra hemen ayrılmayın camııden.sadırvanındakı suyun sesinin eşliğinde muhtesem hatt yazılarını ,minberini mihrabını ve elbette kabe örtüsünü doya doya ziyaret edin
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#49 ziyaretçi
Bursaya ulu cami için gelinir. Ecdadın eserleri mükemmel şadırvanında abdest almak bir vakit namaz kılmak
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#50 ziyaretçi
Bursadaysanız kesinlikle görülmesi gereken bir cami. 20 tane kubbesi ve caminin içinde bir şadırvan var. Kabenin örtüsü var sergileniyor. Yine cami içinde 13 ayrı yazı karakteri ile 41 hattat tarafından duvara yazılmış 87 levha halinde 192 adet yazı var.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#51 ziyaretçi
Bursa'nın simgelerinden huzur dokulu... her ayrıntısı ayrı bir incelik taşıyan hikayesi yüreklere dokunan camii gerçekten harika bir yapı
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#52 ziyaretçi
Uludağ a yaslanmış kadim şehir Bursa ya, kadimlik katan mekan.Eski zamandan günümüze bilmem kaç asırdır şehrin toplanma alanı .Bursa ya gidip bu alanı gezmeyen Bursa ya gittim demesin...
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#53 ziyaretçi
Camiinin içinde şadırvan olması, büyüklüğü, kabenin örtüsünün bulunması... Gerçekten de Bursada görülmesi gereken kutsal mabet
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#54 ziyaretçi
Muhteşem aurasi olan bir cami. Gerçekten insana ilk adımını attığı andan itibaren bir huzur veriyor. Hat'larla ayrıca tam bir görsel sanat. Ama en çok ilgimi çeken ilk ekledigim hat, iç içe geçmiş vavlardan oluşuyor resmi ters çevirip …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#55 ziyaretçi
Muazzam bir cami cok buyuk değil fajat yapılış itibariyle şaheser, caminin ortasindaki şadırvan cok guzel duruyor. Gorulmesi gereken bir cami.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#56 ziyaretçi
Mutlaka gidilip görülmesi gerekiyor, hem tarihi olarak hemde mimari olarak mükemmel bir yer, gezerken gözlerinizi kapatıp hayal edin buradan binlerce insan geçti, namaz kıldı diye,ortadaki havuzu anlatmaya gerçekten gerek yok tüm güzelliğiyle ve ortama huzur katan sesiyle orada duruyor,içerideki işlemeler mükemmel.
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#57 ziyaretçi
1399 yılında Sultan Yıldırım Bayezid tarafından inşa edilmiş olan Bursa Ulu camisin de dikkat çeken en önemli sırların başında cami de ki vav harfi yer alıyor. Vav harfinin uç kısmında lale motifi bulunuyor. Üstelik vav harfinin ön kısmında ise eski dönem de Hızır AS. Namaz kılmış olduğu bölüm yer alıyor. Seyyahyazo
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#58 ziyaretçi
Maneviyatı muhteşem bir eser. Bursaya giderseniz mutlaka uğrayın. Çarşı sıda çok güzel istanbul daki kapalı çarşı gibi çeşit çeşit dükkanlar …
Bu yorum yardımcı oldu mu?
#59 ziyaretçi
Camilerin Atası olan Ulu Camii de farklı bir atmosferi herkesin tatmasını tavsiye ederim
Bu yorum yardımcı oldu mu?